2024. május 14. | kedd | Bonifác nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolatok
Incognito
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Incognito
[2007. április 19.
csütörtök 21:00]

Incognito - minden jegy elkelt

Egy kis kedvcsináló a csütörtöki koncerthez. Információink szerint már minden jegy elkelt az A38-as koncertre.

Jazz Café, Camden Town, London

Vájtfüllel és táncos lábbal rendelkező, lelkes koncertre-járó zenerajongókként rendszeresen látogatjuk az acid jazz formációk hivatalos honlapjait magyarországi vagy környékbeli turnéállomások után kutatva. Így történt, hogy tavaly novemberben, amikor az Incognito honlapját böngésztük, úgy láttuk, hogy a januári londoni klubkoncertjeik – a fapados légitársaságoknak hála – könnyen és viszonylag olcsón elérhetőek, tehát belevágtunk! (Na persze akkor még ugyanezen a honlapon nem volt feltűntetve az áprilisi magyarországi koncert!)

Incognito koncerten már többször – utoljára 2005-ben, szakadó esőben Szegedi Ifjusági Napokon – jártunk. Feledhetetlen élmény, már másnap várod, hogy mikor lesz ilyenben újra részed. A gondolat, hogy egy párszáz fős klubkoncerten vehetünk részt, ráadásul London „underground” negyedében, Camden Town-ban, a Jazz Café-ban, annyira beindított bennünket, hogy még ha tudjuk is, hogy eljön hozzánk hamarosan a Nagy Csapat, akkor is nekivágunk az útnak.

Bluey - a csapat szíve-lelke-motorja - és mindig kitűnő zenésztársai már évtizedek óta táncoltatják meg a világot, Dél Afrikában és Japánban is rendkívűl népszerűek, ami minden bizonnyal annak köszönhető, hogy időről-időre végigjárják a helyi klubbokat és rendszeresen remek koncerteket adnak. Ugyanígy persze Európában is, és Londonban pedig hát otthon vannak, ezért az öt egymást követő este a Jazz Café-ban mind igen családiasra sikeredtek.

Lágy, finom, bensőséges hangulat

Bluey a nemrégiben elhúnyt zenésztársa Paul Williams „Tubbs”-ra azzal a számmal emlékezett, amit először együtt rögzítettek Incognito-ként még a hetvenes évek végén. Finoman, igazán bensőségesen kezdődött a koncert, ami illik a legújabb albumuk a Bees+Things+Flowers hangulatához. Fuvolaszóló, gitár, lágy dallamok az énekesektől. Igen felfokozott állapotban voltunk már a koncert előtt is, így hát be kell vallanom, hogy mi hárman magyarok ill. még szintén kifejezetten a koncert miatt Londonba látogató olasz rajongórátsaink, már alig vártunk, hogy megszólaljanak az igazán pörgős, nagyon táncolható dallamok, és persze nem kellett sokáig várni.

Ennél pörgősebb nem is lehetne

Ahogy a zenészek egymás szólóit figyelték, egyre jobban felpörögtek és elszabadult a „pokol”! A vokalisták nem bírtak magukkal, pörögtek-forogtak a kicsi színpadon, a szintis srác sem bírt ülve játszani többet és a közönség is végre igazán beindult. Mindenki lelkesen mutogatott az Everything Changes dallamára (megláhatjátok a mozdulatsort pár nap múlva a Hajón Ti is) és nem maradhatott el egyik nagy sláger sem: még az első részben a Colibri és a Still a Friend of Mine, aztán Always There, Nights Over Egypt és társai. Tánoltunk ezerrel igazán feldobódva és környezetünket is „feldobva” énekelgettünk, hozzánk is csapódott Halle Berry (esküszöm, tényleg úgy nézett ki a lányzó!).

Ráadás

Nem kérették magukat a ráadásszámoknál sem, Bluey viccelődött is, hogy ő már elmúlt 50 éves, had ne kelljen le- és újra felmásznia a színpadra „fölöslegesen”. Hát rajtunk nem múlott! Mégsem ez volt az igazi ráadás véleményem szerint, hanem amikor egyből a gitárja mellöl lejött a színpad mellé és MINDENKIVEL csevegett egy sort, aztán személyre szólóan dedikálta az albumát, a koncertjegyet stb. Mi „élelmes magyarok” persze begyűjtöttünk egy „track list”-et és a színpadkép tartozékát, egy plakátot is. Azért mégis az új CD-t dedikáltattuk vele és elmondtuk neki, hogy mennyire várjuk, hogy újra nálunk köszönthessük őket (mert akkor már tudtuk, hogy jönnek!). Nekünk azt írta, hogy „Remélem, újra jól fogunk együtt mulatni Magyarországon – Barátotok: Bluey!”

Utóhang

A hibátlan londoni kiruccanásunk után hazaérkezvén elküldtük pár fotónkat Bluey-nak a koncertről a myspace-es elérhetőségére, melyekből kiválasztott jópárat és feltette őket a hivatalos Incognito oldalra... Amúgy is, de ezek után pláne, mi biztosan ott leszünk az első sorban április 19-én az A38-on!

-Frk4muzik, Aretuska-

[2007.04.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.13.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.10.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Legolvasottabb cikkek

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
A világ legjobb ABBA tribute...

Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
beszámolók még