2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ma adják a szenzációs történelmi musicalt - 56 csepp vér az RTL-en magyar kiválóságokkal
Képgalériák
56 csepp vér - főpróba képei
Kapcsolatok
Palcsó Tamás
Miller Zoltán

Musical a forradalomról

Bemutatták az 56 csepp vér című musicalt. Képeink a főpróbán készültek.

A musical az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulójára készül. Az ősbemutató a Papp László Sportarénában, minden idők legnagyobb magyarországi színpadán lesz látható. A történet egy világhírű, klasszikus dráma elemeit ötvözi a forradalom lélekig ható ábrázolásával. Az előadás szereplői a jelen és a jövő sikeres, rendkívül népszerű művészei. Az alkotók maguk is átélték a forradalmat. Az események szereplői, tanúi, szüleik, gyermekeik ma is élnek.

Idén ünnepeljük az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulóját. Erre az alkalomra készül Pintér Tamás ötletéből Mihály Tamás (zeneszerző) és Horváth Péter (író rendező) musicalje. Az ötvenhat csepp vér című darab története Shakespeare: Rómeó és Júlia című drámájának sajátos, az ötvenes évek közepének sorsfordító pillanataira átültetett adaptációja.

A szerzők Shakespeare alaptörténetét a forradalom idejébe helyezve szeretnék a mai fiatalok számára is átélhetővé tenni, és közelebb hozni a szerelem, kötelesség, becsület, hazaszeretet tragikusan egymásnak feszülő érzelmeit, emléket állítva ezzel a magyar forradalom hőseinek. Teszik mindezt a pop-musical műfaji követelményeinek megfelelően, fordulatos, izgalmas történetbe ágyazva, lírával és helyenként humorral vegyítve a tragédiát.

A musical premierje a nagyszabású évfordulós programban kiemelt szerepet kap. Az ősbemutató 2006. október 19-én, a második előadás pedig október 22-én a Papp László Budapest Sportarénában lesz. Az előadás 2400 négyzetméteres színpadával minden idők eddigi legnagyobb Magyarországon épült díszletében lesz látható. Az ősbemutató egyben az azonos című egész estés rockmusical-film forgatásának alapjául is szolgál.

A szereplők és énekesek hazánk különböző nagyvárosi színházainak országos hírű sztárjaiból pl. Kaszás Attila és a Megasztár c. produkció ifjú és rendkívüli tehetséggel megáldott felfedezettjeiből áll össze, amely garancia a határainkon is túlmutató sikerre. Külön szenzáció, hogy most szerepel először együtt egy műben egy színpadon Miller Lajos és Miller Zoltán – apa és fia – az opera és musical színpadok csillagai. A fellépő művészek mellett 40 fős tánckar, 30 tagú vegyes kórus, 16 kaszkadőr és közel 50 statiszta is emeli az előadás színvonalát.

Történet

1956 októbere. A vidéki kisváros melletti faluban a hajdani kitelepítettek fiai együtt bandáznak a helybeli srácokkal. Megpróbálnak kibabrálni a városi ávó kiskatonáival. Az összetűzésnek a váratlanul megjelenő szovjet katonák vetnek véget, az incidens halállal végződik. Az oroszok nem engedik eltemetni az ismeretlen áldozatot, a fiúk mégis elkaparják a holttestet. A városi ÁVH vezetőjének tudomására jut az összetűzés, megbüntetné a verekedésben résztvevő ávós járőr vezetőjét – a saját fiát. Szovjet tanácsadója lebeszéli a büntetésről – amiről nem beszélünk, az meg se történt -, egyúttal közli, másnapra jelmezes bált rendeztet a Tiszti Klubban, a lánya tizenhatodik születésnapja alkalmából.

Az orosz lány barátnőjével, Júliával, az ávóparancsnok lányával együtt készül a jelmezbálra. Szerelemre, szüzességük elvesztésére vágynak. Júlia bátyja, az ávós járőr vezetője is várja a bált, hogy ott alaposan elvegyék a falusi suhancok kedvét a verekedéstől. A falusi suhancok is készülnek a bálra. Jelmezeket az egyik kitelepített srác hajdan híres színész apjától szereznek.

A tervezett bosszú azonban elmarad. A bál napján Pesten kitör a forradalom, ennek hírére a helyi ÁVH vezetője és szovjet tanácsadója véget vet a mulatságnak, kijárási tilalmat rendelnek el, és készültségbe helyezik a testületet. A bálon a fiatalok egyik vezetője végzetesen beleszeret az ávóparancsnok lányába. A fiú Rómeó, a lány Júlia jelmezét viseli. Rómeó, vállalt szerepének megfelelően - az erkélyjelenetre készül, de a laktanyaudvaron elfogják. Júlia beszökik hozzá a fogdába, együtt töltik az éjszakát.

Ez alatt a faluban és a kisvárosban is szerveződik a forradalmi tömeg. Rómeó barátja (Mercutio) a forradalmárokhoz fordul segítségül, szabadítanák ki fogságba esett barátját. A forradalom kitörésének éjszakáján az ávóparancsnokot Pestre rendelik, ideiglenesen a fia (Júlia bátyja) látja el a laktanya parancsnoki tisztét. A reggeli eligazításkor megtudja, hogy a helyőrségnek foglya van. A fogdában döbbenten észleli, hogy a húga együtt hált a fogollyal. Rögtönítélő bíróságot alakít, s elvakult dühében Rómeót halálra ítéli. A fiatal ávós sorkatonák vonakodnak végrehajtani a halálos ítéletet.

Ekkor ostromolják meg a felkelők a laktanyát. Az ostrom során Rómeó barátja és Júlia bátyja is életét veszti. Mivel Júlia bátyjának Rómeó oltotta ki az életét, a fiatal pár félelmében, a falusi templomban rejtőzik el, ahol a helyiség papja (Lőrinc barát) összeadja őket. Az esküvőt már nem tudják megünnepelni: a forradalmat leverő szovjet csapatok megtámadják a templomot. A jóhiszemű, saját tisztaságukban bízó fiatalok védekezés nélkül halnak meg a véres ostrom során.

A jegyeket az ősbemutatóra és a díszelőadásra a Ticket Express online értékesítő hálózaton keresztül lehet vásárolni. Az árak a hely
függvényében 4900 Ft és 9900 Ft között mozognak.

Szereposztás

LŐRINC Kaszás Attila - Nemzeti Színház
RÓMEÓ Palcsó Tamás - Megasztár tehetségkutató
JÚLIA Veres Mónika - jazz énekesnő
MERCUTIÓ Miller Zoltán - Madách Színház
SZVETLÁNA Hoffmann Mónika - Megasztár tehetségkutató
HERCEG Seress Zoltán - Bárka Színház
ŐRNAGY Forgács Péter - Győri Nemzeti Színház
ŐRNAGYNÉ Balogh Erika - Kecskeméti Katona József színház
LEAR Miller Lajos - Magyar Állami Operaház
LEAR „SZÁLLÁSADÓNŐJE”Keresztes Ildikó- Soproni Petőfi Színház
TIBOR Kiss Zoltán - Székesfehérvári Vörösmarty Színház
LOBO Szabó Simon - szabadúszó színművész
BEÁS Gallyas István - Shakespeare Iskola
CSÖPI Ömböli Pál - Madách Színház
PÁVASZEM Pap Alexandra - Shakespeare Iskola
GENYA Puskás Péter - Megasztár tehetségkutató
MÁLNASZŐR Szanitter Dávid - Kolibri Színház
SZAKASZVEZETŐ Szakács Tibor - Vidám Színpad
FIÚK A CSAPATBAN Dénes Gergely - Szegedi Nemzeti Színház
FIÚK A CSAPATBAN Pletl Zoltán - Örkény István Színház
FIÚK A CSAPATBAN Kisfalusi Lehel - szabadúszó színművész
FIÚK A CSAPATBAN Demeter Tamás - rockénekes
POTENTÁTASSZONY1. Gyuricza Mikolt - Shakespeare Iskola
POTENTÁTASSZONY2. Papp Annamária- Shakespeare Iskola
NYLONRUHÁS NŐ Megyeri Mária - szabadúszó színművész
ÁVÓS NŐ Bittner Anett - Shakespeare Iskola
KICSI POTENTÁT Urmai Gábor - Vidám Színpad
SZAKÁLLAS POTENTÁT Meződi József - Apostol Együttes
SOVÁNY POTENTÁT Buch Tibor - Madách Színház
ÁVÓS KISKATONA Abdulin Szardar - Shakespeare Iskola
ÁVÓS KISKATONA Kovács Miklós - Shakespeare Iskola
ÁVÓS KISKATONA Szabó József - Shakespeare Iskola
ÁVÓS KISKATONA Északi Tamás - Shakespeare Iskola
ÁVÓS KISKATONA Oroszi Tamás - Shakespeare Iskola
ÁVÓS KISKATONA Huczek Gábor - Shakespeare Iskola
ÁVÓS KISKATONA Pecsenyiczky Balázs-Shakespeare Iskola
ÁVÓS KISKATONA Umbráth László - Shakespeare Iskola
ÁVÓS KISKATONA Székely Lóránt - Shakespeare Iskola
ÁVÓS KISKATONA Ambruzs Ádám - Shakespeare Iskola
TÁNCOS + 10 kis táncos + 6 kaszkadőr + 10 kaszi + 50 statiszta/

-audrey-

[2006.10.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még