2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Tom Jones Győrben - szinte csak egy kanapét kért
Tom Jones elnézést kért Győrben
Képgalériák
Tom Jones
Kapcsolatok
Tom Jones

Tom Jones bebizonyította, hogy 79 évesen is lehet valaki zseniális előadó

Tom Jones újra Magyarországon járt! A legendás művész, a Papp László Budapest Sportarénában adott egy minden ízében tökéletes koncertet.

A 79 éves brit énekes 1965 óta járja a világ legnagyobb színpadait, és már abban az évben Grammy-díjjal jutalmazták egyedülálló hangját, és előadóművészi tehetségét. Kezdetben olyan hallhatatlan legendákkal muzsikált, mint Elvis Presley és Johnny Cash. Kora ellenére a világhírű legenda, még ma is elképesztő aktivitással és profizmussal mozog a színpadon, a hangosítás pedig egész egyszerűen profi volt. Mindenhol kiválóan szólt, minden hang, tökéletes minőségben, a fényjáték pedig egész egyszerűen pazar volt.

Nem is letetett volna másképp, hiszen Tom Jones talán az egyetlen olyan előadó, aki évtizedeken át képes volt újra és újra megújulni és különleges, egyedülálló élményt adni a közönségének. Talán éppen ez tartotta frissen és ez teszi lehetővé azt, hogy még 79 évesen is képes a színpadon energikusan mozogni, kommunikálni a közönséggel és közben tökéletesen tisztán énekelni. Életműve tele van zseniális alkotásokkal, melyet ma már az egész világ a legnagyobb klasszikusok között tart számon. Ilyen például Sexbomb és a Delilah, hogy csak a legismertebbeket említsem. Nem véletlen, hogy az évek alatt képes volt több mint 150 millió lemezt eladni, világszerte.

A koncert pár perccel nyolc óra után kezdődött. Az Aréna felét leválasztották, a félházat viszont dugig megtöltötték a minőségi zene kedvelői. Amikor meghallottam az első ütemeket és az első akkordokat, majd besétált a színpadra Tom Jones és énekelni kezdett, a hideg futkosott a hátamon, annyira fantasztikus pillanat volt. Nemcsak azért mert Tom Jone orgánuma egészen különleges, hanem azért is, mert annyira sterilen hallottam a hangokat élőben, az Arénában, hogy az maga volt a mennyország. Meg is örültem neki, hogy végre kiderült: az Arénát is lehet tökéletesen hangosítani, csak ez őszinte bánatomra, soha nem szokott sikerülni. Most viszont hibátlan volt minden: Csodálatos összhangban voltak a fények, a dalok, és a háttérben látható vizuális elemek. Mindemellett nagyon izgalmas volt látni és hallani, ahogy különböző hangszerek, mint például a Pussycat-ben a tangóharmonika, vagy a Delilah alatt a különböző ütős hangszerek, a kongák és a különböző csörgők megszólaltak. A koncert tökéletessége ugyanis legalább annyira múlott a mögötte játszó zenészeken is, akik egészen fantasztikus dallamokat csaltak elő hangszereikből. Meghatározó élmény volt a Delilah-t, a Sexbombot és a You can leave your hat on-t Tom Jones előadásában, élőben hallani. Olyan, amit egyszer mindenkinek hallania és látnia kellene.

Setlist:
Burning Hell
Run On
Mama
Did trouble me
Ruckus
Sexbomb
Take my love
Mojo Working
Cry to me
Delilah
Never fall in love
Soul of a man
Tower of song
Green grass
Pussycat
Unusual
Leave your hat on
If I only knew
I wish you would

Encore:
Wonderful world
Kiss
Strange things

Suri Andi
 

Tom Jones Budapesten 2019 képekben - klikk a fotóra

 

[2019.06.30.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még