2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Hallgasd meg a Jön-e velem nagysád Shimmy-t járnit
Lehetsz király
Meseautó
Képgalériák
Képek a Zserbó egyűttesről
Kapcsolódó Kiadványok
Zserbó: Nagy Zserbó Lemez
Kapcsolatok
Zserbó

Villámrajtot vett a Zserbó együttes

Zsurkán Zsanettet, a Zserbó együttes tagját az operettről és a sikerről kérdeztük.

– Négy héttel a megjelenés után a 17. heti MAHASZ albumeladási lista igen előkelő harmadik helyén áll a Nagy Zserbó Lemezetek. Ez siker a javából! Minek köszönhető ez? A jó daloknak, a "discos" hangzásnak vagy a jó promóciónak?
– Mondjuk így ebben a sorrendben... Először is szeretnénk köszönetet mondani minden kedves rajongónknak, hogy hozzájárultak ehhez a hatalmas sikerhez! Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy sokat segített nekünk a közös dalválasztás, hiszen így mindannyiunk ízlése érvényesülhetett egy kicsit az album elkészítésekor. Valamint úgy gondolom, sikerült ismert, fülbemászó slágereket összeválogatnunk. Persze a jó zenékhez a még jobb hangzás is társul azáltal, hogy a producerünk, és egyben a lemez hangszerelője példátlanul ötvözte a klasszikus elemeket a modern stílusjegyekkel. Hogy emellé még egy segítőkész menedzser és a produkciót maximálisan támogató kiadó is megadatott a csapatnak, az már külön öröm számunkra, mert így az együttes promóciója a lehető legmegfelelőbb kezekben van.

– Hogy fogadjátok a hirtelen jött sikert? Számítottatok erre?
– Nagyon nagy szívvel, hittel, kitartással és munkával álltunk az album elkészítéséhez, ezért titkon reméltük, hogy sokan örömmel hallgatják majd. Abban is bíztunk, hogy talán felkerül a rádiók játszási listájára. De azon már mi is végképp meglepődtünk, hogy a Zserbót minden egyes fellépése után mekkora siker övezi, az pedig, hogy valamelyik nap egy kívánságműsorban kérték az egyik számunkat, bevallom, könnyeket csalt a szemembe!

– Az idősebb korosztály számára közkedvelt dalok újfajta, fiatalok számára is emészthető hangzásban csendül fel az albumon. Szeretnétek az ifjú korosztály felé is nyitni?
– Mindenképp szeretnénk, ha a zenénk nemcsak az idősebb korosztályt érintené meg, hanem egy-két sláger a fiatalok szívéhez is közel férkőzne. Egyik legfontosabb célkitűzésünk, hogy az emberek minél szélesebb rétegét mozgassák meg a dalok, hogy kedvük legyen színházba járni, s a klasszikus darabokat megtekinteni.

– A fellépéseken jelmezszerű öltözékben léptek fel. Úgy gondoljátok, hogy egy igazi show-hoz ez is szükséges?
– Itt kell megemlítenem két nagyszerű szakembert, a stylistunkat és a fodrász-sminkesünket, akik nemcsak a műfaj elvárásainak igyekeztek eleget tenni, hanem figyelembe vették az egyéniségünket is. A végeredmény pedig magáért beszél, a megfelelő színpadi showműsor elengedhetetlen kelléke a megnyerő öltözék.

– Melyik a kedvenc operetted és miért?
– Változó. Egyik pillanatban azt hiszem, megtaláltam a kedvencemet, a másikban, pedig már egy következőért lelkesedem. Azt hiszem, ez a hangulatomtól is függ. De talán ha az alapvető zenei ízlésemet vesszük alapul, akkor a Shimmy funky-s hangzásvilága fejezi ki leginkább az egyéniségemet.

– Zárásként, áruld el mi köze van a Zserbónak az operetthez? Tehát miért éppen Zserbó a nevetek?
– Na ez az... Hogy mindig maradjon valami kis titkunk! Egyébként, pedig a névválasztást illetően nem kell rejtvényekben gondolkozni. Szeretjük a sütit, és kész. Ezen kívül felidézi a nagyi specialitását, egy-két tradicionális dolgot, ehhez párosul a franciás hangzás, mégis könnyedén megjegyezhető. Lényegretörő, édes, mint mi!!!

Bíró Zsolt

[2005.05.25.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még