2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Új Rómeó vérzik klip - bővült a csapat
Rómeó vérzik nagykoncert lesz a Dürerben
Képgalériák
Rómeó vérzik
Kapcsolatok
Rómeó Vérzik

"Nekünk minden fellépés egy kis ünnep" - Rómeó Vérzik interjú

A somorjai zenekar története egészen 1995 nyaráig nyúlik vissza, amikor is két testvér - Kova és Koppány - elkezdett dalokat írni, és azokat az év végén Rómeó Vérzik néven mutatták be… Azóta ezekből a trackekből aztán sok száz fergeteges buli lett, jövőre pedig negyedszázados a zenekar.. Van tehát mit ünnepelni a Rómeó Vérzik idei egyetlen önálló budapesti nagykoncertjén, május 10-én a Dürer Kertben. A buli apropóján beszélgettünk Kovács Koppány énekessel múltról és jelenről..

Ha jól számolom, jövőre 25 éves lesz a Rómeó. Mi változott bennetek ezalatt a nem kevés idő alatt?

Öregebbek lettünk nyilván, bár a képeinket elfigyelgetve egyáltalán nem fogott rajtunk az idő. Szoktuk is mondogatni, hogy a zene és a színpad tartósít. De a viccet félretéve, voltak azért kisebb változások a zenekar életében. A zenekar 1995-től egészen 1998-ig négytagú volt, mellettem Sancho, Kowa és Püke voltak a tagok. Majd Kowa kiköltözött Németországba, így maradtunk hárman, egészen 2002-ig, amikor is Ricsi csatlakozott hozzánk. Azt hiszem az igazi nagyobb sikereket ezután kezdtük elérni. Aztán 2010-ben megváltunk Pükétől és egy budapesti gitáros, Ermi érkezett a zenekarba. Vele egészen 2013-ig zenéltünk együtt aztán ismét hárman maradtunk. Most, 2018 eleje óta Ákossal megint négyen vagyunk, vele készítjük az új lemezt is.

Emlékszel még az első koncertetekre, az első dalszerzésre, vagyis a Rómeó indulására?

Persze! 1995 december 22-én volt az első koncertünk, Somorján. Két hónap alatt raktunk össze pár dalt, meg volt 2-3 Tankcsapda feldolgozásunk, azzal léptünk fel. Az első nótánk meglepő módon a Rómeó Vérzik volt, így ragadt ránk a név is. Tök szuper koncert volt ez a ’95-ös.. Azt hiszem három banda lépet fel abban a kis klubban. Tele volt haverokkal, mi meg iszonyat lelkesek voltunk. Azt hiszem kaptunk 2 sört fejenként, ez volt a gázsi, és mi tökéletesen boldogok voltunk.

Jövőre lesz a negyedszázados jubileum, de vajon van-e valami apropója, ünnepelnivalója a mostani Düreres koncertnek?

Nekünk minden fellépés egy kis ünnep, hiszen kevés zenekar mondhatja el magáról, hogy kibírt aktívan 25 évet. Igaz csak jövőre lesz a jubileumi év, de már most készülődünk rá. A Dürerben is lesznek régebbi dalok, hogy elindulhasson a nosztalgia, de inkább azt mondanám, hogy mivel ebben az évben ez lesz az első és az utolsó, vagyis az egyetlen önálló koncertünk a fővárosban, így inkább egy best offos koncert programban gondolkozunk.

Hogyan választottátok ki az előzenekaraitokat a május 10-i bulira?

Eredetileg három vendég zenekarunk lett volna ezen az estén, a Frank n Rollaz, az AB/CD, valamint a Xenon. Sajnos a Xenon kihagyja most ezt a bulit, mert előtte való nap műtik az egyik tagjuk térdét, így ezt nem tudták vállalni. De azt hiszem a másik két zenekar minden tőle telhetőt el fog követni, hogy mire mi kerülünk, a színpadra a közönségünk kellőképpen bemelegedjen.

Készül a legújabb lemezetek. Elárulnál róla néhány titkot?

Ákos, amint mondtam tavaly érkezett hozzánk. Az elmúlt egy évben sok ötlet, dalváz elkészült, de sokat is koncerteztünk. Azt mondanám, hogy a tavalyi év volt az összeszokás éve. És a közönségnek is kellett egy pár buli, hogy elfogadják őt, ezért csak januártól foglalkozunk komolyabban is a dalírással. Szerintem ebben az évben egy két új dallal jelentkezünk majd, de az új lemez csak jövőre várható. Nem sietünk sehova, ahogy eddig sem siettünk. Mindannyiunknak van polgári foglalkozása is, és persze a család. Nem szeretnénk izzadságszagú, csakazértis hogy legyen albumot kiadni. Az RV lemezeket, ha meghallgatod, mindegyik más és más. Nem sorlemezek, nincsenek témaismétlések. Az új lemez számunkra egy új gyermek, egy új családtag. Ezért sem rohanjuk el a dolgokat. Idén kevesebbet fogunk koncertezni, és több időt töltünk majd a dalok írásával, hogy készülhessen a friss korong.

Legutóbbi albumotok, az Újratervezés a MAHASZ-lista dobogós helyéig jutott. ez nem kis dolog!

Minden ilyen elismerés jól esik a zenekarnak. Természetesen a MAHASZ azért, mert azt jelenti, hogy az emberek kíváncsiak ránk és megveszik, nem csak letöltik a zenénket. Alapvetően szerintem a kiadóknak fontos a lemezeladás, a zenekaroknak az a fontos mennyi embert érdekel a zenéjük, és ez pedig a koncerteken mérhető le. Nagyon szépen mutat az aranylemez a falamon és szerintem örülnék akár még egy vagy még több arany vagy platina korongnak is, de nekem a legnagyobb dolog az lenne, ha mindenhol teltházas koncerteket adhatnánk, nem csak egy-két helyen. Szóval számomra a közönségünk mindennél fontosabb.

Csak pozitív visszajelzéseket kaptok a hallgatóitoktól?

Általában  pozitívat, de ritkábban azért olvasunk negatív hozzászólást is egy-egy bejegyzésnél. Inkább az új klipek alatt szoktunk találkozni olyannal, hogy valakinek nem tetszik az adott dal vagy klip. De ez ritkaság számba megy, és nem kerítünk neki túl nagy feneket.

25 év zenélés egy sikeres zenekarban nem kevés. Van-e mégis olyan álmod, álmotok, amit még nem tudtatok zenekarilag megélni, elérni, megtenni?

A Rómeó Vérzik zenekar soha nem tartozott a kényelmes, hátradőlök típusú bandák közé. Mindig voltak álmaink, amiket meg is valósítottunk. És mindig lesznek újabb és újabb céljaink is, és amíg vannak témák, célok addig ez a zenekar élni fog. Számunkra a rock ’n roll nem csak egy szlogen, mi így is élünk - annak minden magaslatával és mélységével. Az elmúlt 24 évben pedig ennek megfelelően voltak hatalmas sikerek, és hullámvölgyek egyaránt, mint egy valódi házasságban. De nekünk ettől szép ez az egész.

koko

 

 

[2019.05.12.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még