2024. május 21. | kedd | Konstantin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Rapkirályok a Pecsában pénteken
Kapcsolatok
Wu-tang clan
Cappadonna
GP Wu
Buddha Monk
Hell Razah
Shyheim
Method Man
RZA

A Wu-Tang Clan jövője

Emlékeztek még Shyheimra? Az 1994-ben debütált kissrácra, aki a tágabb értelemben vett Wu-Tang família egyik legnépszerűbb tagja lett. A 90-es években még ő jelentette a klán jövőjét, most viszont minden szempár Free Murda-ra és Hell Razah-ra szegeződik.

Free a Wu-Tang Clan legújabb generációjának első képviselője, aki RZA gyámkodása alatt készíti a dalokat. A „Freedom Reign” című lemezén azonban nem csak a New yorki vonalat találhatjuk meg. Az indító szám – meglepő módon – egy crunk nóta. Mégpedig elég korrekt. Talán ismét nyitni készül a Wu? A Northstar nevű Californiai bandával már megpróbálták eljuttatni üzenetüket a nyugati partra… sikertelenül. Lehet, hogy most a Dél lesz a célpont? Így vagy úgy, de Free Murda nagyon komolyan nyomatja a rímeket, legyen az felütésekkel teli ugrálós zene, vagy a hagyományos hardcore ritmusok.

Hell Razah már mindenkinek ismerős lehet. A Sunz Of Mannel számottevő karriert befutott rapper most szólóban próbálkozik. Ő is tagja a Nature Sounds-nak, amelybe olyan arcok tartoznak, mint Talib Kweli vagy a vasálarcos MF Doom. „Renessaince Child”-ra keresztelt korongja sok rajongónak fog kellemes perceket okozni. Hell Razah marad ahol van. Ugyanazt a kőkemény New yorki világot hozza, amit eddig is. A producerek és a közreműködők között egyaránt megtaláljuk a Nature Sounds tagjait, Hell Razah pedig továbbra is a Makabeusok oldalán hirdeti a fekete-zsidó büszkeséget.

De mi történt a Clan eredeti tagjaival? Method Man karácsonyra megjelentetett egy lemezt „4:21… The Day After” címen. Az igazat megvallva ez a CD-je nem lett egy fantasztikum. Hiába a közreműködők, hiába a szép produceri munka, hiába a jó rappelés, az egész összességében csak egy összecsapott tákolmánynak tűnik. Talán, ha Method Man nem a slágerlistákat veszi célba, hanem marad a kaptafánál, ismét egy klasszikust alkothatott volna. Késő bánat.

RZA - a banda feje – is előjött egy új projekttel. Az „Afro Samurai” névre hallgató anyag a legújabb rajzfil-őrület filmzenéje. A nagy dirrel-dúrral beharangozott cucc azonban szintén egy csalódás. Az instrumentális számok ritka hosszúra nyújtják a lemezt, ráadásul van néhány oda nem illő r’n’b nóta is, ami kifejezettel elveszi azon rajongók kedvét, akik a kőkemény Staten islandi vakerolásra vannak kiéhezve. Csak remélni tudjuk, hogy eme két feledhető produkció után az új Wu-Tang album, ahol ismét összeáll majd a nagy csapat, ennél azért jobb lesz.

De vajon melyik előadó lesz még a színen 10 év múlva is? Buddha Monkról és GP Wu-ról senki nem hallott semmit. A Wu-Tang (már csupán) 8 tagból álló személyzete valószínűleg évek múltán is tolja nekünk a finom rap zenéket, de mi lesz Free Murda és Hell Razah sorsa? Van egyáltalán esélyük, hogy komoly nemzetközi sikerre tegyenek szert? Ez a klán felfedezettjei közül kizárólag Cappadonnanak sikerült. Vagy lesz egy jó évük, és eltűnnek a sűlyesztőbe? Reméljük, nem. Ugyanis mindkét arc megérdemli a nagyobb odafigyelést, és a rajongók szeretetét.

-Hóember-

[2007.03.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás » oktatás [2024.05.19.]
SÜRGŐS HITELEK hangosítás/cucc [2024.05.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még