2024. május 7. | kedd | Gizella nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
További info
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok

Kultúrhíd, az új fesztivál Budapesten

Egyhetes olasz-magyar gasztronómiai és kulturális rendezvénynek ad helyet szeptember 21-től a belvárosi Károlyi Mihály utca. A Kultúrhíd Fesztivál néven debütáló esemény tíz helyszínen, többek közt a Petőfi Irodalmi Múzeumban és az Ybl Palota Rendezvényközpontban várja - változatos programokkal - az érdeklődőket.

Sokszínűségét jellemzi, hogy a gasztronómiai bemutatók mellett divatbemutatók, fotó- és festménykiállítások, workshopok, előadások illetve koncertek és filmvetítések is gazdagítják a kulturális kínálatot. 

Idén debütál a fesztivál

Kultúrhíd Fesztivál néven debütál szeptember végén az első olasz-magyar gasztronómiai és kulturális rendezvénysorozat. 21-től 27-ig a Károlyi Mihály utca ad helyet az események, melynek központi helyszínei a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Hotel Erzsébet, a Károlyi Étterem, a Károlyi Kert, a Peccati di Gola és az Ybl Palota Rendezvényközpont. Kapcsolódó helyszínek az Olasz Kultúrintézet, a Millenáris Park, az Aquincumi Múzeum és a Művészetek Palotája.

"A Kultúrhíd Fesztivál küldetése jellegénél fogva eltér minden eddig Magyarországon megrendezett fesztiváltól” – mondta Koritár Henriett, a rendezvény koordinátora.

"A legfontosabb különbség, az a kétpólusú jelleg, ami a koncepcióban és a programokban is megnyilvánul. Számtalan olyan fesztivált rendeztek már hazánkban, ahol egy adott ország kultúráját, hagyományait, művészetét népszerűsítették, azonban még sosem szerveztek olyan eseménysorozatot, ahol a produkciók mindegyike két ország közös szellemi termékeként jön létre. Fesztiválunk ideje alatt lebontunk minden határt művészeink előtt, kötöttségek nélkül társítunk embereket, hogy megszülethessenek azok a produkciók, amik megismételhetetlenek, egyediek, közösek.

Ismerkedésé a főszerep

Terveink szerint a Kultúrhíd Fesztivál egy, a megújuló Európa tradícióit gazdagító, évente több helyszínen is megrendezésre kerülő eseménysorozattá válik. Fesztiválunk első, magyarországi eseménye a latin kultúrában gyökerező közös európai identitásunk forrásáig nyúlik vissza. Az interaktív „ismerkedési hét” bepillantást enged a két kultúra hétköznapjaiba és ünnepi pillanataiba."

A programok közt élvezheti a nagyérdemű a triesti Giuseppe Tartini Zenei Konzervatórium és a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia jazz tanszéke növendékeiből összeállt quintett koncertjét és a Jah ExLex vs. FlxEr olasz-magyar VJ összecsapást.

- V.V. / K.T. -

[2007.09.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.05.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még