2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Nézd meg a klipet!
Kapcsolódó Kiadványok
The Fray: How to Save a Life
Kapcsolatok
The Fray
Legnépszerűbb csengőhangok

A The Fray támaszt nyújtó dala

A 2002-ben osztálytársakból verbuválódott 4 tagú banda a The Fray "How to Save a Life" (Hogyan menthetsz meg egy életet...) című dala sok embernek segített és nyújtott támaszt, vigasztalást.

A csapat frontemberét, Isaac Slade-et személyes élmények és tapasztalatok inspirálták a megindító dal megírásakor. A The Fray fantasztikus sikerének titka az, hogy dalaik mélyen megérintik az embereket. Amerika jelenleg egyik legnépszerűbb csapatának sikere már Európát is elérte, most Magyarországon a sor, hogy megismerje ezt a sok tekintetben különleges együttest és zenéjüket.

A "How to Save a Life" (Hogyan menthetsz meg egy életet...) című dal története

A "How to Save a Life" című dal születése Slade személyes élményeivel kapcsolódik össze, amikor segítőként dolgozott egy táborban, ahol különféle problémákkal küszködő fiatalokkal foglalkozott. Az énekes egy átlagos amerikai fiatal gondtalan életét élte, amikor ebben a táborban összetalálkozott egy 17 éves zenész fiúval, aki komoly magánéleti problémákkal küszködött.

A segítő munka során rengeteget beszélgetett a fiúval, aki egyre inkább megnyílt előtte, mégis megrendítő volt számára a felismerés, hogy igazából nem létezik útmutató a fiú megmentésére és alapvetően embert próbáló feladat segíteni azokon, akik bajba jutottak és várják a segítséget.

Megélt, valós érzelmek dala

"How to Save a Life című dalt komoly, megélt és valós érzelmek ihlették, ez lehet a titka, amiért születése óta oly sok embert megérintett és jelentett vigaszt, erőt a reményveszett pillanatokban. Az együttes több e-mailt kapott olyan emberektől, akik valamiképp kötődnek a dalhoz vagy épp magukra ismernek a dalszövegben.

Egy fiatal lány az édesanyja öngyilkossága miatt küszködött óriási teherrel. A lány megírta a csapatnak, hogy a felvétel nagyon sokat segített neki a halál okozta fájdalom feldolgozásában. A legmegindítóbb történet azé a fiatal srácé, aki autóbalesetben halt meg és később derült ki, hogy a "How to Save a Life" volt az utolsó dal, amit letöltött a számítógépére.

A balesetben meghalt fiú szülei létrehoztak egy alapítványt 'Save A Life' (Ments meg egy életet) névvel, mely szervezet a dal nyomán segítséget nyújt rászoruló embereknek. A csapat számára ezek a visszajelzések és dal hatására történt események mindent felülmúltak.

A személyes élmény alapján íródott szerzemény hosszú utat járt be: a "lélekmentő" alapítvány létrejötte után a muzsika a hazánkban is népszerű kórházsorozat beharangozó zenéjeként is feltűnt, a sorozat 3. évadjában.

Az életmentésről szóló filmhez tökéletesen illő szerzemény hihetetlen népszerűségre tett szert a sorozatban való szereplése után. A Grace Klinika sorozathoz készült filmzene lemez sorozat 2. lemezén a "How to Save a Life" a felvezető dal.

A The Fray sikerének titka és a tényleges világsiker

"A zene iránti elkötelezettség és az azzal való kapcsolat energia élteti az egészet. Ugyanolyan jó a mainstream zene is, ha megmaradnak a gyökerek, esetünkben a denveri rajongók. Mi otthon váltunk zenészekké, most csak finomítjuk a tudásunkat a turnékon" - meséli David Walsh, a The Fray gitárosa.

A négytagú banda átütő sikere 2007-ben kétségkívül egyedi teljesítmény, hiszen az idén két Grammy-díjra is jelölt The Fray "How to Save a Life" című dupla platina albuma minden idők első olyan #1 lemeze, amely a digitális eladások alapján lett listavezető Amerikában. A denveri zenekar hihetetlen sikerei hazánkat is elérték: "How to Save a Life" című címadó daluk, mely hetek óta a legjátszottab dalok között szerepel Európában.

Európai turné ősszel

Az ősszel európai turnéra induló kvartett aktuális albumából már 2,5 millió példány kelt el világszerte. A digitális letöltéseket és csengőhangokat is figyelembe véve már 8,1 milliónál is több talált gazdára a The Fray dalaiból vagy lemezéből.

- Sony BMG / Kemper Tamás -

[2007.06.12.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még