2024. április 18. | csütörtök | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Demjén "60" koncert
Kapcsolatok
Demjén "Rózsi" Ferenc
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Demjén 60
[2006. december 30.
szombat 20:00]

Demjén 60 felett is csurig tölti az Arénát

A két ünnep között hatalmas közlekedési káoszt, dugót és parkolási káoszt okoztak az Arénába tóduló rajongók, akik Demjén Ferenc ünnepi koncertjére igyekeztek.

A negyven éves pályafutásra visszatekintő Rózsi ismételten együtt ünnepelt közönségével, hiszen évtizedek óta rendhagyó, hogy az óévbúcsúztató előestéjén 30-án adja nagy ünnepi koncertjét. Régen a BS-ben voltak ezek a fantasztikus bulik, majd némi kihagyást követően 2004-ben emlékezetes koncertet adott az újonnan épült és már Arénának keresztelt csarnokban.

Némi nosztalgiával említhetném azt a fergeteges és emlékezetes BS bulit, amikor Rózsi 50-ik születésnapját ünnepelte. Jelen esetben ez is kettős ünnep volt, hiszen Rózsi most ünnepelte 60-ik születésnapját! Ebből látszik, mennyire rohan az idő, hiszen a fent említett 50-es buli is olyan mintha most lett volna, és lám már a 60-nál tarunk!

Tehát teltház várta, hogy Rózsi ismét színpadon álljon, és csodálatos hangja betöltse az arénát. A koncert negyed kilenckor kezdődött, meglepetésre, most nem volt kronológiai sorrend a felcsendülő slágerekben így az első szám a most megjelent Demjén 60 albumról hangzott el „A föld könnyei címmel.”, majd jöttek szép sorban a szebbnél szebb dalok.

A színpadkép is különleges volt, hiszen az egész színpad hátfala egy szuper szélesvásznú mozihoz hasonlított, ahol a számokhoz készített klipeket, számítógépes animációkat vetítettek, ami nagyon látványosra sikerült és szép volt.

Tehát jöttek azon szerzemények, amik nélkül nincs Rózsi koncert, mint például a Honfoglalás betétdala a „Kell még egy szó”, a Szabadság vándorai, Jégszív, Sajtból van a hold, vagy a „Szerelemvonat” amikor a küzdőtér a közönség egyetlen szerelemvonatként indult el körbe-körbe.
Valamint nagyon szép volt a „Gyertyák” című dalnál több ezer öngyújtó és csillagszóró lángja, mint egy-egy ember lelke pislákolt a teremben mindenhol. Említhetném még a „Léggömb” dalt, amikor a kupolából több ezer lufit engedtek útjára a közönség közé ez is nagyon látványos eleme volt a koncertnek.

Számomra az is meglepő volt, hogy a „törzsközönségen, akik együtt korosodtak az elmúl évtizedekben Rózsival” kívül nagyon sok huszonéves fiatal jött el és volt kíváncsi szüleik kedvencére és láthatóan nagyon jól érezték magukat a bulin.

Sajnos, itt is voltak akik távoztak idő előtt a koncertről, de ez nem a rossz produktum, hanem a BKV menetrendjének volt köszönhető, hiszen a buli igencsak elhúzódott, fél éjfél körül lett vége, de ne szaladjunk ennyire előre.

A koncert előtt, amikor várakoztunk a beengedésre több zenész is érkezett az arénába, így például Révész Sándor akit kerekesszékbe ültetve hoztak a helyszínre, mivel a néhány nappal ugyanit tartott Piramis koncerten megsérült, így majdnem térdig gipszelt és műtött lábbal is vállalta, hogy eljön erre a jeles eseményre, de találkozhattunk Somló Tamással és az Edda billentyűsével Gömöry Zsolttal és Lerch Istvánnal is.

Természetesen a koncert utolsó (ami már ráadásnak volt mondható) részében a pályatársak egy-egy dallal és egy szál rózsával köszöntötték Rózsit, valamint egy hatalmas emeletes torta is előkerült a színfalak mögül. Fellépett: Révész Sándor (aki felbicegett a színpadra) és egy széken ülve énekelt a „ szabadság kortalan vándorának”, valamint Somló Tamás, Kovács Kati, Katona Klári, Lerch Pisti.

Majd közösen elénekelték a „jelszó: Love” c dalt, ezután Rózsi nagyon frappánsan közölte: „tudom, már lekéstétek az utolsó metrót, ezért eléneklek nektek még egy dalt”, tehát ráadás is volt bőven, természetesen az újévi jókívánság sem maradhatott el a legvégén, és jó bulival zárhattuk az esztendőt. 

Demjén Ferenc végigénekelte a három órás koncertet és „volt benne élet”, igaz kicsit számomra fáradtabbnak tűnt, mint a két évvel ezelőtti bulin, de ez semmit sem vont le a buli értékéből. Akik segítették a bulin Rózsit többek között: Závodi Gábor, Kovács Barna, Solti János, Vas Attila, Menyhárt János, Bársony Attila, Demeter György.

Az aréna koncert után zártkörű rendezvényre volt hivatalos Rózsi, ahol zenésztársaival, barátaival, közösen ünnepelte születésnapját hajnalig.

-BK-

[2007.01.02.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
Emi 2007.01.09. 07:51 • [2]
Magam is ott voltam a koncerten, szívet-lelket melengető volt. Jó érzés volt látni, hogy a zene még mindig mennyi embert össze tud hozni, mindegy, hogy fiatal vagy idős, fővárosi vagy vidéki, barátságos vagy barátságtalan. Mindegy volt. EGYÜTT voltunk, átmelegedtünk, feltöltödtünk, szárnyra kapott a lelkünk.
Csak annyit mondhatok egy szóval: KÖSZÖNÖM!!!!!!!!!
Fecóka 2007.01.02. 16:21 • [1]
Helló!

Ott voltam a december 30-i Demjén bulin, ezért is olvastam a szokásosnál nagyobb érdeklődéssel a beszámolót. A cikk korrekt, jól tükrözi, milyen nagyszerűen sikerült Rózsi szűk körű szülinapi zsúrja.
Azt olvastam ugyanakkor, hogy a koncert során nem volt felfedezhető semmilyen kronológia. Hát, én találtam valamit: Rózsi folyamatosan visszafelé haladt az időben (szólólemezek, V' Moto-Rock, Fújom a dalt, Bergendy). Ezt támaszthatja alá az is, hogy a kivetítőn a buli előtt megjelenő óra először eljutott az aktuális dátumig, majd az első nóta felhangzása előtt elkezdett visszafelé járni - kívánom, fiatalodjon meg ugyanígy Demjén Ferenc is!

Sziasztok:
Fecó

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még