2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

A Next.Ape Budapesten - Harcsa Veronika belgiumi zenekara először Magyarországon

Első alkalommal ad koncertet Magyarországon Harcsa Veronika belgiumi zenekara, a Next.Ape. A formáció szeptember 27-én játszik az újbudai A38 hajón.

    A Next.Ape tagjai mindannyian dzsesszzenészek, mégsem dzsesszt játszanak, hanem elektronikával és improvizációkkal megspékelt alternatív popzenét. A formációban az énekes Harcsa Veronika mellett két belga zenész szerepel, a dobos Antoine Pierre és a gitáros Lorenzo Di Maio, a billentyűs a luxemburgi Jérome Klein - írják a szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményükben.


    Mint felidézik, a négytagú zenekart Antoine Pierre alapította, aki az énekesnő évfolyamtársa volt a Brüsszeli Királyi Konzervatórium dzsessz tanszakán. Pierre a Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint Quartet idei lemezén, a Shapeshifteren is játszik. A Next.Ape első kislemeze 2019 elején jelent meg, kísérletező hangzásviláguk valahol a Radiohead, Damon Albarn, a Modeselektor és Miles Davis közös metszéspontjánál született.

    A Next.Ape koncertjein a pergődob csattanásai, a karakteres basszusok és a torzított gitár egészíti ki Harcsa Veronika karizmatikus hangját. A hangzást különleges improvizációs megoldások kerekítik egészre.

    "Felszabadító érzés dzsesszzenészekkel nem dzsesszzenét játszani. Mindannyiunkban megvan a spontán hozzáállás ahhoz, hogy váratlan zenei ötletekkel lepjük meg egymást a színpadon, és akár teljesen új irányt vegyen egy dal. Ugyanakkor ebben a projektben ismét az alternatív elektronika határán kísérletezhetek, ami mindig is érdekelt. A Brüsszeli Konzervatóriumban töltött két év alatt megszerettem a belga zenei színtér eklektikus felszabadultságát, ezért is örültem, amikor Antoine New Yorkból visszatérve engem kért fel az új projektjébe énekesnek" - idézi a közlemény Harcsa Veronikát, aki 2009 és 2017 között volt a kísérleti elektronikus zenét játszó Bin-Jip tagja.

    A dalok fő szerzője a zenekarvezető Antoine Pierre, de minden tagnak vannak kapcsolódó zenei ötletei, Harcsa Veronika pedig a szövegírásban is részt vesz. Mivel mindannyian elfoglalt zenészek, előre tervezett időszakokban zajlik a közös munka. Ilyenkor hetekig együtt vannak, a koncertek között stúdióznak, klipet forgatnak.

    A Next.Ape első stúdióalbuma várhatóan jövő ősszel jelenik meg. A csapat Marokkót és a Benelux államokat is érintő háromhetes turnéja második állomásaként, szeptember 27-én koncertezik az A38-on az Újbuda Jazz Fesztivál keretében. Az este első fellépője az avantgárd popban utazó osztrák 5K HD lesz.

[2019.09.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még