2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Fásy Mulató Nyíregyházán

Megjött Teki Lala

Teki Lala szerint nagyon fontos mindenapjainkban a nevetés és a jó kedv, a fellépésein arra törekszik, hogy csupa derűs embereknek énekeljen.

- Hogyan jutottál el a Teki Lala produkcióhoz?

- Az elmúlt év augusztusában Szekszárdra a helyi német színházba szerződtem, ahol az egyik színészkollegám szólt, hogy lenne egy lehetőség, amit szerinte éppen nekem találtak ki. Kérdezte, érdekel-e egy mulatós stílusú, mexikói-latin irányzatú zenei produkció. Erre egyértelmű igen volt a válaszom. Elmentem a meghallgatásra, ahol megmutatták miről lenne szó, majd felénekeltem egy dalt. Ez kifejezetten tetszett, szerencsére a producer is hasonlóan vélekedett, így októberben elindult a közös munka, elkezdtük a lemezt készíteni. Indulásként megkaptam a zenei alapot és a szöveget. Kérték, hogy sokszor hallgassam meg, ismerkedjek vele. Gyakoroltam, miután elsajátítottam a dalokat jött a stúdiómunka, ahol nótánként összeállítottuk a CD hanganyagát. Következett a borító elkészítése, fotózások sorozata. Márciusban megjelent a Sörre bor maxi, amit bemutatkozás címén elküldtünk a médiumokba.

- Egy hónapja megjelent a nagylemezed. Mutasd be dalonként!

- A korongon 11 szám található, ebből 9 saját nóta, az ezekből készült egyveleg, illetve a Sörre bor dancemix verziója is felkerült. A sorban az első stílusosan a „Megjött Teki Lala” nóta, amelyben mexikói feelinget idézzük fel. Lódobogások és pisztolylövések között lóháton érkezem, mert a nagy testsúlyom miatt már nem bírt el egy szamár. A címadó dal a Sörre bor a második helyen található az albumon, amiben az ismert – sörre bor mindenkor – közmondásra építünk, majd a „Legjobb barátom a f***om” hangzik el. Ezt első hallgatásra én is durvának találtam édesanyám, pedig egyszerűen kétségbe esett, kérte, hogy ezt inkább hagyjuk ki. Többször meghallgatás után, feledhető ez az obszcén kifejezés, rájöttem nem ezen van a hangsúly. A negyedik a „Húzd a margót” című szerzeményt többféleképpen lehet értelmezni, majd a szívemhez közelálló Kiskakas következik. Ebben egész nap a kocsmában ülök, ez a mindenem. A következő az Eladó a mennyasszony egy lakodalmas nóta, természetesen mexikói stílusban, felpörgetett tempóban. Megtalálható az „Anyámat ne!”, ami arról szól, hogy a kocsmában állandóan megvernek, hiszen beszólok, ha anyámat szidják, ezt a Békegalamb követ. Ebben az evés-ívásról énekelek. Ez egy örök igazságra világit rá, mely szerint teljesen mindegy, hogy ki vagy a lényeg otthon mindig étel várjon.

- Az első fellépésed május 1-én Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található Baktalórántházán volt. Hogy sikerült a bemutatkozás?

- Csodálkoztam, mert más érzés színpadon énekelni, mint színészként szerepelni. Először egy picit furcsa volt, de aztán láttam, hogy figyelnek a produkciómra látszott, hogy élvezik a zenémet, így hamar megnyugodtam. Ezt követően arra törekedtem, jó legyen a buli.

- Az albummal elsősorban a nevetetés a célotok. Jól látom ezt?

- Célkitűzésűnk a nevetetést, szeretnénk jó hangulatú bulikat adni. Azért dolgozunk, hogy a lehető legtöbb fellépésem legyen, és minél többen megismerjék Teki Lala zenéjét.

- Mennyire áll közel hozzád a Teki Lala szerep?

- Közel áll hozzám a figura. Sok vonás megtalálható a mindennapi személyiségemben. Lalához, hasonlóan én is olykor kicsit bugyuta, mókás figura vagyok és imádok viccelődni.

[2005.06.28.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még