2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Facebook
Hivatalos honlap és részletes információk
Kapcsolatok
Brains
Halott Pénz
Majka (Majoros Péter)
Dér Henrietta (Dér Heni)
Animal Cannibals
Barbárfivérek
Fish!
Irie Maffia
Pixa
Supernem
Kapcsolódó események
SZEN 2019
[2019. április 16. 00:00 - 19. ]
SZEN 2019 – 1. NAP
[2019. április 16. 19:20 - 17. ]
SZEN 2019 – 2. NAP
[2019. április 17. 19:20 - 18. ]
SZEN 2019 – 3. NAP
[2019. április 18. 19:20 - 19. ]
SZEN 2019 – 4. NAP
[2019. április 19. 19:20 - 20. ]

Majka és a Halott Pénz a SZEN-en! 

A győri egyetemisták legnagyobb bulija idén sem maradhat el!  A SZEN továbbra is a megszokott magas színvonalon kínál kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget, nem csak diákok számára. Az idei két legnagyobb név a fellépők közül Majka és a Halott Pénz. 

A Széchenyi Egyetemi Napok már évek óta a tavasz legnagyobb bulijai közé tartozik. A hazai zenei élet nagyágyúi lépnek fel a rendvénysátorban, a legnépszerűbb sportágakat lehet kipróbálni és számos érdekes kísérőprogramon lehet kiélni a kreativitást. A SZEN mára már nem csupán az egyetemistáknak, hanem a győrieknek is közkedvelt programsorozata.

– A kezdésig 19 nap van még hátra, s az már most is látszik, hogy az idei SZEN is sokakat vonz majd – kezdte a sajtótájékoztatón Radnóti Ákos alpolgármester– A városban egyébként is sok a kulturális program, érthető, hogy mindenki a legjobbat akarja kínálni. A SZEN mostanra már igazi fesztivállá nőtte ki magát, a legnívósabb hazai előadók lépnek a színpadon. Az egyetem környéke az elmúlt időszakban tovább fejlődött, egyre szebb környezetben kapcsolódhatnak ki a diákok. A sétányt például különösen szeretek, ahogy a rekortán borítású futópályát is. Most a szórakozásé lesz a főszerep, utána pedig indul a vizsgaidőszak, amihez sok sikert kívánok mindenkinek! – zárta az alpolgármester.

Szlotta Bence a SZEN egyik főszervezője bemutatta a nemrég elkészült hivatalos videót, amely röviden összefoglalja, miért is emelkedett a négynapos rendezvény a fesztiválos sorába: vidámság, közös élmények, szórakozás, kihívások, erőpróbák, sportteljesítmények és önfeledt kikapcsolódás vár mindenkire, aki úgy dönt, jegyet vált. Persze ahogy az már lenni szokott: most sem csak a hallgatókat, hanem a városban és a környéken élőket is szeretettel hívják és várják. A legnagyobb vonzóerőt kétségkívül a fellépő zenekarok névsora jelenti. Idén is a legnagyobb közül sikerült elhívni olyanokat, akik mindenki ízlésének megfelelnek. Az első napon tapsolhatunk az Animal Cannibals szövegeinek, Dér Heni egyedi és hibátlan hangjának, hogy aztán Pixa is megmozgassa a közönséget. Szerdán leginkább az alternatív műfaj kedvelői örülhetnek, hiszen érkezik a Brains, az Irie Maffia, és a Supernem is. Csütörtökre és péntekre várják a legtöbb látogatót, hiszen előbb fellép a Halott Pénz, majd másnap az ügyeletes szupersztár Majka adja a ritmust és a szöveget. De fellép még a Hősök, a Barbárfivérek, a Fish!, a BSW, Metzker Viki és még sokan mások.

Az is kiderült, hogy a bérletek és a jegyárak idén egy kicsit drágultak, ám  még mindig igazán hallgatóbarátok. Az elővétel természetesen most is működik, ahogy az is, hogy a város több pontján is megvásárolhatók. Ezt egyébként a város támogatásának is köszönhetik a szervezők. A jegyárakról bővebben szintén a honlapon olvashatnak az érdeklődők.

S nincs SZEN sport nélkül! Erről már Horváth Kinga a HÖK munkatársa tartott ismertetőt, amelyből kiderült: a legnépszerűbb sportágak – labdarúgás, crosscore, falmászás, sárkányhajó, evezés, tollaslabda – most is lesznek, ám sok újdonságot is tartogatnak a szervezők: strandröplabdára is lehet nevezni, ahogy a pilates is először lesz választható. A püspökerdei futásra közel 600 nevezést várnak, míg a SZEHero is egyre népszerűbb. Ez utóbbiban egyébként a Magyar Honvédségtől is segítséget kapnak az egyetemisták.

A visszaszámlálás tehát megkezdődött, ahogy a bérlet- és jegyértékesítés is. A város egyik legszínesebb fesztiváljává fejlődött SZEN pedig mindenkit sok szeretettel vár, hiszen ez a II. SZENeszter legnagyobb bulija! 

– Havassy Anna Katalin – 
Fotó: O. Jakócs Péter, Győr+ Média

[2019.03.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még