2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Vadászat a Trackben
Sörolimpia Warm Upot tartott a Zorall Budapesten
Óriási bulit csinált a Lord a Barba Negra Trackben 
Meshuggah, Harmed (Barba Negra Track): Agyzsibbasztó, skálázhatatlan ütemek
Bevállalós, de korrekt - Woodstock 50 Hungary Festival a Barba Negra Trackben
Kapcsolatok
Junkies
Barba Negra Music Club
Barba Negra Blue Stage

A Junkies ünnepelt - 20 éves lett a Tabu!

Augusztus 31-én egy felejthetetlen Junkies bulin jártunk, melynek fő attrakciója a 20 éves jubileumát ünneplő Tabu album volt.

Egy réges-régi messzi-messzi galaxisban 1993-ban megalakult a Junkies zenekar. 1994-ig Csordás Tibor volt az énekes, majd utána Szekeres András vette át a frontember szerepét. Rengeteg lemezük jelent meg például Káros az egészségre, SX7, Hat, Nihil, és köztük a Tabu is. Az együttes a Nihil című albumával 2006-ban kiérdemelte az aranylemez kategóriát, mely azt jelenti, hogy több, mint 10.000 eladást értek el ezzel a lemezzel.

Személy szerint tizenéves koromban a Blaha Lujza téren az egyik lemezboltba vásároltam meg a Hat albumot, ami után hatalmas Junkies rajongó lettem, olyannyira, hogy 2016 környékén felvarrattam a karomra a JUNKIES feliratot. miközben - poénból - 2008-ban indultam a Megasztárba egy Zorall és Junkies slágerrel. 

Na, de a felvezetés után térjünk át a Tabu estre 

Sajnos kicsit megkésve értem a tett helyszínére a Barba Negrába így az előzenekarból csak pár számot hallottam. A bemelegítést a Hollywoodoo banda tolta. Számomra nem volt ismeretlen a zenekar régebben már láttam őket a Zöld Pardonban ott is remekül tolták és ma is. A banda elnyomta többek között az Erdő és az Örvényes opuszokat is.

Fél 9 tájban színpadra lépett az est fő szenzációja a Junkies. Remek kis Introval nyitottak. A kivetítőn animációs klippecskék mentek. Megfelelően működött a füstgép és a világítás is.

A koncert érdekessége az volt, hogy nem egyszerre nyomták le a Tabu lemez számait, hanem először 2 Tabu szám jött, majd utána egy másik albumról nyomtak dalokat. A helyzet változatlan című szerzeménnyel robbantak be a színpadra, amit a Sláger dal követte.
Szekeres András a zenekar énekese azt is elmondta, hogy találkozott Sándor atyával, de elfelejtett szelfit készíteni vele.

A concerton elhangzott többek között a Vesztettél, Minden álmom, Már csak a pénzért csinálom, Csatornapatkány, Ne ébressz fel, Miattad iszom te állat és az összes Tabu dal is. Hatalmas őrjöngés, tombolás, csápolás tört ki.

A bulin átvehette a banda a második aranylemezét is, mely az idei év folyamán megjelent, Negyedszázad kockázat és mellékhatás című albummal értek el. Az elismerésből kapott többek mellett András testvére, a turné menedzser és Linda Daemon is.

Az együttes nagyon megköszönte, hogy ennyien megvásárolták az új albumot. A fronember hozzátette, hogy a koncert végén nem az öltözőbe mennek, hanem a Junkies Shopba, ahol a rajongóknak dedikálják az új lemezt. 

Az eseményen nem maradhatott ki az Alkohol szerzemény sem. Szerelmedtől lettem ilyen és a Viszlát című dalokkal zárult a hangverseny.

A frontember hozzátette, hogy a következő nagy budapesti buli novemberben lesz a Barba Negrában amelyre rengeteg vendég várható.


Barba Negra Trackben következő koncertek lesznek:
Szeptember 7 Road,
Szeptember 14 Ossian,
Szeptember 20 Quimby,
Szeptember 21 Alvin és a mókusok.

- Erdős Norbert -

[2019.09.02.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még