2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Ajánljuk! Felysa adventi jazz koncertet ad

Felysa különleges hangulatú adventi villaestjeinek első állomása a budai Barabás Villa lesz, ahol hosszú munka után november 29-én mutatja be nyilvánosan a New Yorkban és Budapesten felvett Senses, azaz Érzékek című albumának anyagát.

A teljes Senses album az on line zenei áruházakban már elérhető és karácsony előtt a CD változat is már kapható lesz. Így az ünnepek alatt a felcsendülő dalok révén már élvezni lehet a soul–jazz és crossoverjazz kifinomult találkozását.  Az albumról már több dal is megjelent a Youtube csatornán, valamint a Spotify platformon, többek között az a Life In a Dream című videoklip, amelyet már félmillióan néztek meg.

A közel másfél órásra tervezett koncert a művésznő személyes vallomás lesz az ünnepi készülődésről.  Belső utazását egyszerre jeleníti meg a jazz és soul, a zene, a képi világ, valamint a tánc kíséretével. A színpadon ezúttal a hangszerek mellett a táncszínház, a vetítéssel egybekötött vizuális effektek is aktív szerepet kapnak, szinte „körülölelve” a közönséget.  Így az érdeklődök az 1996-ban bemutatott Csinibaba című magyar film betétdalát éneklő művész előadásának részeseivé válnak. A szokásos tribute blokkban pedig Aretha Franklin, Amy Wineouse és régi Zalatnay Sarolta dalok is elhangoznak. Ahogy ezt már Felysától megszoktuk, megelevenedik a 2003-ban elhunyt Cserháti Zsuzsa jellegzetes hangzású világa, amelyet a művésznő a soul mély érzelmes dallamaival ötvöz, egyfajta sajátos új irányzatot is teremtve a jazz műfaján belül.   

Az ünnepi hangulat előkészületeként, a zenei élvezet „aláfestéseként”, a résztvevők a koncert előtt és után megkóstolhatják  a tokaji régióban lévő Mádon gazdálkodó Demetervin csúcsborait, a Délceget, a Furmintot és az Élvezetet. A mádi természeti tájat, a szőlőkultúrát nemcsak a borokon keresztül ismerhetjük meg, mivel Nagy Mary-Anna fotóművész erre az alkalomra létrehozott pop-up fotókiállítása is közelebb visz minket a mádi vidék és a Demetervin borok világához.

Közreműködők:

Csanyi Zoltán – zongora
Kiss Attila - gitár
Horváth Balázs - bőgő
Tiba Sándor – dobok
Berecz Bea – vokál
Santiago Maciel – táncszínház (mexikói)

 A rendezvény helyszíne és időpontja:

Barabás Villa, Budapest XII. kerület Városmajor utca 44. 2019, november 29, borkóstoló 19.00-20:00 , koncert 20.00 – 21:30

Jegyek kaphatók a MOMkult jegypénztárában és a www.barabasvilla.hu weboldalon.

[2019.11.25.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még