2024. május 17. | péntek | Paszkál nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Különleges énekverseny indult a rajzfilmcsatornán
Kapcsolódó Kiadványok
Halász Judit: Hívd a Nagymamát!
Kapcsolatok
Halász Judit
Legnépszerűbb csengőhangok

Hol vagy Bóbita?

Lalálelélóluli. Ez volt az a dal, aminek a zenéje nagyon, a szövege egyáltalán nem tetszett. Annyira gyermeteg, hogy az nekem felfoghatatlan, de lehet csak én vagyok „túl felnőtt.” De a „la lá le lé ló luli fagyit hozott a nagymami, rákentem a hajamra, nem gondoltam magamra, la lá ló luli, subidubi subidubi” valahogy nekem nagyon meredek, a Bóbita nyomába sem ér, de említhetném Az én dalom című régi nagy klasszikust is.

Lakáscsere: zongorával nyit a dal, kellemes, lágy, fülbemászó. Szövegében én komolyabb, „lelkisebb” mondanivalót érzek, mint amit egy két hallgatás után le lehetne mérni. Lehet fényes csillogás, minden, mi szemszájnak ingere, az otthon az mégiscsak az otthon marad. Talán nem véletlen bennem a vegyes érzelem: Ranschburg Jenő a híres gyermek pszichológus is közreműködött a dalban.

Botos tánc: Egy könnyed, népies, egyszerű szövegű dalocska, amelyet ideálisnak érzek táborozásokhoz, kirándulásokhoz, jó kis körjáték alakulhat ki. A dob lüktetése nagyon tetszett ebben a felvételben.

956 nyarán: Bródy János hatása nagyon kiérezhető, mind zeneileg, mind szövegileg. Lágy, nyugodt, vokális hangzású nóta, amelynek mély mondanivalója van: „Nem maradok örökké gyerek, egyszer én is felnőtt leszek.” Milyen igaz…

Hócsata:. Na, ez az, amiben idén nem volt része a gyerekeknek. A gitár és a szaxofon hűen tükrözi, milyen is lehet egy vérbeli hócsata a csípős hidegben, amikor éppen a hátadon puffan egy méretes hógolyó.

Seholsincs ország: A dal, amely nem szól semmiről sem, mégis nagyon kellemes, ami a dallamot illeti.

Hóesésben: Mindenki átélte már, milyen is álmodozni a hóesésben, legyen az gyerek vagy felnőtt. A gitár hangja és a dob játéka, na meg az énekesnő kellemes, fülbemászó hangja a biztosíték arra, hogy továbbra is lesznek ilyen élményeink.

Az én anyukám: Úgy voltam vele, mint a La lá le lé ló lulival. Zeneileg semmi gondom nem volt vele, de a szövege. Nem tudom, biztos ehhez is felnőtt lettem, de távol állnak tőlem ezek a megfogalmazások, pedig én is szeretem az anyukám.

Vizilóblues: Fantasztikus zene, fantasztikus énekhang, vicces szöveg, amin a gyerekek önfeledten kacaghatnak. Halász Judit remekül játszik hangjával. A zenekar pedig igazi bluest játszik, úgy ahogy azt kell.

Amit nem értek. Ahogy egy kisgyerek, úgy ez a dal is kételyekkel telített. Látszólag komolytalan kérdéseket fogalmaz meg, ám én kicsit többet érzek benne, mint gyermeki kétkedést. A refrént (Nem értem, nem értem, nem értem…) sok felnőtt is napjában többször felteszi…A zongora alátámasztja az ismétlődő sorokat, majd ugyanolyan hirtelen szakad meg, mint az ének.

[2007.03.02.]

« előző oldal  (2. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK zenész » vonós [2024.05.16.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.15.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még