2024. május 7. | kedd | Gizella nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Székelyhídi "ROXX69" Balázs: "A megoldás mindvégig az orrunk előtt hevert!"
A Bikini dobosával lépett fel a Roxx69
Jégkorongozó lett Székelyhídi Balázs a Roxx69 énekese?
Romantikus dalból humoros klipet készített a Roxx69
A szünetben sem unatkoztak a nézők
Törökországban pihentek a sztárok – exkluzív beszámoló
Magyar zenészek kalandos utazása - képes beszámoló
Törökországban is sikert arattak a magyar zenészek
Önként vonult börtönbe a Roxx69 - képek az eseményről
Kapcsolódó Kiadványok
Roxx69: A rúzs nem vér
Kapcsolatok
Roxx69
Legnépszerűbb csengőhangok

Rocknóták egy csokorba – bemutatjuk a dalokat

A Roxx 69 "Rúzs nem vér" című korongja egyre népszerűbb a lemezvásárlók körében. A közönség szívesen hallgatja ezen muzsikákat. Többen kívülről tudják már a dalszövegeket, de egyéb háttér-információval nem rendelkeznek a szerzeményekről. Cikkünk ebben kíván segíteni. Kelemen Tamás, a zenekar oszlopos tagja dalonként mutatja be a korongot és elárul több kulisszatitkot is.

1. A jel
Jó kis rock nóta, amely az élő koncerteken azonnali jó hangulatot teremt, fantasztikus érzés, hogy egyre többen éneklik velünk a refrénjét. Ez a dal hangzásvilágában nagyon közel áll a szívünkhöz, mivel nagyon hasonló zenéken nőttünk fel.

2. Ha tiltod...
Szintén nagy kedvenc a lemezről, amely nagyon jó példa arra, hogy a rockzene is képes a megújulásra, mivel ebben a dalban ötvöztük az R'n'B-t, a komolyzenét és a rockzenét. Elárulom, hogy valószínűleg ebből a dalból forgatjuk a következő videoklipünket. A nótából angol nyelvű verziót is készítettünk. Ez Stop this címmel bónustrackként szintén megtalálható az albumon...

3. Hívjál
Ez egy klasszikus rockballada, amelynek a szövegében Kiss Zoltán Zéró a Karthagó legendás basszere is segített, ami igazán nagy megtiszteltetés volt számunkra.

4. A rúzs nem vér
Az album címadó dala, persze ebben az esetben nem kell megriadni a vértől, mivel egy tisztességesen átmulatott éjszakáról szól, amely egyben a nagy találkozás is az IGAZI-val, és ebből következnek a további bonyodalmak kissé vicces formába öntve.

5. Rebel Yell
Énekesünk, Székelyhídi Balázs egy Billy Idol dallal vált ismerté egy tehetségkutató TV műsorban, úgy gondoltuk ezen apropóból is mindenképpen szeretnénk egy Idol dallal tisztelegni a Mester eddigi munkássága előtt köszönetünk Yelléül...

6. Meghalnék Érted...
Ez a második klipes dalunk. A finoman ironikus hangvételű nótához, Indiánék egy zseniális, ötletes és vicces klipet készítettek, amit egyszerűen látni kell...

7. Sztárgyár Rt.
Sokan mindenáron és bármit bevállalva próbálnak sikeressé, vagy híressé, de inkább hírhedté válni. Az ő 15 percükről szól ez a kemény szám.

8. Várnék még rád...
Tipikus "bólogatós" kis rock nóta, húzós riffekkel, amelyben Balázs is érdekes színt villant meg hangjának repertoárjából.

9. Szerelem, Alkohol
Sokak nagy kedvence ez, az album egyik legjobb dala. A dalszövegét Balázzsal közösen írtunk. Büszkék vagyunk a szerzeményre.

10. Várj...
Szintén egy nagyon húzós rock nóta, a közepén remek kis szólókkal, visszaidézve a rockzene hőskorát...

11. Miért, miért
Az album legkomolyabb hangvételű dala. A nehézdrogok ellen kampányol, de nem direkt módon, hogy jaj ne csináld így, ne csináld úgy, hanem annak a szemszögéből bemutatva, aki már rabja ennek a dolognak és szüksége van rá bármi áron. A hallgató őszinte bepillantást nyerhet a „drogos” világba, és egyértelmű lesz a konzekvencia...

12. Stop this...(bonus track)
Klip várományos dal, ami a Ha tiltod angol nyelvű verziója. Gyakran előfordul a koncerteken, hogy egyszercsak a dalocska közepétől angolul folytatjuk tovább...

13. A jel Remix(bonus track)
Ez a dal ebben a formájában az első videokliphez készült, és tulajdonképpen nagyon nehéz úgy remixet készíteni, mikor fontos szempont az hogy a tempónak és a kiállásoknak, illetve a szájszinkronnak is egyeznie kell az eredetivel. Így elég érdekes színfoltja lett a lemeznek, de ezért is tettük fel. - Bíró Zsolt -

[2006.10.27.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
Vicky 2006.11.15. 17:49 • [1]
Egy kis kiegészítés:
A Várnék még Rád című szám szövegét Peck László írta, a zenét Lőrincz Viktor szerezte. A szám összes hangszerét illetve az összes vokált Viktor játszotta-énekelte és rögzítette saját stúdiójában. Balázs hangja és a gitárszóló a kész dalra utólag került fel. Véleményem szerint, a hívjál és ez a dal a legszebben hangszerelt két nóta a lemezen.

A Várj című dal alpját szintén Viktor vette fel otthon, (minden hangszert ő játszik!) a gitárszóló és az ének az ami utólag került fel. Az alap teljesen extrem-es hatású, technikás nehéz zene! Kíváncsi vagyok hogyan játszák el élőben!
Üdv!

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.05.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még