2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Főszerepben Ákos
Ákos tervei
A 15. Volt Fesztivál világsztárokkal ünnepel
Az egykori és az új tinisztárok csatája
Képgalériák
Ákos a Syma-ban
Kapcsolatok
Ákos (Kovács Ákos)
Kapcsolódó események
Ákos - Még közelebb turné
[2007. május 19.
szombat 19:00]

Ákos turné csúcspont a Syma-ban

Május 19. A magyar rock zene nagy napja. A két legnépszerűbb formáció egy időben, de nem egy helyen koncertezett. Míg a PeCsa szabad téri színpadán a Tankcsapda zárta a 2007-es lemezbemutató turnéját, addig Ákos és zenekara az új SYMA csarnokban tett pontot a tavaszi „Még közelebb” címen futó koncertsorozatára. Jómagam ez utóbbit választottam.

A téli lemezbemutató turné után Ákos április 20-án öt állomásból álló koncertezésbe kezdett. Pécs, Veszprém, Kecskemét és Zalaegerszeg után Budapesten zárta a sorozatot. A mega-produkció itt teljesedett ki. A Kentaur tervezte 140 négyzetméteres színpadon foglalt helyet a három külön egységből összeálló zenekar: Ákos zenekara (Fekete Tibor Samu, Kékkői Zalán, Szakos Krisztián, Bánfalvy Sándor), a Vivát Bacchus! énekegyüttes és a tíztagú Andante Strings vonós szekció.

A színpadképet három kivetítő tette még látványosabbá, melynek érdekessége, hogy a két szélső 1/3-os törésben mutatta a középső nagy képét. Ezen kívül a nagyszerű világítás- és hangtechnika is hozzájárult a már megszokott kiváló és nagyon profi kivitelezéshez. Ákos mindig is büszke volt arra, hogy csak olyan minőségi produkcióval áll a közönség elé, amely bárhol a világon megállhatná a helyét. A rajongóknak most sem kellet csalódniuk és a csordultig telt csarnok tízezres közönsége egy emberként tombolta végig a mintegy kétórás koncertet.

Az előző turnéhoz képest, némi változáson ment át a dallista. Bekerültek régi nagy slágerek, mit az Ilyenek voltunk, a Végre, az Ölelj meg újra / Jóslat, Idelenn idegen és kikerült néhány szerzemény az új lemezről.

A dalok új köntösben, rockosan áthangszerelve kerültek a nagyérdemű elé. Ákos által beharangozott, „nyugodtabb időszak, lágyabb hangzás” nem igazán teljesült; sokak örömére. Ugyan jelen voltak a lágyabb vonulatot képviselő vonósok, de inkább csak kiegészítették, színesebbé tették a kemény hangzást. Ugyanakkor megszólaltak egy szál gitárral, vagy zongorával kísért dalok is (Őszi tájkép, illetve 1956), amik ellensúlyozták a zúzós nóták utáni felfokozott kedélyeket.

Ákos ismét jól bánt a zene és a kép összhatásával. A lepkegyűjtő című nótát Kaszás Attila emlékének szentelte. A dal alatt képekben végig követhetjük Attila életét, gyermekkorától kezdve a gyermeke születéséig. Feltűnnek fotók a Hét parancsszó munkálatairól is, amely albumon együtt dolgozott Ákossal. Az Ilyenek voltunkat Ákos gyerekkori, kamaszkori és zenész karrierjének fotói teszik még látványosabbá. Az Éjjel a városban című Bonanza Banzai dal alatt a tavaly október 23-i események képeivel sokkol és nem hagy felejteni. 1956-ra korabeli videó felvételekkel emlékezik. Ezeken kívül természetesen minden szerzeménynek megvan a hozzá tervezett képi illusztrációja, ami lehet kliprészlettől kezdve akár egy absztrakt videó animáció is.

A koncertről felvétel készült és a tervek szerint ősszel fog megjelenni az ebből készült legújabb DVD, melynek sikere akár előre borítékolható. Minden bizonnyal erre a kiadványra is legalább annyi figyelmet fognak fordítani, mint az eddig megjelent koncert DVD-kre (Hűség, Andante, Az utolsó hangos dal valamint annak Ráadás változata), és akkor biztosan nem fognak csalódni a rajongók.

Akik viszont nem tudják kivárni a DVD megjelenését és már előtte, élőben szeretnék megnézni a koncertet, azoknak lehetőségük lesz erre a nyári turné során, melynek állomásai a következők:
- Július 5., csütörtök: Sopron, VOLT Fesztivál
- Július 14., szombat: Abádszalók, Strand
- Július 21., szombat: Agárd, Popstrand
- Július 25., szerda: Marosvásárhely (Erdély), Félsziget Fesztivál
- Augusztus 4., szombat: Balatonalmádi, Wesselényi strand
- Augusztus 18., szerda: Siófok, Szabadtéri Színpad (Rockbuli, vonósok nélkül!)
- Augusztus 22., szerda: Szeged, Szegedi Ifjúsági Napok
- Augusztus 25., szombat: Sitke, Fesztivál

-Audrey-

[2007.05.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még