2024. június 11. | kedd | Barnabás nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Keleti Front - Republic- Tisza Party 2007
Kapcsolódó Kiadványok
Republic: Kenyér vagy igazság
Kapcsolatok
Republic
Keleti Front
Legnépszerűbb csengőhangok

Félt a Keleti Front énekese - fergeteges Republic buli a Tisza parton

Fantasztikus. Röviden így lehet összefoglalni a népszerű partysorozat péntek estéjét. Előbb az egyre népszerűbb Keleti Front olyannyira elvarázsolta a közönséget, hogy a csapat a sok bulin edződött frontembere is remegett, majd a Republic 2 órás bulival koronázta meg az estet.

Évek óta lép fel a Keleti Front a Republic előtt, a fiúk többször játszottak már több ezer ember előtt, de ilyen hangulattal még nem találkoztak, mint ami augusztus 10-én fogadta őket Vásarosnaményban a folyóparton.

- Nem szoktam izgulni a fellépéseken a dalok közben, de megmondom férfiasan, félve konferáltam fel a nótákat – árulta el a buli után Szécsi Norbert, a csapat frontembere. – Nem megszokott dolog, hogy egy előzenekar háromezer lelkes bulizó előtt léphet fel, de nekünk ez ismét megadatott. Ennyi ember előtt élmény játszani, így kis izgalom hozzátartozik a partyhoz, de most ez több volt, ami egyrészt köszönhető a szuperközönségnek, másrészt pedig egy premiernek, ami számunkra is meglepetés volt.

A második lemezére készülő banda énekese hozzátette - Eredetileg kilenc dalt terveztünk, de a publikum nagyon jól fogadta a muzsikánkat, így rátettünk még két lapáttal. Ezek közül az egyik a Szürkék a napok című újdonságunk volt, amit ebben a verzióban először játszottunk. A dobosunk picit meglepődött, amikor bejelentettem az előre meg nem beszélt dalt, de szerencsére sokáig nem hezitált, hanem a hangszere közé csapott.

Elsötétült a nézőtér

Gyors lepakolás, extra hosszú – legalább négy perces – intro és színpadon Cipő, aki bejelentette hogy a következő órában Republic dalokat játszanak, az elmúlt 15 év terméséből. S a frontembert követően a népszerű cirkuszi bevonuló zenére a teljes csapat a deszkákra lépett.

A két órás műsorban több „megakedvenc” is felcsendült, köztük a Szállj el kismadár, a Tyereskova, a 16 tonna fekete szén, és a Játssz egy kicsit a tűzzel! A slágereket egytől egyig kórusban énekelte a publikum. A gyors, pörgős nóták mellett a lassúak is – mint például a Szeretni valakit valamiért – is fontos szerepet kaptak. Ekkor a nézőtér sötétbe borult és mini tűzijátékkal és gyertyák kerültek elő, tovább fokozva ezzel a hangulatot.

Több szerzeményben, Szabó „Bundás” András jóvoltából hegedűszó is felcsendült, ami igazán megfűszerezte a ritmusokat. Érdekes volt a Sose ébressz fel, ha más dala szól című szám, amit Boros Csaba énekelt, miközben Cipő a színpad mellett iszogatott.

Cikkükben szép számban vannak az elsőre túlzónak tűnő jelzők, de ezek egytől egyig megállják a helyüket, mert ez buli nem átlagos volt. Szerencsére pozitív értelemben tért el a megszokott fellépésektől. Érdemes megjegyezni, hogy a Tisza Partynak nincs vége, hiszen augusztus 18-án az Edda látogat az üdülőövezetbe.

- Bíró Zsolt -

[2007.08.11.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.09.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.07.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Először koncertezett Magyarországon a Jelusick
Végre, a stílus kedvelőinek örömére...

Hibátlan klubkoncertet adott Marco Mendoza
Újra ellátogatott hozzánk Marco Mendoza és ismét...

30 másodperc kilövésig - Jared Leto ismét elvarázsolt minket 
Dimash nagykoncert Budapesten
Horváth Tomi kilencedik Budapest Parkos koncertjén jártunk
Éjszakai bevetésen jártunk a Totális Metállal - képriport
A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
beszámolók még