2024. április 30. | kedd | Katalin, Kitti nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Markus Schulz: Progression
Kapcsolatok
Markus Schulz
Legnépszerűbb csengőhangok

Markus Schulz: Ez nem mix CD, annál több!

Markus Schulz miután kiadta első szerzői albumát, felkerült az előkelő DJ Top 100 slágerlista 19. helyére, nagy sikert aratott Ibiza 2006-os CD-jével, a hetente jelentkező Global DJ Broadcast rádiós show-ja több mint 30 rádióadón megy világszerte, bejárta a világot Ausztráliától kezdve Oroszországig, Kínáig.

Második albuma, Progression címmel mindezeknek az élményeknek köszönhető, egy igazi melodikus trance album gyönyörű chill-out dalokkal, gitárral és fenséges vokálokkal fűszerezve.

Markus szerint „A Progression nyáron született, míg a debütáló albumom télen, ezért a Progression nem annyira komor, hanem sokkal inkább a napos Miami napok érződnek rajta. A „Trinidad to Miami” albumot az ihlette, amikor éppen az óceán felett repültem, és a napsugarak a vízen csillogtak, ezt a boldogságot és optimizmust sugározza a dal.”

Ihletet Miami és Berlin adja

Míg sok előadónak igazán hektikus időszakot jelent egy új album elkészítése, addig Markus rengeteg inspirációt nyer két tartózkodási helyéből, Miamiból és Berlinből, valamint fellépéseiből.

Nem tudom az egyiket a másik nélkül csinálni – amikor játszom az embereknek, az annyira feltölt, annyi ötletem lesz, hogy egyből stúdióba kell mennem. Amikor pedig a stúdióban vagyok, alig várom, hogy lejátsszam a dalt, és lássam az emberek reakcióit, a kettő – stúdió és fellépés – egymásból táplálkozik.”

Az album kezdő dala Markus Schulz vs. Chakra „I Am”, Markus egyik legkedvesebb dala, melyhez Chakra csodás hangja párosul. Szintén kiemelnénk az albumról a „Daydream” című dalt Andy Moore-ral, vagy a „Lost Cause”-t, melyhez Carrie Skipper kölcsönözte hangját. Ibériai chill out beütésű az „On A Wave” c. track, míg a „Cause You Know” egy kissé rock-os balladára sikerült.

A zenehallgatás nagy hatással volt rám

Egy előadói album sokban különbözik egy mix CD-től – a mix CD egyfajta pillanatkép arról, hogy miket is játszol a klubokban az adott időszakban, míg egy előadói album sokkal jobban kifejezi, hogy mi rejtőzik benned művészileg, csodálatos látni a tömeget, hogy hogyan reagál a saját szerzeményeidre” – vallja Markus. Az albumot turné keretén belül szeretné megismertetni a közönséggel.

Amikor felnőttem, a zenehallgatás nagy hatással volt rám, és ettől lettem az, aki vagyok, így amikor a saját dalaimat írom, azt mindig úgy teszem, hogy közben gondolok a közönségre, és próbálom azt a bizonyos érzést kiváltani, amit akkor mindig éreztem. Ez valami olyasmi, ami átsegít a rossz pillanatokon, a jó pillanatokat még boldogabbá teszi, és egy igazán különleges módon érinti meg a lelked. Nagyon büszke vagyok erre az albumra, és remélem, hogy akik hallgatják, ugyanannyira fogják szeretni, mint én.” - zárja mondanivalóját a lemezlovas.

- Record express / Kemper T. -

[2007.07.28.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még