2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Bársony Bálint
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Back II Black 10. születésnapi koncert
[2007. március 11.
vasárnap 12:14]

Bársony Bálint Omanban jammelt

Egy vérbeli zenész nem lehet, hogy egy családi látogatást is kibírjon zenélés nélkül. Most is ez történt Bársony Bálinttal a Back II Black szaxofonosával.

Bálint ghánai kedvesével együtt meglátogatták nemrég a leány szüleit, merthogy Abiwu Evelia Yawa Bettina édesapja éppen Ománban dolgozik. A "vasárnap esti jam-session láz" beindítója szeretett volna egy kicsit belekostólni az ománi felkészülés nélküli örömzenélésekbe egy kinti társaságal, hogy egy szám erejéig beszállna hozzájuk. Tehát szopránszaxofonját vitte magával.

- Először eléggé úgy éreztem, hogy féltek a többiek, hogy jön ez a srác Európából, most mi lesz… De az első hangok után őrületes siker, nemvárt rajongás volt. Teljesen máshogy kezelik a kiemelkedő tehetségeket. Teljes tisztelet és hajlongásban volt részem.

Az esemény egy meghirdetett jam session buli volt egy nívós szálloda klubjában. A klub tele volt a világ minden részéről éppen ott tartózkodó vendégekkel, nem is beszélve a zenekarról. Az énekes-gitáros Dél Afrikából jött, a gitáros Angliából, kolumbiai zongorista, brazil dobos… Akikről Bálint még igazából nem is hallott előtte.

- Hihetetlenül jól zenéltek, engem is megihlettek. Csak pár szót váltottunk, egyeztettünk. Mondtam, hogy nekem igazán mindegy mit játszunk, csak a fekete srác énekeljen, mert nagyon tetszett nekem a hangja. Az első nóta (Lionel ritchie: Hello) után aztán én (színlelten) megpróbáltam levonulni, de a közönség sikoltozva követlete hogy menjek vissza. Még vagy egy órát zenéltünk, aztán következő héten megint játszottunk együtt.

A dolog odáig fajult, hogy megbeszéltek egy esetleges jövőbeni omani koncertkörutat is. Vagy esetleg a srácok jönnének ide egy kicsit bemutatni a tudásukat valami adódó eseményen ahol a Back II Black mellett lépnének fel, de erről majd beszámolunk ha aktualizálódik a dolog. Már ha Bálintnak lesz ideje mostanában arrafelé menni, hiszen van elég dolga itthon is közelgő 10. éves születésnapi koncertjük kapcsán, amely április 20-án lesz a Millenáris Teátrumban.

- Oman egy nagyon érdekes hely: Afrikából, Indiából és az arab országokból jött össze a népesség, és nagyon kevert kultúra alakult ki. Nagyon érzik pont azt a dolgot amit mi most csinálunk a BIIB-vel, hogy visszanyúlunk a fekete gyökerekhez. Igazán otthon éreztem magam...

SirOesh

[2007.03.09.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
beszámolók még