2024. április 23. | kedd | Béla nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Haon.hu
Kapcsolódó cikkek
Stohl András csillagok születésénél bábáskodik
Fábry és Falusi Mariann új szerepkörben az RTL-nél
Meglepő érdekességek a Csillag születik szereplőiről
Kapcsolatok
RTL Klub
Legnépszerűbb csengőhangok

Az RTL Klub Debrecenben is kereste a jövő csillagait

Több mint kétszáz jelentkező érkezett az RTL Klub hamarosan induló új tehetségkutatója, a Csillag születik debreceni válogatójára – országosan négyezren neveztek a tehetségkutatóra. Elsősorban énekesek és többségben nők vállalkoztak a megmérettetésre.

Nemre, korra tekintet nélkül bárki jelentkezhetett az RTL Klub hamarosan induló tehetségkutató versenyére. Bármilyen produkcióval, egyedül és csoportban is előrukkolhattak kis műsorukkal azok, akik valamiféle tehetséget éreztek magukban.

Türelmesek, de őszinték

Ördög Nóra, a műsor egyik házigazdája is jelen volt a válogatón, a főszerkesztővel, Schiwert Takács Lászlóval s egy kamerával fogadták a jelentkezőket az egyik teremben. Türelmesek, ugyanakkor őszinték voltak: ha kérdezősködtek a jelentkezők, s már elsőre nem sok esélyt láttak a továbbjutásra, akkor véleményüket nem rejtették véka alá.

A késő délutánig tartó mustra résztvevőiről készült felvételeket még egyszer meghallgatják a későbbiek folyamán, és majd csak alapos elemzés után születik meg a döntés: kik lesznek azok, akik augusztusban értesítést kapnak, hogy bejutottak a második fordulóba.

- Azok a produkciók állnak a szívemhez a legközelebb, amelyek több dolog összeházasításából állnak – mondta lelkesen Ördög Nóra. – Például az előbb járt itt egy fiú, aki szájdobolt és közben táncolt, az ilyen kevert dolgok rendkívül érdekesek tudnak lenni.

A 11 esztendős fiúkból álló rockbanda mellett többek között hastáncosnő, sztepptáncosok, nótaénekesek – köztük a 84 éves debreceni Lakatos Sándor – mutatkoznak be, egyelőre szigorúan csak a zsűri előtt: a fellépésre a szülők sem kísérhetik be csemetéiket. Néhány perc alatt kell megmutatni, mire képesek.

Énekeltek, táncoltak, bűvészkedtek

Főként nők éreztek magukban motivációt a szereplésre. A legtöbben énektudásukat szerették volna megcsillogtatni. Alsó osztályos, arany torkú pöttöm lánykáktól kezdve 84 esztendős bácsiig minden korosztály képviseltette magát a dalos kedvű jelentkezők között. Igen népszerűnek bizonyultak Máté Péter szerzeményei, a népdalok, musicalek a dalválasztás során. De felcsendült Nox-dal, Abba-nóta, Szűcs Judith szám, sőt, latinos hangulatot megidéző Fiesta-sláger is.

A rutinosabb fellépők kevesebb lámpalázzal adták elő műsorukat. Volt, aki számára ez már a sokadik megmérettetés és szereplés, amin részt vett, s nyilván ez az előadásmódon is meglátszott. Persze nem ez volt a jellemző. A legtöbb jelentkezési lapot szorongató arcára kiült az izgalom, ha más nem akkor, mikor a műsor molinója, s a kamera elé állva meg kellett mutatni, ki, mit tud.

Nos, akadt mindenféle és fajta produkció, csak néhány a repertoárból… Fellépett bűvész hastáncossal kooperálva; az előadás pikantériája, hogy a hölgy egy hatalmas kosárból mászott elő, amelybe égő bambuszokat szúrtak. Próbára tette tánctudását két fiatal lány is, akik egy igen divatos Pussycat Dolls slágerre gyakorolták be nagyszobájukban páros tánckoreográfiájukat. Csizmában.

Ez már a hetedik állomás

Az előválogató kis csapat már túl van a budapesti, győri, pécsi, zalaegerszegi, szegedi, újvidéki castingon, tehát a debreceni már a hetedik állomása a turnénak – tudtuk meg Schiwert Takács Lászlótól, a főszerkesztőtől. - Nagyjából 10 jelentkezőt tudunk óránként meghallgatni, mindenki számot és időpontot kap.

A főszerkesztő azt is elmondta, országos szinten mintegy négyezren szeretnék próbára tenni magukat a műsoban. Nincs konkrét szám, hogy ebből mennyit lehet visszahívni egy második fordulóra augusztusban, egyedül a tehetség mérvadó. Aki tehetséges, az jöhet.

- Bíró haon.hu alapján -

[2007.07.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még