2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Figyelj a veszélyre! Miért akar egy fiatal lány meghalni?

Keserédes poppal debütál Szécsi Böbe.

Szécsi Böbe énekes-dalszerző szólóprojektje 13 éves kora óta dédelgetett saját szerzeményeire épül. 16 évesen került bele a hazai könnyűzenei életbe és az évek alatt számos hazai formációval dolgozott már együtt, különböző zenei stílusokból, mint a Brains, Belau, DiazMentha, Halott Pénz, Stamusic. vagy a Paperdeer. Hosszú közreműködésekkel teli időszak után azonban most első, saját szóló dalát mutatja meg a nagyközönségnek, amely egy mérgező, kilátástalan párkapcsolat megpróbáltatásairól szól.

Böbe nem véletlenül várt eddig saját projektje elindításával. Az elmúlt éveket a kísérletezgetésnek, és a rutinszerzésnek szentelte. Mivel egészen fiatalon csöppent bele a zeneiparba, bőven volt ideje együttműködéseken keresztül lavírozgatni a zenei stílusok között, hogy kitalálja, mégis milyen irányba szeretne tartani zeneileg.

Közel 3 éve énekel a Belau élő formációjának élén, a közös munka során bejárta a velük a legnagyobb hazai fesztiválokat, és olyan külföldi showcasekre juthatott el mint a holland Eurosonic, német Reeperbahn, osztrák Waves Vienna, az orosz Moscow Music Week vagy a texasi SXSW fesztivál, de felléphetett velük többek között a Budapest Parkban Parov Stelar előtt, a Papp László Sport Arénában a Halott Pénz vagy Mike Shinoda előzenekaraként, a londoni Covent Garden-ben, és New Yorkban is.

“A Belauval közös utazások során - amellett, hogy nagyon jó barátok lettünk a srácokkal - rengeteget fejlődhettem/fejlődök szakmailag, a showcase fesztiválok különösen tanulságosak voltak a számomra. Egyrészt elképesztő helyszíneken, a szakma nagyjai előtt zenélhettünk, másrészt rengeteg új zene-kart és előadót ismerhettem meg, kifejezetten figyeltem például, hogy a szóló női előadók, hogyan viszik színpadra a produkciójukat, milyen hangszerelésekkel dolgoznak.”

Ezek az élmények mind formálták szóló projektje világát, és megjelenését. 


Dalait a „bittersweet pop” jelzővel illeti, zenei stílusa a mainstream és az indie pop határmezsgyéjén mozog, de számos más zenei stílusból merített inspirációt. Debütáló dala, a melankólikus hangulatú, elektro indie „Die” egy mérgező párkapcsolatról szól, amelyből lehetetlennek tűnik kilépni. A szerze-mény 3 éve született zongorán, a produceri munkát a Londonban élő, francia származású William

Robertsonnal, és Kosztyu Jánossal készítették, a keverés Simon István munkája.

“A dalt évekkel ezelőtt, a környezetemben történt események alapján írtam. A sors fintora, hogy a sztori velem is megtörtént egy hasonló párkapcsolat során. A “Die” üzenete természetesen nem az, hogy meghalni a célszerű egy ilyen helyzetben, csupán azt a szorongató érzést próbálja visszaadni, amit akkor, érzünk, amikor valami többszöri próbálkozásra sem működik, egy ördögi kör amibe belefáradtunk.”

A dalhoz készült dalszöveg videót az énekesnő 16 éves képzőművészeti gimnazista öccse, Szécsi Ödön készítette. A videóban egy sötét, kihalt erdőben bolyongunk ami azt jelképezi, hogy egy ilyen kapcsolatból nagyon nehezen találjuk a kiutat.

A videóban nem véletlenül dominál a piros szín, Böbe a közelgő EP összes dalához társított egy árnyalatot, amely a legjobban passzol a dal hangulatához. A DÏE-nál a piros szín a veszélyt jelzi, amelyet egy ilyen mérgező kapcsolat rejt magában.

Az énekesnő tervei között szerepel többek között egy élő felállás megalkotása is. Ötleteit szeretné egy EP, később pedig nagylemez formàjában kiadni.

[2019.05.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még