2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolódó cikkek
Meglepetésbúcsú a nu metáltól
Kapcsolatok
Linkin Park

Már majdnem kész az új Linkin Park album

Több mint egy évnyi dalszerzés után a Linkin Park 6 tagja 120 demó közül választotta ki a legerősebb 17 dalt, melyeket a zenekar éppen most rögzít Los Angelesben, jövőre megjelenő 3. albumára. "Eddig ez a legjókedvűbb lemezfelvételem" - mondja az énekes Chester Bennington. - "Mindannyian kipihentek vagyunk, és nagyon izgatottak.

Ez a lemezkészítés szándékosan másképp zajlott, mint az előzők. Rubin ugyanis rávette a zenekart arra, hogy lépjen túl a jól bevált éneklős kórusok - old-school hip-hop verzék - klasszikus gitárriffek formulán, amit alkalmaztak a 2000-es Hybrid Theory-n és a 2003-as Meteora-n. "Rick meggyőzött minket, hogy ezúttal ne állítsunk magunknak semmiféle korlátot." - mondja Brad Delson gitáros.

Eddig csak akkor álltak neki az énekdallamok kidolgozásának, amikor a zenei alapok már teljesen készen voltak. "Tulajdonképpen így készülnek a hip-hop dalok" - mondja Delson, - "Rick azonban bátorított minket, hogy a vázát írjuk meg először a dalnak, arra találjuk ki az éneket, és így egészében tudjuk még tovább fejleszteni. Könnyűnek hangzik, és nagyon jó ötlet, de iszonyú nehéz volt megszoknunk."

Videojátékhoz is írnának dalt

Ez a fajta munkastílus azonban a zenekar tagjait is közelebb hozta egymáshoz, hiszen szorosabb együttműködést követel. Ugyanezt erősítette az a folyamat is, amikor megfelelő mennyiségűre csökkentették a demókat. A csapat egyébként erre a - jelenleg még cím nélküli - lemezre több dalt szeretne rögzíteni, mint az előzőekre, sőt szeretnének filmzenékhez és videojátékokhoz is adni dalokat.

Bár az új anyagot nem lehet egyszerűen bekategorizálni, a "nu-metal" stigmát szeretnék már maguk mögött hagyni. Az "Accident" munkacímű dalukat így írja le például Mike Shinoda: "A gitárhangzás AC/DC-s, a dobhangzás Motown, és van benne egy Stones-szerű groove. De van benne rappelés és Clash-szerű vokálok is.

[2006.11.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még