2024. május 9. | csütörtök | Gergely nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Halász Judit a Gyerek Szigeten
Paszulykergetés a Kaláka koncert előtt
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Gyerek-Sziget
[2007. június 2. - július 8. ]

Zenebohóccal búcsúzik a Gyerek Sziget

Elérkezett az év utolsó T-Com Gyerek Sziget hétvégéje: az aprók fesztiválja természetesen most, a finisben is számtalan programmal tölti meg a Hajógyári-sziget nagyrétjét.

Visszatérő vendégek az Alma együttes, ezen a héten is új műsorral érkezik a Nap Színház, Jeszenszky István zenebohóckodik, dr. Ranschburg Jenő pedig összegez.

A tízesztendős Alma együttes a hazai versmegzenésítő népzenei együttesek gazdag hagyományát folytatja. A zenekar dalai olyan ismert költők verseit veszik alapul, mint Gazdag Erzsi, Kányádi Sándor, Romhányi József, Weöres Sándor vagy éppen Zelk Zoltán. Az Alma szombat délelőtt 11-től látható a Nagyszínpadon.

Versek, dalok, állatok

Versek, dalok, állatok... címmel erdélyi magyar költők gyermekverseit hallgathatja a közönség szombat délután 14 órai kezdettel. A műsorban Kányádi Sándor, Szilágyi Domokos, Horváth Imre, Markó Béla, Fábián Imre, Ráduly János, ismert és kevésbé ismert versei hangzanak el. A versekben szereplő állatok a gyerekek segítségével, bábok formájában elevenednek meg a színpadon.

Minden héten hatalmasakat bohóckodhatott a nagyérdemű a T-Com Gyerek Szigeten, ne mulasszuk el most sem ezt a lehetőséget, különösen Jeszenszky István zenebohóccal! Hogy mi mindent tanulhatunk egy zenebohóctól? Lehet dalokat, táncot tanulni, s jó nagyot kalandozni Hangszerországban. A bohóckodás szombat délután 16 órakor kezdődik a Nagyszínpadon!

A Bergengóc Zenegóc vasárnap délelőtt 11-kor kezdődő zenés gyermekműsor főszereplői a gyerekek. A színpadon látható óriási mesekönyvben közismert mesefigurák (Pom-Pom, Kíváncsi Fáncsi, Nagy Ho-Ho, Micimackó stb.) rejtőznek, arra várva, hogy a gyerekek fellapozzák a könyvet és megszólaljanak a róluk szóló dalok. Ezalatt a gyerekek jelmezekben, kellékekkel, a dalokhoz kapcsolódó szerepeket, játékokat játszanak az életnagyságban megelevenedő mesefigurákkal.

A kisiskolások egy napja

Kora délután 14 órától a Kishétrét zenekar négy tagja akusztikus hangszereken /hegedű, harmonika, gitár, furulyák, ütősök/ játszott dalok segítségével mutatja be Popper Pisti kisiskolás egy napját. A műsor során a nézők megismerkedhetnek a nagyszülőkkel, szülőkkel, Pisti húgával és az iskolával. A produkció 2005-ben a Celldömölki I. Ezerlátó Mesefesztiválon Varázsseprű-díjat nyert. És nincs vége! A Kishétrét zenekar: Tarkafogó címmel koncertet is ad 16 órától. Az együttes műsorában magyar költők főként állatokról szóló, megzenésített versei csendülnek fel. A műsor folyamán a gyermekeknek többször alkalma nyílik az aktív közreműködésre.

Természetesen folytatódnak a Kávéházi beszélgetések - leginkább felnőtteknek... a megszokott időpontban, vasárnap délután 15 órai kezdettel a Kaleidoszkóp Palotában. Vendég dr. Ranschburg Jenő, aki az öt beszélgetésben elhangzottak alapján összegzi a szülők szerepét az előző öt hét moderátorának segítségével.

- V.V. / K.T. -

[2007.07.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.05.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
A világ legjobb ABBA tribute...

Mefisztóland a Katonában
Április 27-én mutatta be a Katona József Színház a Mefisztóland...

Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
beszámolók még