2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Nemzetközi sikereket ért el a magyar lemezlovas
Kezdődik a Tranzident lemezbemutató turné
Egy gyöngyszem a zenei rengetegben
Videointerjú a külföldön is népszerű magyar lemezlovassal
Kapcsolódó Kiadványok
Tranzident (Váradi Balázs): The Origin
Kapcsolatok
Tranzident (Váradi Balázs)
Sunny Lax
Andro
Soliquid

Magyar producerek külföldi sikerei

Több magyar zenészről hallhatjuk mostanában a televízióban és a rádiókban, hogy „ő volt az első”, aki nemzetközi sikert ért el, és „talán” ő lesz az első, akinek sikerül kitörnie a nemzetközi szcénába. Sokan nem is sejtik, hogy honfitársaink közül is értek el olyan nemzetközi sikereket, amelyekkel a magyar sajtó szinte egyáltalán nem foglalkozik, külföldön viszont róluk írnak a legnagyobb online zenei portálokon, és zenéjüket a világ legnagyobb lemezlovasai pörgetik.

Napjaink legközkedveltebb elektronikus zenei műfaja a trance. Magyarország is büszkélkedhet néhány fiatal trance producerrel, akik kivívták azt az érdemet hazánknak, hogy a magyar szó hallatán az embereknek néhány országban a magyar trance zene jut eszébe.

Tranzident sikerei

Bátran mondhatjuk, hogy Tranzident (Váradi Balázs) nevét minden trance rajongó ismeri Magyarországon. 2001-ben Sterbinszkyvel készített zenéje, a „Gates of Mind” világsikert ért el, 21 országban jelent meg a kislemez, valamint közel 20 külföldi válogatáslemezre licenszelték. A dal legnagyobb sikerei az USA-ban érte el:az itt megjelent Gates of Mind kislemez a 26. helyezését érte el a Billboard Dance Single Sales chartján és a Billboard Club Charton egyarát. Magyar előadó még sosem ért el hasonló sikereket a Tengerentúlon. A dalt 2004-ben a 46. Grammy díj "Best Dance Recording" kategóriájában is jelölték, és ennek a kategóriának a legjobb 100 dala közé jutott.

Magyar előadót ezelőtt még sohasem jelöltek a világhírű díjra ebben a kategóriában. 2005-ben pedig Dél-Korában jelent meg Tranzident szerzői albuma. 2006-ban megalapította saját kiadóját, a Sonar Eclipse Recordings-ot. Peter Dubs-szal készített közös produkciója (a „Drift”) még megjelenés előtt nemzetközi sikereket ért el.

Ezt a dalt három héten keresztül folyamatosan játszotta a világ egyik legnagyobb DJ-je, Armin van Buuren, az „A State of Trance” című híres rádióműsorában, melyet 2-3 millió ember hallgat világszerte. A Drift elnyerte a műsor FUTURE FAVOURITE kitüntetését, azaz a közönség kedvence díjat. Above and Beyond szintén 3 héten át pörgette a dalt neves rádió show-jukban, a „Trance Around The World”-ben, és a 140. adásban a Drift a hét legjobb felvétele lett.

Ezek hatalmas sikernek könyvelhetők el, hiszen a világ két leghíresebb trance rádióműsoráról van szó, melyeket milliók hallgatnak az egész Földön. A Drift-et természetesen még számos világhírű DJ pörgeti: Menno De Jong, Airbase, DJ Shah, Matt Darey és Conor Arkins, hogy csak párat említünk. Hivatalosan Tranzident – The Origin szerzőalbumán jelent meg először, de most 2007 januárjában fog napvilágot látni „Drift/Perfect Mind” single formájában a Sonar Eclipse Recordingsnál.

Tranzident rádiómixei a világ egyre több részén hallhatók, többek között sugározza Magyarország első internetes trance rádiója a TranceTream.FM, számos magyar FM rádió (Hajó Rádió (Vaja), Retro FM (Nyíregyháza), N-joy Rádió (Kaposvár, Dombóvár, Zalaegerszeg), valamint amerikában a SenseGenerate.FM.

[2007.01.27.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még