2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
PARK: új mega-kulturális tér nyílik Budapesten
PARK, kulturális központ
Budapest Park: vége az első szezonnak 
 Különleges videóval ajánlja magát a Budapest Park
Kilenctagúra bővül az Irigy Hónaljmirigy?
Budapest Park: szeptemberben is folytatják - íme a kínálat
Május 1-jei programok 2015-ben: Budapest Park
Téli álmot alomra vonul a Budapest Park
Ötéves a Budapest Park – mindent a zenéért és a közönségért
Képgalériák
Bp Park
Kapcsolatok
Budapest Park (Park Kulturális Központ)

Százezreket várnak a Budapest Parkba idén nyáron

Holnap megnyitja kapuit a Budapest Park, és elkezdődik a főváros legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyének nyolcadik szezonja, mely a Planet8 nevet kapta. A szervezők rengeteg újdonsággal készülnek az idei nyárra. A koncertek mellett kulturális és gyermekprogramokkal is várják majd a szórakozni vágyó kicsiket és nagyokat. Idén nyáron többek között Iggy Pop, a Thirty Seconds to Mars, Ziggy Marley, a Thievery Corporation, Zaz, a Disturbed a Flogging Molly, a Neoton, a Follow the Flow, a Subscribe, Szabó Balázs bandája, a Tankcsapda, a Kowalsky meg a Vega és a Quimby is színpadra lép majd.

Idén nyolcadik alkalommal nyitja meg kapuit a grandiózus szórakozóhely, melyen számos zenekar ünnepeli jubileumát. A Tankcsapda, a Bohemian Betyars, az Animal Cannibals és a Subscribe mellett, Szabó Balázs Bandája is jubileumi koncertet ad idén nyáron a Budapest Parkban, melyről maga a népszerű dalszerző, zeneszerző és előadóművész mesélt a Budapest Park szerda délelőtti sajtótájékoztatóján:

" A Szabó Balázs Bandája idén tíz éves, természetesen ez lesz a központban, hiszen itt, a Budapest Parkban kezdjük meg ennek a jubileumi évnek a megünneplését. Mindig volt állandó táncházam ott ahol éppen éltem és dolgoztam. Mióta Budapesten élek, ez sajnos nem alakulhatott így, mert nem maradt rá idő és energia. Ez az álom végre révbe ér. Hála az égnek a terveimnek ez a magja is kicsirázhat itt a Budapest Parkban, mert a szervezők teljesen nyitottak voltak erre a táncházas ötletre. A koncert után ugyanis táncház lesz, egészen hajnali négyig, ami mindenképpen egy nagyon különleges after partynak ígérkezik utánunk. Nagyon nagy kaland lesz, és bízom benne, hogy ez is méltóképpen egy nagyon szép keret közé zárja az elmúlt tíz esztendőnket."

Persze nemcsak a jubileumot ünneplő zenekarok terveznek különleges bulikat a Budapest Park színpadára. A Quimby például egy egészen egyedülálló produkciót tervez, amelyről a zenekar egyik tagja, Varga Livius mondott el néhány érdekességet az újságíróknak:

"A zenekar folytatja tovább az őrült kísérletezést terepileg, és zeneileg is. Mi a Cirque de Quimby nevet adtuk ennek a koncertnek. Ennek sokféle formáját mutattuk már be, a húszas éveinkben spontán módon, halált megvető ökörséggel, most viszont profikkal dolgozunk együtt. Ők a Freak Fusion Company, akikkel már egyszer csökkentett méretekben próbát tettünk erre a dologra és óriási siker volt. A Freak Fusion Company gyakorlatilag a teljes stábjával kiegészülve ez egy igazán nagyszabású produkció lesz. Nem is tudom, hogy a zene lesz-e ezeknek a csodálatos új cirkuszi előadásnak az illusztrációja, vagy fordítva. Ők lesznek a mi képi megerősítőink."

Tematikus koncertekkel a Quimby mellett több zenekar is készül: az illúzió világába repít a Wellhello; bemutatja első lemezét a Follow The Flow, de a Punnany Massif is villant majd a közönségnek új zenéiből. Illetve az UNICEF és a Park által szervezett segélykoncerten nyolc sztárzenekar áll majd színpadra, akiknek kilétére hétfőn fény derül – ráadásul a teljes jegybevételt a szervezetnek ajánlották fel.

Tematikus Afterpartyk

A rendszerint 22 órakor záró koncertek után ugyanis most is afterpartyk lesznek, különböző tematikák alapján. A szervezők tényleg igyekeztek minden zenei igényt kielégíteni, hiszen a rock zene kedvelőinek lesz NeverNight party, az elektronikus zene szerelmeseinek TrueBeat party, de lesz Necc Party, Freddy Mercury Party, sőt még Match party is, ami elsősorban az ismerkedésről szól majd. Mindezen felül is "számos új programhelyszín létesül a Parkban, a Pöttömkertbe minden hónap első vasárnapján a gyerekeket várjuk.” – mondta Kólya Dániel, a Budapest Park ügyvezető igazgatója.

Neon színek jellemzik a Planet8 világát

"Minden évben új köntöst kap a Park. Ez a nyolcadik szezonunk, egyre több ember jön hozzánk, ezért egyre szélesebb kapukat kell nyitnunk. Átrendeztük egy kicsit a Parkot, és ahogy minden évben most is grafikát cseréltünk. Most Csapó Csenge, grafikus munkáit láthatjátok. Az idei látványvilág egy képzeletbeli űrutazásra invitál. Persze itt most nem az utazás a lényeg, hanem az, hogy hagyjuk kint a valóságot és lépjünk be néhány órára egy olyan térbe, ahol felhőtlenül tudunk szórakozni. Ezt próbálta meg a Csenge feltölteni elemekkel. A nyolcas bolygón lévő aranyos kis lényeket tervezett a saját vizuális világából kiindulva, emellett egy csomó olyan elemet is fogtok találni, ami a kilencvenes évekre utal vissza." mondta Rimóczi Imre a Budapest Park művészeti és üzemeltetési igazgatója. Azt is elmondta, hogy a Park színvilága is a kilencvenes évekből merít, ezért nem meglepő, hogy a neon színek dominálnak majd az egész szórakozóhely területén.

Társművészeti programokkal is várják az érdeklődőket

A zenei programok mellett a társművészeti programoknak is fontos szerepe van a Budapest Park életében. A Nagyszünet átalakult egy Dzsungel névre hallgató buliesőerdővé, ahol bizonyos koncertek előtt művészeti előadásokkal, új cirkuszi performanszokkal, vásárokkal és filmvetítésekkel, este pedig tematikus afterekkel, lüktető dallamokkal és a legforróbb hangulattal várja a látogatókat.

Két neves kortárs művészeti helyszíne is lesz a Parknak. A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ Magyarország vezető fotográfiai intézménye, akik Szalai Dániel: Novogen című kiállítását hozzák el. Ennek középpontjában egy különleges kereskedelmi tojó áll, amelyen keresztül a technológiához való viszonyunkkal kapcsolatos kérdéseket feszeget.

A Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum pedig Benczúr Emese művét mutatja be a Park területén elhelyezett Ludwig Open Space-ben, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy a látássérültek gyakran gyorsabban érzékelik a világot, mint a látók, akiknek a fényekből kirakott szöveg megértéséhez Braille szótárt kell használniuk.

Ezúttal pedig a backstage is helyet ad egy különleges kezdeményezésnek. A törött dobverő, elszakadt húr, pengetők vagy cintányér mind az adott bulinak és előadónak a zene lenyomata, amivel a produkció létrejött.

Ezeket gyűjti össze és foglalja időkapszula formátumba a Bin There projekt. Ezek az év végén kerülnek kiállításra, árverésre és a befolyt összeget teljes egészében egy karitatív szervezet kapja majd.

A visszaszámlálás tehát megkezdődött – április 25-én végre kinyílik a Budapest Park – Planet 8 dimenziókapuja, ahol a fentieket látva minden eddiginél komolyabb erőtér, illetve földöntúli élmények és éteri szórakozás vár mindenkire.

Jegyvásárlás

Suri Andi

Budapest Park sajtótájékoztató képekben - klikk a fotóra

 

[2019.04.30.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még