2024. május 5. | vasárnap | Györgyi nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
HungaroConnections - európai csereprogram hazai zenekaroknak

Sikertörténet! Több mint 2000 koncert kapott PANKKK támogatást

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium immár két éve működő könnyűzenei támogatási programja, a PANKK eredményeiről Berta András tájékoztatta lapunkat.

A 2007/2008-as PANKKK alapköve a tavalyi évhez hasonlóan a vidéki klubkoncert-támogatási rendszer, amelynél az idei cél az elszámolási rendszer rugalmasabbá tétele és a közvetlenebb kommunikáció. Fontosnak tartjuk, hogy a program egyre inkább alkalmazkodjon a pályázók igényeihez, s ezt célozza, hogy az aktuális (2008 májusáig tartó) kiírásban 3-4 havonta történnek a kifizetések, tehát rövidebb az átfutási idő. A másik alapvető szempont, hogy fokozatosan „kifehéredjen” a sok esetben számlamentes megoldásokkal működő koncertélet. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy az így „láthatóvá váló” pénzmozgások adó- és járulékvonzatai szinte teljes egészében visszatermelik a központi költségvetés kasszájába a támogatásokat. A tavalyi évben 67 településen több mint 2000 koncert kapott PANKKK támogatást. – adott felvilágosítást a programkoordinátor.

A 2007-es évben már lezajlott első lemezes és tehetségkutató pályázatok szükségszerűségét a vártnál is komolyabb érdeklődés bizonyítja a leghitelesebben. Hozzávetőlegesen 220 zenekar és 70 tehetségkutató rendezvény pályázott, tehát 8-10-szeres túljelentkezést regisztráltunk. A pályázat lebonyolítása során a maximális átláthatóságot céloztuk, ennek megfelelően a pankk.hu honlapon elolvashatóak és meghallgathatóak a pályázati anyagok kivonatai. – folytatta a tájékoztatást.

Külső forrásokat vonnak be


Az idei évtől előtérbe került a külső forrásbevonás is, s ennek eredményeként a PANKKK keretein belül folytatódhat az Előadóművészi Jogvédő Irodával közösen kiírt HungaroConnections csereprogram. A HungaroConnections lényege, hogy egy hazai és egy külföldi zenekar közösen pályázhat összesen 100 ezer Ft-ra, s ennek fejében Magyarországon és a külföldi zenekar hazájában is adnak egy-egy közös koncertet. A program 2007. október 1. és 2008. január 31. között megvalósuló koncerteket támogat, s alapvető célja, hogy az útiköltség és szállás finanszírozásával elősegítse a hazai és szomszédos országokban működő zenekarok együttműködéseit.

Már folynak az egyeztetések egy másik, nem állami pénzből finanszírozott programelemről, amely a HungaroConnections-höz hasonló rendszerben támogatná az ország határain belüli regionális cseréket. A PANKKK Retour munkacímen futó regionális csereprogram kiírása reményeink szerint szeptemberre válik hivatalossá. – zárta gondolatait a programkoordinátor.

[2007.08.21.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még