2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Örömvölgybe hív a NOX
Arany oroszlánt kapott a Nox és a Princess
Megvizsgáltuk a NOX örömvölgyét
Képgalériák
NOX 2007 várturné nulladik koncert
Kapcsolódó Kiadványok
NOX: Örömvölgy
Kapcsolatok
NOX
Kapcsolódó események
NOX - Örömvölgy
[2006. december 28.
csütörtök 19:00]
NOX - Örömvölgy
[2007. február 14.
szerda 19:00]
NOX - Örömvölgy
[2007. január 12.
péntek 19:00]

2007 kihagyhatatlan Örömvölgye

A NOX produkciója 90%-os készültségnél is messze veri a hazai könnyűzenei produkciókat.

Egy stúdió adott otthont a NOX jövő évi turnéjának esti programja főpróbájának. Ami gyakorlatilag egy komplett koncertet jelent, úgy ahogyan az december 28-án Győrben meg fog jelenni, illetve a jövő év során még számos nagyvárosban láthatjuk majd.

A produkció tényleg impozáns. Ötvennégy teljes kollekció jelmezt gyártottak le csak ezekért az előadásokért, a színpad 150 négyzetméterét teljesen belakja a népes tánckar és a zenekar. Bár a díszlet 9 és fél méter magas, és elvileg emellett a szereplők csak törpének tűnnének, de ez így nem igaz. A pörgő koncert során a háttérben látható 20 TV, és a fényeffektek csak kiemelik a táncosokat, no meg persze Szilvit és Tamást. A koncert során egyébként majd 30 család áramfogyasztásának megfelelő teljesítménnyel fog dübörögni a NOX.

Mindig történik valami

A koreográfia lendületes, élő, belakja a színpadot, mindig történik valami. A táncosok tényleg a lelküket kiteszik, hogy akár zászlókkal, botokkal, vagy csak mozgásukkal olyan színpadképet hozzanak össze ami a jó másfél órás bulin végig lázban tartja a közönséget.

Nem feledkezhetünk meg a zenekarról sem, hiszen végig élőzenés koncertet fogunk hallani, mint azt már megígérték, és nekem nagyon úgy tűnik be is fogják tartani. Itt-ott azért felbukkannak effektek, ennyi bőven belefér. De főleg a dob-gitár-billenytűs klasszikus felállás dominál, kiegészítve természetesen az igazi NOX-os megszólalást adó citera, tekerőlant, furulya és egyéb népi hangszerekkel és hegedűvel

Bár amit láthattunk, állítólag még nem volt kész, ennek ellenére teljesen flottul lepörgött. Hallhattuk a legújabb lemez dalait, de nem maradhattak ki a régi (ez így tök röhej, hisz alig néhány éves, de máris klasszikusnak számító) NOX slágerek sem, legyen az akár a Forogj világ, vagy akár a Túl a varázshegyen.

Megmozgatják a közönséget

Nem maradhat ki a közönség megmozgatása sem, sőt valakinek a nézők közül lehetősége lesz a színpadon énekelni a NOX együttessel. Lesz énekeltetés, tapsoltatás, nem hiszem, hogy bárki is unatkozni fog a műsor alatt.

Mint azt már korábban a Zene.hu is megírta korábban az Örömvölgy várturné nem egy egyszerű koncersorozat, hanem egész családnak szóló egész napos program, ahol napközben kézműves foglalkozásokon vehetnek részt a gyerekek, felnőttek, és az együttes sejtetni engedte, hogy esetleg ők is ott lesznek a nappali programokon, hiszen Tamás egyik legfőbb vágya a csuhébaba készítés elsajátítása.

A jövő év egyik (ha nem A) szuperprodukciójának nulladik verzióját láthattuk, amely amellett, hogy rendkívüli szórakozást fog nyújtani az egész családnak még egy nagyon fontos missziós szerepet is betölt: a magyar népzenét olyan módon és körítéssel tálalja, hogy aki eddig el is fordult ősi zenénktől, az egészen biztos, hogy ezután máshogy fogja hallgatni a magyar népdalokat. Hogy ez volt-e a szervezők céljai között? Nem tudom, de ez az amihez leginkább gratulálnék az egész gárdának.

SirOesh

[2006.12.22.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
zsazs 2006.12.28. 14:18 • [2]
Sziasztok! Van 4 eladó jegyem a ma este 19:00-kor kezdődő NOX koncertre Győrbe! Ár megegyezés szerint, IRJATOK vagy hívjatok: 20 445 40 28, ha érdekel.
6891lara 2006.12.24. 18:49 • [1]
SZIASZTOK!!!
EGYSZERŰEN IMÁDOM A NOXOT.FANTASZTIKUSAK!!Régóta szeretem,de hogy nyáron volt a RAGYOGÁS koncertturnéjuk s voltak HAtvanban /s/ azóta meg még inkább.Azt az élményt ami a turnéjukon van mindenkinek át kell élni aki egy kicsit is szereti öket.Utánna garantálom hogy még inkább pozitív irányba változik majd a véleménye.
UGYHOGY HAJRÁ NOX!!!!!!!!!!! BETTY HATVANBÓL

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még