2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ismét együtt énekel Szandi és Baby Gabi
Szandi ismét fellép a Szigeten
Kapcsolódó Kiadványok
Szandi: Best of Szandi - Remix 2006
Kapcsolatok
Szandi
DJ Harmath
Lányi Lala
DJ Sampler
Dance4Ever (D4E)
Erős vs. Spigiboy
Spy the Ghost
Crazy Deejays

Szandi felfrissítette dalait

Magyarországon kevés előadónak van annyi megjelent lemeze, mint Szandinak. Ezen albumok, kislemezek, válogatások sorát most egy Best of Szandi - Remix 2006 nevű kiadvány is bővíti. Ideje volt készíteni a régi slágerekből valami frissebbet, "diszkósabbat".

A lemez borítójának a stílusa követi az eddigi Szandi lemezek koncepcióját: néhány erős szín és egy mindig boldogan mosolygó és/vagy éneklő Szandi kép - aki néha táncol, néha énekel, jelen esetben éppen a hallgatóra/vásárlóra mutat. Egy kicsit sok információt gyömöszöltek a borító elejére. Könyvecske nincs, a belső oldalakon a közreműködők listáját és még egy boldog-pózolós képet találhatunk az énekesnőről.

Bónuszok, remixek

Na, de a lényeg, a tartalom. Tizennyolc dal -, amiből 3 bónusz, 2 pedig már a bónusz extra kategóriába került - található a korongon, ami azért elég soknak számít - igaz, a trackek nem olyan hosszúak: az átlag 3-4 perc. A remixek készítői közül sokat több változatot is készítettek, tehát a 18 mixet 8 DJ illetve formáció keze munkáját dícséri.

Az remix-alapanyagnak szánt slágerek közül felbukkannak az igazán régi darabok is, mint pl: az Álmodozás, a Tinédzser l'amour, a Szerelmes szívek, a Jódli dili vagy a Nyugi doki, de néhány újabb felvétel is bekerült az újrakeverésre várakozó nóták közé: Minden percem a szerelemé, Volt egy tűzszínű nyár. Érdekessége a remixeknek, hogy az énekesnő újra felénekelte a régi dalokat, tehét nem a kislány Szandi hangja hallható pl: a Nyugi dokiban, hanem az "anyuka" Szandié.

Meglepetést nem okoznak

A Szandi slágerek közül a legnépszerűbb a Szerelmes szívek volt, DJ Harmath, a Spy the Ghost és Deejeey Sampler is készített rá egy-egy változatot. Igazából mindhárom remix hasonló: tipikus dance számok, nem túl gyors alappal, erőteljes szintivel és tapsolós, kezeket a a magasba részekkel. DJ Harmath nagyon kedvelheti a művésznőt, hiszen 5 szerzeményét is átváltoztatta.

A Crazy Deejays 2 számmal birkózott meg: a Szerelemtánccal (amiből kapunk egy Radio cut-ot és egy hosszabb változatot) valamint a Visszavár egy szívvel. Lányi Lala a Szívem harcol érted című dalt választotta, és varázsolt is belőle egy jól táncolható, ötletes kis változatot.

Erős vs. Spigiboy az Álmodozásra készített 2 mixet, a rövidebbet a rádióknak szánták, míg a Club mixe - mint ahogy azt a neve is sejteti - elsősorban a klubokban számíthat nagyobb sikerre. Valamiért egyébként Spigiboyék átirata a legprofibb, a lemez legjobban sikerült darabja. A Dance4Ever a Jódli dilit és a Most és mindörökkét értelmezte újra, de ezek is inkább a jól bejáratott receptet használják, meglepetést nem fognak okozni.

Megállja a helyét

A lemez koncepciója valószínűleg az lehetett, hogy a táncparketten és a rádiókban is megállja a helyét.

Összességében tehát a dance műfaj (club, trance, disco) keretein belül maradtak a remixek. Ezzel nem lehet nagyon mellényúlni: annak is tetszeni fog, aki szereti a disco-zenéket (és esetleg nem kedvelte Szandit), de annak is bejöhet, aki viszont inkább az énekesnőt kedveli - hiszen azért a remixerek törekedtek arra, hűek maradjanak az eredeti dalokhoz. Modernebb köntösbe bujtatták őket, ennyi. Néha ez pont elég. A következő ilyen jellegű kiadványnál messzebb is kalandozhatnának a zenei stílusok erdejében. Mondjuk lehetne d'n'b vagy reggae feldolgozás a Szerelmes szívekből.... Na, az igazán érdekes lenne...

-n-

[2007.06.25.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még