2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Vad Fruttik: Rózsikámnak digitálisan
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Vad Fruttik
Kapcsolódó események
Vad Fruttik lemezbemutató
[2006. december 10.
vasárnap 20:00]

Vad Fruttik debütáló lemez bemutató a Trafóban

A Vad Fruttik nevű várpalotai formáció most jelentette meg „Rózsikámnak, digitálisan” című bemutatkozó lemezét a Mama Records gondozásában. Ennek lemezbemutatója 2006. december 10-én lesz a Trafóban. Ezzel kapcsolatban kérdeztem a zenekar énekesét Marcellt, hogy hogyan is telt a zenekar életének első 10 éve, illetve az elkészült lemezről is megtudhatunk pár információt.

- Mikor alakultatok? Honnan jött ez a frappáns – szokásosnak éppen nem mondható név?
- A zenekar 1996 őszén alakult – akkor nyilván, még nem ilyen zenét játszottunk, hanem sok feldolgozást (Nirvana, Radiohead, Pearl Jam,meg mindenféle akkor divatos gitáros slágert) illetve pár saját számot, amik leginkább valamifajta grunge-os nyöszörgéshez hasonlítottak, némi underground felhanggal. A névnek semmi értelme, nem is kell mögötte jelentést keresni. Egyszerűen csak jól hangzott.

- Kik a zenekar tagjai ?
- Józsa Zoltán –dob, Kaszás Gábor – basszus, Kerekes Gergely – gitár, Herter Tamás – gitár, Győrffy Gyula – számítógép, Likó Marcell- ének

- Milyen stílust hallhat azon kedves érdeklődő aki megveszi a korongotokat vagy ellátogat a 10-i Trafós koncertetekre?
- Ez leginkább pop zene, amibe aztán marha sok mindent bele lehet sorolni. Én nem szeretek „egyfajta” zenét játszani – pl rockot – mert nem kedvelem az úgynevezett egységes zenéket– ezzel nem azt akarom mondani, hogy mondjuk a Depeche Mode rossz, csak én minden hangulathoz más stílust társítok. Szeretem, ha a zene, amit játszok változatos, és nem ugyanazt az érzetet kelti 40 percen át.
Nyilván ez alatt a 10 év alatt sok mindennel próbálkoztunk ( rock, alternatív, bossa nova, new wawe, elektro, techno, d&b stb) amit végül leegyszerűsítettünk pop-ra.

- Mivel elég régóta léteztek, van-e állandó helyetek ahol játszani szoktatok?
- Rendszeresen játszunk szűkebb hazánkban, Várpalota környékén (Várpalota: Alagsor, Veszprém :Expresszó). De Pesten is megfordulunk egyre gyakrabban (Tűzraktér, Pótkulcs – itt csak csendesen) Aztán játszunk mindenhol ahova csak be tudunk kerülni …így most 10-én a Trafóban , 14-én a Merlin Színházban , 15-én a Kultiplexben. Na meg nyáron a fesztiválokon, ahol csak lehet….

- A lemezetek a Mama Records-nál jelenik meg. Hogyan találtatok rá – vagy talált rátok a kiadó ?
- A kiadó úgy talált ránk, hogy egy barátom (Cyborg Templar, akinek nagyon hálás vagyok, és hülye módon lefelejtettem a cd köszönőlistájáról) a Radio Caféban dolgozik, először ő mutatta meg a zenénket a Mama records-nak. Aztán nyertünk egy Zöld Pardon vs Radio Cafe-s tehetségkutatót, és elkezdetek minket pörgetni – a Szerelemes dallal – , ekkor beszéltem először személyesen a kiadó fejével, Nestával akivel megállapodtunk egy album kiadásában, ami egyáltalán nem egyszerű dolog, hiszen egy jó minőségű stúdióalbum elkészítéséhez bizony több millióra van szükség – ennyi persze nekünk nem volt, de aztán találkoztam a megfelelő emberrel, a megfelelő helyen és időben .

- Melyik stúdióban vettétek fel a lemezt, mennyi idő alatt illetve kivel?
- Ho-ho – ez jó kérdés. Az albumot a Gyuszkóval (Győrffy Gyula, művésznevén Julez –érdemes utánanézni, hogy milyen zenéket készített eddig) rögzítettük, nála Balatonfűzfőn, a Dirty Audio Studióban. Tavaly novemberben találkoztunk először, és egyedül az ő érdeme, hogy ez az album olyan lett, amilyen (jó) — itt persze a hangzásra gondolok, hiszen ő a Deutch Gábortól tanult, meg járt angliai stúdiókban is továbbképzésen, mellesleg meg egy zseni (most épp a Varga Zsuzsával dolgozik... ennyit arról, hogy érdemes-e nagy stúdiókba ölni a pénzed). Őt egy remixelés miatt kerestem meg eredetileg, de nagyon jól összehaverokodtuk, és összehoztunk egy egész albumot. Ez kb. fél évet vett igénybe.

- Hogyan születnek a számaitok? A címekből ítélve élethelyzeteket és saját élményeket dolgoztok fel?
- A Gergő vagy én összerakunk egy alapot, végül is mi vagyunk a zeneszerzők – ezt zenekarra alkalmazzuk a többiekkel, végül a Gyuszkónál kötünk ki, és amit tudunk, felvesszük( pl, gitár, ének) ami macerásabb, azt meg samplingekkel, vagy elektronikával pótoljuk (dob, vonósok, stb). (A számok címeit és egy kis kommentárt mindegyikhez a cikk végén találhatjátok.)

- Sok tehetségkutatón és versenyen indultatok. Milyen eredményekkel?
- Felsorolás jelleggel: 1998 Helikon Kulturális Fesztivál - arany minősítés, 1999 Győr Pop-rock-jazz Fesztivál - legeredetibb dalszöveg díja, 2000 Paks Könnyűzenei Tehetségkutató - legjobb zenekar, legjobb dalszöveg, legjobb dal, 2000 Győr Pop-rock-jazz Fesztivál – különdíj, 2001 Jászberény Tehetségkutató - legjobb énekes, 2003 Budapest LGT-Sziget – különdíj, 2005 Rádió Café és Zöld Pardon Tehetségkutató Verseny - legjobb zenekar. A Radio Caféban sokat játszák a számainkat, volt már toplistás számunk is.

- Mik a távolabbi terveitek?
- Általában azt hiszem ez minden zenekarra igaz: több koncert, nemcsak itthon. Februárban videoklipünk készül, amit a Viva TV fog játszani. Kellene egy jó manager, illetve koncertszervező, őrá már nagyon várunk, remélem hamarosan kopogtat, illetve itt közzé is tehetünk egy felkérést, hátha harap rá valaki( köszi előre is)! Aztán tavasszal nekiállunk az új albumnak.

- Ezt a kérdést mindenkinek felteszem: Mit gondoltok a mai magyar könnyűzenéről?
- Én nem vagyok rossz véleménnyel róla. Szerintem sok szerencse, de inkább jó kapcsolatrendszer kell ahhoz, hogy valaki a hazai könnyűzene élmezőnyébe kerülhessen. Ez ugyanolyan üzlet mint a többi – remélem senki nem gondolja azt, hogy itt a zenei érték alapján válogatnak… Ha látnak benned fantáziát, akkor „híres” lehetsz, ha nem akkor meg tök mindegy, hogy mit csinálsz, nincs esélyed a kitörésre, bármekkora Mozartnak is érzed magad :) 

Aretuska

[2006.12.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még