2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
X-faktor dráma: Borbély Ricsi kiesett és nyilatkozott
Kapcsolatok
Borbély Richárd

Szükségállapot - megérkezett a Richie and the Mops újdonsága

Az együttes alapítója Borbély Richard osztotta meg gondolatait velünk a Szükségállapot című videoklip premiere kapcsán.

A Szükségállapotról Ricsi szavaival 

A “szükségállapot” az a viselkedés, amit akkor produkál az ember, ha egyedül van. ilyenkor nincs kiért másnak lenni, nincs kinek megfelelni csak te vagy és senki más. Azt gondolsz, amit szeretnél addig, amíg csak jól esik. Szerintem ezeknek a helyzeteknek a megélése legalább olyan fontos, mint kapcsolatban összecsiszolódni. Erről szól a klip. Most épp a női oldal érzelemvilágát bemutatva. Négy férfi típussal a videóban, aki sosem figyel, aki nem beszél az érzéseiről, aki nem hallgatja meg a nőt, és aki kihasználja. A Nő tapasztalataival a fejében ül le és “kifesti“ magából azt, amivé változik minden egyes ilyen kapcsolata után, ez pedig nem más, mint egy erős, tudatos, szenvedélyes Nő.



Ricsi szöveget-, zenét ír, klipet rendez

A klip készítése az előzőhöz hasonlóan azért érdekes, mert rájöttem, hogy ahhoz hogy hitelesen tudjam, a saját dalaimat bemutatni nekem kell a zene megírásától a szövegig, és most már a klip elkészítéséig dolgoznom rajta. Ezt a klipet én rendeztem és vágtam meg, én írtam a dalt. Az operatőri munkát a SzkiTon Productions-ből már jól ismert roppant tehetséges barátom Haintz Olivér végezte. Nem mehetünk el a fiatal tehetség, Kovács Kinga festőművész munkája mellett sem. Nagy öröm volt számomra együtt dolgozni Kingával, amikor átküldtem neki a dalt és elmondtam miről is lenne szó, gyakorlatilag egyből elvállata, aminek nagyon örültem. Követem egy ideje a munkásságát és azt a világot képzeltem el a dalhoz, amit ő képvisel. Nem is akartam mondani semmi instrukciót neki a képpel kapcsolatban. Annyit kértem tőle hallgassa meg a dalt és fesse le, ami először eszébe jut, amit érez. Láthatjuk, hogy ez egy nem is akármilyen kép lett.

A Richie and the Mopsról

A zenekarunk 2016-ban alakult, végleges formáját 2017-ben érte el.
Nagyon imádok a srácokkal dolgozni mindenkinek megvan a maga “feladata” a csapatban. Ettől van egy jól működő rendszerünk.
Hegyessy Csabi (dobos) keveri a dalokat, amiket nála vesszünk fel és ő hangszereli is őket. 
Naszvagyi Tamás (basszusgitár, vocal) gyakorlatilag mindenben benne van, nélküle nem veszünk fel egy sávot sem, hála az égnek mindig van egy két jó hozzászólás a dal különböző fázisaihoz.
Csóti Marci (gitár, vocal) képes minket folyamatosan meglepni, félelmetesen pontos és kreatív gitárost ismertem meg az ő személyében, ő csatlakozott hozzánk 2017-ben és azt kell, mondjam, hogy vele lett teljes a csapat.
Borbély Ricsi (ének, gitár), színészként ismerhetnek a legtöbben, de nem titkoltam sosem, hogy a zene a mindenem. Boldog embernek mondhatom magam, hogy a saját dalaim és szövegeim ennek a három embernek köszönhetően olyan dalokká válhatnak, amivé megálmodtam őket.

Tervek

A tavalyi évet klubkoncertekkel töltöttük leginkább, legtöbbet Budapest és környékén játszottunk. Tavaly meghívást kaptunk a Madách Színház Rock Fesztiváljára is, ahol teltházzal adhattunk egy fergeteges nagykoncertet.
Ez az év arról szól, hogy még több koncerten tudjunk zenélni, és remélhetőleg a fesztiválok irányába is elindulunk. Addig pedig folyamatosan készülnek a dalok és a klipek.


A legfrissebb infókat ITT találod a zenekarról.

[2019.02.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még