2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Dobrády Ákos külföldön folytatja?
Dobrády Ákos
Kapcsolódó Kiadványok
Dobrády Ákos: Fekete gyémánt
Dobrády Ákos: Fekete gyémánt
Dobrády Ákos: Te vagy a hangszerem
Kapcsolatok
Dobrády Ákos
TNT
Gloria Gaynor

Dobrády Ákos spontán ünnepel

Zenerégész nevű sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb zenei eseményeit. Tekintsük meg, mi történt szeptember 7-én! Például ezen a napon született az ismert énekes Dobrády Ákos.

Ma Regina, Begónia, István, Ivor, Márk, Márkus, Menyhért, Rea napja van.

Dobrády Ákos nem tervez előre – legalábbis, ami a születésnapját illeti. A 2005-ben szólókarrierbe kezdett énekes nem szokott hatalmas partykat csapni szeptember 7-én. Mindig utolsó pillanatban dől el, hogy aznap hogyan ünnepel.

Általában ad hoc jelleggel baráti összejövetelek alakulnak és rendezünk egy házibulit vagy közösen ellátogatunk egy szórakozóhelyre – mondta az énekes, majd hozzátette: a legemlékezetesebb születésnapom 2003-ban volt. Abban az évben a TNT győri koncertje pont szeptember 7-ére esett, és mivel Inti (az együttes másik tagja-szerk.) is ebben a hónapban született, tortával köszöntöttek fel minket a színpadon. Ezen kívül csak a 30. születésnapomon tartottunk nagyobb, családi összejövetelt.

Persze nem csoda, hogy Ákosnak nem jut ideje ilyesmire, hiszen egész évben folyamatosan járja az országot. Nyár elején indult ”Fekete gyémánt” turnéja december végéig tart, melynek során a téli időszakban, egyes városokban színházi koncerteket is szervez. Az énekes úgy véli, az ilyen fellépéseken sokkal meghittebb, emberközelibb kapcsolatba kerülhet a közönséggel. A turné a december 28-i budapesti koncerttel zárul, amit - ha minden jól megy - a SYMA Csarnokban rendeznek majd.

A fellépések mellett pedig ősztől más elfoglaltság is vár még Ákosra, ugyanis a Magyar Televízió Csináljuk a Fesztivált című műsorának második szériájában állandó énekesként szerepel. S hogy folytassuk a sort: természetesen egy új album is készül, melyre a legfrissebb szerzemények mellé Ákos az előző lemezről lemaradt dalok közül is válogat. Az énekes második szólóalbuma várhatóan tavasszal kerül a boltok polcaira.

Már korábban beszámoltunk arról, hogy a tervek szerint Ákos jövőre megkezdi tanulmányait a bostoni Berklee College of Music könnyűzenei zeneszerző szakán. A rengeteg munka miatt viszont úgy tűnik, a tanulást későbbre kell halasztania. Ám mivel mindenképp szeretné megvalósítani a dolgot, legkésőbb 2009-ben erre is sort kerít. S még mielőtt bárki is aggódna, hogy onnantól kezdve évekre eltűnik a magyar könnyűzenei élet színes forgatagából, az énekes ismételten megerősítette: külföldi tartózkodását megszakítva, 3-4 havonta hazalátogat koncertezni majd.


Események
:

1975 Steve Anderson megdöntötte újabb recordot állított fel. 114 órán és 7 percen keresztül gitározott egyhuzamban.
1978 Elhunyt Keith Moon dobos a Who együttes tagja. Az együttes 1964-ben alakult. Tagok: Roger Daltrey, John Entwistle, Keith Moon, Pete Townshend. Ismertebb dalaik: Anyway, Anywhere, Happy Jack, Substitute.

Született:

1541 Hernando de Cabezon zeneszerző
1635 Esterházy Pál író, költő, zeneszerző, államférfi.
1936 Buddy Holly, (er. neve Charles Hardin Holley), rock'n'roll énekes
1949 Gloria Gaynor amerikai énekesnő. Legismertebb dala: I Will Survive.
1951 Chrissie Hynde zenész a Pretenders együttes tagja. Az együttes 1979-ben alakult. Sikeresebb dalaik: Stop You Sobbing, Rass In Pocket, I Got You Babe.
1975 Dobrády Ákos zenész

Elhunyt:

1993 Bartha Dénes zenetörténész

[2007.09.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még