2024. április 16. | kedd | Csongor nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Kezdődik a Tranzident lemezbemutató turné
Egy gyöngyszem a zenei rengetegben
Videointerjú a külföldön is népszerű magyar lemezlovassal
Stílusok között - nem csak a trance kedvelőinek ajánljuk Tranzident albumát
Kapcsolatok
Tranzident (Váradi Balázs)

Nemzetközi sikereket ért el a magyar lemezlovas

Váradi Balázs alias Tranzident, a magyar trance szcéna meghatározó alakja, akinek nevét az öreg kontinens számos országában és már Amerikában is sokan hallották egy ütősre sikeredett számnak, a Gates of Mind-nak köszönhetően. Eltelt néhány év. Csöndben volt. Most visszatért. Balázzsal az eltelt időről és a jövőről beszélgettem.

Mi történt veled az elmúlt években?
Miután a közös projecteket befejeztem Sterbinszkyvel, természetesen nem tétlenkedtem. Időközben lediplomáztam, és sok új dalt írtam, melyek itthon különböző válogatáslemezeken jelentek meg. 2005 november végén az új zenéim album formájában The Origin címen láttak napvilágot Dél-Koreában. Mostanra az itthoni megjelenés is megérett. A korong címe ugyanúgy The Origin lesz, de a koreai albumhoz képest több új dalom is helyet kap. Már nem is kell sokat várni, hiszen december első hetében kerül a boltok polcaira. Emellett mérnökként a távközlésben is dolgozom, illetve megalapítottam a saját kiadómat, a Sonar Eclipse Recordings-t. Egyszóval nincs sok szabadidőm.

Van valami különlegessége a The Origin albumnak?
Talán azért is érdekes ez az album, mert több stílust ölel fel az „euro-trance”-től a house-on át egészen a kemény tech-tranceig, de úgy érzem, minden dalomban fellelhető a „tranzidentes” stílus. Fontosnak tartom a lelkem egy részét közvetíteni a hallgatóság felé a zenémen keresztül; ahogy szoktam is mondani: szívemet, lelkemet beleadom. Az albumborítón található egy jéghegyről készült kép, mely a díjnyertes Karai Csaba fotóművész alkotása, az Antarktiszon készítette. A lemezen több együttes, énekes és producer is közreműködik, pl. Peter Dubs, TCX, Micheller Myrtill, Suta, a Space Monkeez együttes frontembere, CYK B.

Nem régen jelent meg a Mindennap című kislemez...
Igen. Jó barátom - a Skylandből ismert - Suta  keresett meg egy gyönyörű énekkel, és ezután kezdtünk el dolgozni a dalon. A Mindennap október 26-án jelent meg a kiadóm gondozásában. A már nemzetközileg is egyre ismertebb Peter Dubs trance változata, a „The Beatwarpers” progresszív remixe, Flare chill-out, a holland producer páros Takumi és az orosz Santerna változata gazdagítja az album hosszúságú kislemezt. A 10 track a www.mp3music.hu digitális zeneáruházban legálisan letölthető.

A magyarországi zenecsatorna rotációban játssza a Mindennap klipjét. Mit lehet erről tudni?
A dalhoz forgatott klip csaknem 9 hónapig készült, az itthoni jeleneteket tavaly nyáron forgattuk, de vannak képek Kanadából, az USA-ból, Japánból, Kínából, Angliából és Budapestről. Egy igen különleges utazáson vehetünk részt a videót nézve Ázsián és Európán keresztül egészen az Egyesült Államokig. Az alapkoncepciót a Baraka című film ihlette. A klip a természet és az ember mindennapos kapcsolatát; a nappalok, az éjszakák és az évszakok váltakozását és az örök körfogást jeleníti meg.

A zene és a képi megjelenítés tökéletes harmóniában áll egymással, tele van érzésekkel, gondolatokkal, és remélem a nézőkre is nagy hatással van. A VIVA Club charton a múlt héten a 15. helyen volt. A rádiók is előszeretettel játsszák a dalt, pl. az egyik megyei rádió (Retro FM) chartján már az első! A hivatalos rádiópromóció, melynek keretében a legtöbb rádió megkapja a rövid verziókat, még csak most indul útjára.

A dalból angol verzió is készült, melynek címe „Day-by-Day”, és énekhangját az az amerikai énekesnő, Julie Uthup (aka Jewls) kölcsönözte, aki 2001 végén a Sterbinszky & Tranzident - Gates Of Mind-ját is énekelte! Az éneket az USA-ban vették fel, melyet itthonról koordináltam. A klip angol verzióját külföldre is küldjük, remélem lesznek TV csatornák, ahol bevállalják.

Az album megjelenése előtt már küldtél el egy-két számot a dj-knek. Milyen meglepetések értek ezzel kapcsolatban?
A Peter Dubs-szal közösen írt Drift című dalunk hosszú verziója a hét legjobbja lett Above & Beyond "Trance Around The World" című rádióműsorában, amit világszerte 1-2 millióan hallgatnak hetente Nagy öröm volt, hogy a világ egyik legnépszerűbb trance producer triósa elismerően nyilatkozott a dalról az élő rádióműsorban. Az idén a 2. legnépszerűbb dj-nek megválasztott Armin Van Buuren "A State Of Trance" című rádióműsorában is leadta a dalunkat. Az ASOT-ot világszerte 2 és fél millióan hallgatják.

[2006.11.25.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SSD VEGYI MEGOLDÁS USD, EURO, GBP SZÁMÁR szolgáltatás [2024.04.14.]
SÜRGŐS HITELEK egyéb [2024.04.13.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még