2024. május 20. | hétfő | Bernát, Felícia nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Rich Boy: Rich Boy
Kapcsolatok
Rich Boy
Legnépszerűbb csengőhangok

Kellemes szövegek Rich Boy bemutatkozó albumán

Vajon mi a különbség a gombamód szaporodó South Side rapperek között? Lehet, hogy semmi. Ugyanazok a ritmusok, ugyanazok a szövegek. Ötlettelenség a köbön. Ráadásul a legújabb szupersztrár a Dirty South-ról olyan nevet választott magának, ami körülbelül annyi művészi ambíciót feltételez, mint amennyi egy mezei poszátában van. Ennek ellenére Rich Boy bemutatkozó albuma elég kellemes szórakozás.

Már az album legelső számában felcsendülnek a Délre annyira jellemző, végsőkig szétcsavart szintetizátoros keménykedés. Majd a „Role Models”-ben mississippi legmocskosabb rappere, David Banner is dob 16 sort. Aztán jön az album második maxija a „Boy Looka Here”, ami kemény, földbedöngölős ritmussal büszkélkedhet.

Sehol egy ordítás

A „Throw Some D’s” volt a korong beharangozó kislemeze. Kicsit érthetetlen miért éppen ezt választották első számnak, ugyanis nem jobb a közepesnél. A „Lil’ Jon producerálta „What It Do” pedig valahogy nem illik bele a crunk királyának életművébe. Sehol egy ordítás, sehol egy megborult szinti hang. Kiábrándító. A „Good Things” kellemes, csilingelős hangjaival a lányoknak szól.

Az „On The Regular” producere a Pussycat Dolls „Buttons”, valamint Fergie „London Bridge” című slágerét jegyző Polow Da Don volt. Kellemes, táncparkettre írt szám, sok-sok énekléssel. A „Get To Poppin” egy Sway & King Tech alap volt, amit sikerült elrontani a gazdag fiú átlagos rappelésével. Érdemes meghallgatni az eredetit, ahol Chino XL és Pitbull szórja ránk a rímeket, ráadásul két nyelven!

Az „And I Love You” viszont kellemes meglepetés. Már csak azért is, mert mind a kísérletező kedvű, OutKastes Big Boi, mind a crunk zene egyik pionírja, Pastor Troy feltűnik a nótában. Bátran állíthatjuk, hogy ez a lemez csúcspontja.

Elsőre kicsit furcsa

A „Lost Girls” egy reggae-s dal, ami elsőre kicsit furcsán hat a felütésekkel teli ritmusok után, majd következik a John Legend közreműködésével készült „Ghetto Rich”. A „Let’s Get This Paper” utáni rejtett számban a Bone Thugs-N-Harmony pörgeti. És itt kell feltenni a kérdést, hogy hová jutott a hip-hop? A valamikor istencsászárokként kezelt Bone egy vidéki senki albumán? Ajaj! Minden esetre az albumot lezáró „Throw Some D’s” remixében egész vendégsereg csatlakozik Rich Boy-hoz. Ráadásul olyan nevek, mint Andre 3000, Jim Jones, The Game, Nelly és Murphy Lee. A sok közreműködő mc egy kis izgalmat visz a nótába, és kifejezetten élvezetessé teszi azt.

Nos hát meglepő dolgokat, érdekes zenei megoldásokat, és idézhető szövegeket senki se várjon ettől az albumtól. Ez olyan zene, amit a kocsiban kell hallgatni 10-es hangerőn, lehúzott ablakokkal. Egy óra könnyed szórakozás. Semmi egyéb.

- Hóember -

[2007.04.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás » oktatás [2024.05.19.]
SÜRGŐS HITELEK hangosítás/cucc [2024.05.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még