2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Hector: Bad Boy
Kapcsolatok
Hector
Legnépszerűbb csengőhangok

Pörgős, latinos dallamok Hector új albumán

A reggaeton stílus egyre nagyobb teret hódít magának a világban. Az eredetileg hip-hopban, r’n’b-ben vagy netalántán pop zenében utazó nagyágyúk előszeretettel csináltatnak maguknak egy-egy pörgős, latinos remixet olyan producerekkel, mint például SPK, vagy a Luny Tunes.

A panamai és Puerto ricoi gyökerekkel büszkélkedő stílus, amely tulajdonképpen a latin reggae, különböző stílusok házasításából fejlődött ki. Alapjaként a hip-hop, és a tradicionális Dél-amerikai zenei stílusok szolgáltak.

A reggaeton stílus képviselői pedig máris szép számmal előfordulnak a slágerlistákon. Nos, egy ilyen pörgős, fiesta hangulatú albummal jelentkezik a stílus egyik pionírja, Hector El Father. A zenésztársával, Tito El Bambinoval töltött sikeres évek után a srácok külön utakon folytatják karrierjüket. A „Bad Boy”-ra keresztelt lemez egy újabb állomása a reggaeton gyerekcipős, de figyelemre méltó történetének.

A kissé hosszúra nyújtott intro után az „Hay Rumor”-ban felcsendülnek a várva várt latin dallamok, és a jól bevált ritmus is pumpál, igaz, itt még csak szolidan. Aztán a „Maldades”-ben belelendül. Tipikus reggaeton nóta gyors dobbal, kongákkal, és dallamos, slágerlistára írt refrénnel.

Az „Ahora Que Es” kemény basszusa a táncparkettre csalogat, majd az Ednita Nazarioval elkövetett „Si Superias” érzelmes dallamai következnek. A „Hello Mama”-t már hallhattuk a dominikai szuperproducer-páros Luny Tunes egyik albumán. A „Te Vas”-ban Ken-Y hibátlan énekhangja egészíti ki Hector rap verzéit.

A „Boom Bye Bye” party fílingjére után a „Voy En Busca De Ti” keménysége válaszol. A „Te Encontre” egy újabb éneklős, szuperdallamos szerzemény.

A „No Mames Guey” határozottan Daddy Yankee „Gasolina”-jára emlékeztet. De hát mi nem? Ez a stílus még annyira fiatal, hogy az előadók csak most keresgélnek a dallamok között, és talán még fel sem ismerték igazi lehetőségeiket. A „Viviendo En Guerra” feszültsége után az „El Telefono” hatalmas fiestába hívogató taktusai következnek.

Az utolsó „Hipocritas” című track ugyanolyan lassan zárja le a korongot, ahogyan az első dal megnyitotta azt.

Összegezve a hallottakat, Hector egy igencsak kellemes reggaeton albummal rukkolt elő. A spanyol dallamok, és a döngölő ritmusok szerelmesei egy órányi hamisítatlan latino cuccot kapnak a stílus egyik legnagyobb alakjától. Mivel az album nem annyira sűrű és radikális, mint Daddy Yankee, vagy a Luny Tunes korongjai, az új Puerto ricoi csodával csak most ismerkedőknek is ajánlott ez a cd.

- Hóember -

[2007.04.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még