2024. május 18. | szombat | Erik, Alexandra nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
További információk
Kapcsolatok
Charlie (Horváth Károly)
Varnus Xavér
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Kálvin Kamera Fesztivál
[2007. szeptember 6. - 14. ]

Charlie és Varnus Xavér a Kálvin Kamerán zenél

A Tiszántúli Református Egyházkerület 2005-ben indította útjára új digitális tartalomfejlesztési programját, az eReformatika Fesztivált. Ma már új néven zajlik a rendezvény, amelyen népszerű előadók koncertjeit is élvezhetik a jelenlévők.

A kezdeményezés rendkívül sikeresnek bizonyult és az elmúlt évek alatt több száz protestáns fiatal vett részt a rendezvényeken. Idén új helyszínen, Debrecenben rendezik meg a programot szeptember 6–14. között. A korábbi évekhez képest azonban nem csak
a helyszín változott, hanem a fesztivál is új nevet kapott, amely már a Kálvin Kamera néven forog közszájon.

Új név, új helyszín

Az eReformatika-programban és most a Kálvin Kamera fesztiválon is az a rendezők célkitűzése, hogy megmutassák a nagyvilágnak: a református egyházon belül milyen hatalmas kincs halmozódott fel és micsoda értékek rejtőznek benne. A média eszközeire támaszkodva
folyamatosan bővül, gazdagodik a digitális múzeum. Két éve több tucat rádiós riport, televíziós etűd, tudósítás, riport készült olyan területekről, amelyek kevésbé ismertek, nem csak a külföldiek, hanem a magyarok előtt is. 2005-ben és 2006-ban a gyönyörű Felső-Tisza vidékét, az ott található Árpád korabeli templomokat, a több száz éve tevékenykedő református gyülekezeteket mutatták be. Ebben az évben a szervezőstáb úgy gondolta, hogy elég erős ez a fesztivál ahhoz, hogy még nagyobb körben is megmutatkozzék. Így került „Kálvin kamerája” Debrecenbe.

Filmklub is lesz, 56 csepp vérrel

A „Mozi Ünnepe” országos programot követően minden filmrajongó ingyen tagja lehet a Kálvin Kamera Filmklubnak. A klubkártyát vagy a hivatalos oldalon le lehet kitölteni a regisztrációt követően, vagy a helyszíneken lehet hozzájutni. Ha az érdeklődő belép, három helyszínen vehet részt a Kálvin Kamera Filmklub programjain.A filmklub pénteki programjában szerepel találkozás és beszélgetés a nagy sikerű 56 csepp vér című zenés film rendezőjével, Bokor Attilával, és a szereplőkkel.

Remek koncertek a kínálatban

A filmes programok mellett a könnyűzene rajongóit is igyekeznek a fesztiválra csábítani. Éppen ezért a magyar könnyűzene jeles képviselő kaptak meghívást Debrecenbe. Kezdetnek Charlie lemezbemutató koncertjére kerül sor szeptember 9-én a Kossuth téren. Rögtön másnap este pedig egy teljes mértékben a városhoz kötődő produkciót láthatnak az érdeklődők: a Légy jó mindhalálig musicalt. Azután szeptember 12-én, szerdán este 19.30 órai kezdettel a Nagytemplom Varnus Xavér orgonakoncertjének ad otthont, ahol az orgonazene szerelmesei is kiélvezhetik a hangverseny minden gyönyörűségét. Az összes program ingyenes, egyedül Varnus Xavér koncertje belépődíjas ,azonban a művész az est bevételét jótékony célra, a református egyháznak ajánlotta fel.

Aki tehát úgy gondolja, hogy a igényes szórakozást szeretne választani, annak minden tekintetben megfelelhet a Kálvin Kamera Fesztivál.Hiszen a filmek mellett remek koncerteknek tapsolhatnak.

– Kálvin Kamera Sajtó/Havassy –

[2007.09.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK koncertjegy [2024.05.17.]
SÜRGŐS HITELEK zenész » vonós [2024.05.16.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még