2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Crystal: Világok hangjai
Kapcsolatok
Crystal

A világok hangjai és gyönyörű melódiák Crystal módra

A Crystal negyedik nagylemeze még karácsony előtt arannyá vált. Az együttes megkapta legnagyobb ajándékát, amelyet csak a rajongóktól kaphatott. 2000-ben a Két utazóval indultak, majd érkezett a Fújja el a szél és a Trilógia. Most pedig itt a várva várt folytatás: a Világok hangjai.

A kiadvány nem hagyományos, műanyag tokos, de még nem is sima papír. Összetett, meglepő és kreatív. Találunk az elején egy szemüvegféleséget, pontosabban, két lencsét, sőt még külön használati utasítást is olvashatunk benne. Egy külön kis füzetecske, tele képekkel, és szövegekkel, ahonnan persze az ilyenkor szokásos köszönetnyilvánítás sem hiányozhat. Egy aprócska hiba: a tizedik dalnál a zeneszerző Kasza Tibor helyett Kaszta Tibort olvashatunk. A fotók szépek, alaposan kidolgozottak, a 3D-hez igazodva jelennek meg. 

Keretet adva a lemeznek, az első dal az Intro, az utolsó pedig az Outro. Az Intronak keleties varázzsal megfűszerezett hangzása van, míg a záródal, kissé mélabús, merengő, amolyan búcsúzós hangvételű.

Több dalnál olyan érzésem volt, mintha egy színházi nézőtéren ülnék és egy romantikus musicalt hallanék. Kiemelném  szép zongoraszólókat, és a hallhatóan sokféle hangszerarzenált.

Keleties dallamok

A második dal érdekessége, hogy az Intro folytatása. Összefolyik vele, ám egyszer csak a zenekar énekesnője, Lajtai Kati elkezd énekelni és ugrik egyet a lejátszó, csak onnan lehet észlelni, hogy nem is a kezdő dalt halljuk már. Misztikus, keleties, a szöveg pedig egy messzi távolról szól, amiért elindulnak, hisz hívja őket a végtelen.

A lista harmadik darabja, a már jól ismert "Te vagy a jel" című nóta. Erről nem szeretnék részletesen véleményt formálni és ismertetni, hisz aki néz tévét, vagy hallgat rádiót, már nem egyszer hallhatta és megalkothatta önálló álláspontját.

Képek egy filmről

A következő muzsika a "Képek egy filmről". Azt hiszem, a kedvenc dalom a lemezről. Lassú, érzelem dús, romantikus, és itt éreztem nagyon a már említett musicalhatást. Csak hallgattam, és elképzeltem, ahogy ez egy színpadon csendül fel, és a két főszereplő előadja a duettet. Nagyon szép nóta.

[2007.04.02.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még