2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Az első magyarországi handpan fesztivál - Igazi varázslat volt

HUG 2019 - I. Hungarian Handpan & Worldmusic Gathering

Július 4-7 között rendezték meg az első magyar handpan és világzenei fesztivál Cseszneken a MAG Instruments és a TOSODA Projekt saját finanszírozással. Négy nap alatt 35 zenekar koncertje, 4 DJ set, 12 zenei workshop és 21 előadás tette színessé a handpan - az ufo formájú, meditatív hangszer - köré szerveződött zenei találkozót.

“Óriási élmény az egész fesztivál életrehívójának lenni, és érezni a sok apróbb akadály és nehézség mellett a könnyedséget, ami a résztvevőkből, a vendégekből, a zenészekből, az önkéntesekből és a szervező csapat tagjaiból áradt felém a fesztivál napjai alatt. Ebben a szellemiségben szeretnénk továbbra is folytatni a munkát és megtartani ezeket a csodálatos rezgéseket.” - összegezte benyomásait Szombathelyi Patrik, a MAG Instruments alapítója, a TOSODA Projekt, a spirituális drum ‘n bass trio handpan zenésze, a HUG fesztivál főszervezője.

A HUG fesztivál - számokban:

  • A HUG - Hungarian Handpan & Worldmusic Gathering (magyar handpan és világzenei fesztivál) idén első alkalommal került megrendezésre Magyarországon 2019. július 4-7. között.

  • A Bakonyban, a cseszneki a Kisbükk Majorban három színpadon magyar, portugál, német, osztrák, brazil és japán handpan zenészek adtak koncertet. Ezen kívül minden este más világzenei stílus képviselője zárta a programokat: ska, reggae, electro dance és népzenei táncházzal egybekötve.

  • Négy nap alatt 35 zenekar koncertje, 4 DJ set, 12 zenei workshop és 21 előadás valósult meg. A mintegy 100 fős, szervezőkből és önkéntesekből álló csapat 600 fesztiválozót látott vendégül, ebből elővételes bérletet több mint 240 vendég vásárolt.

  • A fellépők között volt a portugál Kabecao, a berlini Yatao duó, a Grammy díjra jelölt Alexandre Lora és a Japánból érkező Matzomoto Zoku duó, valamint a magyarországi handpan világ legfontosabb zenészei: Pável Norbert, Afronauta Nagy János, Szabadi Andrea és Szombathelyi Patrik. A fesztivált a PASO ska koncertje indította és az Operencia psychedelikus, fusion trance produkciója zárta.

  • A fesztivál saját dala, a „Rise”, a szervezők és zenésztársaikkal közösen improvizatív módon alkotott HUG “himnusz” 4,5 ezres nézettséget hozott. A HUG Facebook oldalát 2,3 ezren követik.

  • A HUG 2019 “zero waste” fesztivál volt, harmóniában a természettel kerültek kialakításra az étkezési, a fürdési lehetőségek és toilettek is.

  • Az M1 Hírcsatorna televíziós riportban tudósítást készített a fesztivál első napján. A riport itt tekinthető meg:

Nyár 2019! - HUG 2019 - Az első magyar HANDPAN és világzenei fesztivál

HUG fellépők mondták:

“One of the best festival ever! ” - “ A valaha megélt egyik legjobb fesztivál” - Csobán Sára, Csángálló

“Nem tudom szavakba foglalni a ma esti koncertet. Különleges volt a zenénk, a közönség és a szél harmóniája. Másként tekeredett a szinti meg én is. Valahogy olyan rezonanciája volt a helynek és az egésznek.” - Domokos Tibor, Óperentzia

 “Igazi varázslat volt, hála érte!! <3” - Ternyák Richárd, Earthjam

“Végtelen szeretet és hála azért, amit össze hoztatok. Legenda és csoda, és nehéz lesz ezt überelni bárkinek és nektek is a következő években Varázslat volt, vegytiszta formában.” - Pável Norbert, Freedom Café

“Amikor vége, és ránézek az emberek arcára, vagy köszönetként megölelnek, hát az az érzés semmihez sem hasonlítható. Amit adtam a zenémmel, ezerszeresen kapom vissza.” - Vértes Kornél, Dream Corner

“Maga volt a Csoda ✨ A legcsodásabb fesztivál, ahol valaha jártam. Az emberek, a Bakony szépsége, az éteri muzsikák, a poik, a buborékok... köszönöm, hogy ott lehettem ❤️” Buboréktündér

Fesztiválozók mondták:

“Életem talán legszebb fesztiválja volt! Minden elismerésem!!! Bighug4allOfU!!!” (Papp Gergő)

“Örök emlék marad, tényleg szuper volt! :)” (L Óbelt Le Grand)

“Szívből gratulálok a szervezéshez, csodálatos volt a HUG, nagyszerű helyen, nagyszerű közösségben...!  “(Janis Chopper)

“Köszönjük szépen a hely választást, a nagyszerű zenéket, a szívvel-lélekkel készített ételeket, a kikapcsolódást, feltöltődést és a sok jó embert, akit egy helyre gyűjtöttetek! Hatalmas élmény volt! ”(Szalay Hajnalka)

“Kiváló volt minden, egy kis ékszerdoboz ez a fesztivál. Tartsátok meg ilyennek ne akarjátok ennél sokkal többet ez így volt tökéletes ahogy volt.” (Ati al Orana)

[2019.07.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még