2024. május 25. | szombat | Orbán nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Linkek
Szegedi Szabadtéri Játékok

Új helyszínnel bővül a fesztivál Szegeden

A Dóm téri programok mellett a 2005-ös Szegedi Szabadtéri Játékokon új helyszínen, új programokat élvezhet a kultúrakedvelő közönség: az Újszegedi Színpad idén kilenc izgalmas előadással, a műfajok változatos kavalkádjával járul hozzá a Játékok kínálatához.
Összesen hat produkció kilenc előadása várja az érdeklődőket július 1. és augusztus 6. között.

Formabontó daljáték
A fesztivál önálló produkciójaként kerül színpadra Hegyi Árpád Jutocsa rendezésében a János vitéz daljáték, mely az egész család számára könnyed szórakozást ígér: az előadásban keveredik mese és zene, opera és népdal, ahogy a rendező megfogalmazta: „…kis magyar zenés édesség Petőfi Sándor nyomán.”

Jazz
A jazzkedvelő közönséget színvonalas koncert várja a Szakcsi Gypsy Jazz, valamint a Babos Project Special részvételével.

Jazz koncert – Szakcsi Gypsy Jazz és Babos Project Special
A HVB Bank támogatásával egy este erejéig színvonalas jazz-zenei koncertek helyszíne lesz az Újszegedi Színpad. A műsor első felében a Szakcsi Gypsy Jazz mutatja be Szakcsi Lakatos Béla legújabb, No dara! című lemezét. Az új album a kritikusok szerint egyedülálló, stílusteremtő: a magyar és cigány elemeket a keleti zene szálai szövik át, de találhatunk blues-dallamokat, frázisokat Bartók I. Zongoraversenyéből, és persze tagadhatatlan a kortárs zene hatása. A Szakcsi Gypsy Jazz előadásának vendégei ezen az estén Horváth Kornél és Lantos Zoltán.
A program második felében Babos Gyula és új együttese, a Project Special koncertezik, mely az elektronikus jazz és a roma zene sajátos szintézisét képviseli. Többféle kultúra: cigány, zsidó, magyar, szlovák, német, szerb keveredése lesz hallható a népszerű jazz-együttes előadásában.
A jazz koncert időpontja: július 8.

János vitéz – „Kis magyar édesség Petőfi Sándor nyomán”
A Szabadtéri Játékok önálló produkciójaként kerül bemutatásra Kacsóh Pongrác daljátéka, a János vitéz. Hegyi Árpád Jutocsa, a darab rendezője szerint családi színház lesz az újszegedi előadás: fiatalos, szenvedélyes, jó mulatság a nyári estékre. A János Vitéz daljáték egyszerre zenés-mesés, romantikus-huszáros, szerelmes. Kukorica Jancsi és kenyeres pajtása, Bagó kalandjai elevenednek meg az első magyar dalos-operettben, melynek műfaja nem meghatározható. A bemutatón a címszerepben a tehetséges, friss diplomás énekes-színész, Szőcs Artúr látható, Bagót Zöld Csaba, Iluskát Herczenik Anita alakítja, a francia királyként Agárdy Gábor, míg a gonosz mostoha szerepében Székhelyi József lesz látható.
A János vitéz újszegedi előadásainak időpontjai: július 22., 23., 24.

Kajak-Kenu VB nyitógála –koncert, táncbemutatók
Idén Szegeden rendezik meg a junior kajak-kenu világbajnokságot. A verseny nyitógáláján a nemzetek zászlós felvonulását, valamint az ünnepi beszédeket táncbemutatók és a Megasztár népszerű előadóinak koncertje követi. A táncbemutatókon különféle műfajokból kaphatunk ízelítőt: lesz néptánc a Szeged Táncegyüttes előadásában, történelmi tánc és majorett-bemutató a Pavanne Táncegyüttes jóvoltából, az Acropolis csapata musical-részleteket ad elő, valamint modern tánccal ismerkedhet a közönség a Szegedi Kortárs Táncművészeti Műhely jóvoltából.
A táncbemutatókat követően a Megasztár előadóinak koncertjével zárul a kajak-kenu világbajnokság nyitógálája.
A Kajak-Kenu VB Gála időpontja: augusztus 4.

Operett Gála – Strausstól Kálmánig,
Idén, immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a tradicionális Operett-Gálaműsor, mellyel a szervezők felejthetetlen nyári estét szereznek a bécsi melódiák és a magyar operett rajongóinak. A program első részében Johann Strauss, valamint Zeller, Leo Fall, Fred Raymond és Offenbach művei hallhatóak, ezt követően a szegedi születésű Huszka Jenő, Jacoby Viktor, valamint Lehár Ferenc népszerű operettjeinek részletei csendülnek fel. Közreműködnek az Állami Operaház, a Budapesti Operettszínház, valamint a Szegedi Nemzeti Színház művészei.
Az Operett Gála időpontja: augusztus 5.

Opera Gála- Verditől Offenbachig
Az Opera Gálának másodszor ad otthont a Tisza-parti város: ez alkalommal Verdi, Puccini, Rossini, Bizet, Gounod, Mascagni, Offenbach operáiból hangoznak el részletek. Az Opera Gálán az Állami Operaház, valamint a Budapesti Operettszínház, valamint a Szegedi Nemzeti Színház népszerű művészei lépnek fel.
Az Opera Gála időpontja: augusztus 6.

[2005.06.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás » próbaterem [2024.05.23.]
SÜRGŐS HITELEK hangszer [2024.05.22.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még