2024. április 23. | kedd | Béla nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Mi az az MMAMT? Most kiderül!

Megjelent Egyedi Péter szerzői bemutatkozása

MMAMT, azaz Mindenkinek megvan a maga története néven adta ki első szólólemezét az Óriásból, a Rájátszásból, az Isten Háta Mögöttből, vagy az annabarbiból is ismert Egyedi Péter.

Az elmúlt 15 évben meghatározó formációkban zenélő Egyedi már a kétezres évek eleje óta publikál szólószerzeményeket, ám ezek alkalomszerű megjelenések voltak. Az elmúlt egy év alatt állt össze a 13 dalt tartalmazó debütálás, amelyet Egyedi a már korábban is használt Mindenkinek megvan a maga története (MMAMT) néven ad ki.

A MMAMT eredetileg Egyedi egy szál gitáros hálószobaprojektje volt, mára nagyobb felállású, izgalmas zenei kaland lett. A teljes szabadság és a sokrétű hangszerelés ellenére az MMAMT továbbra is egy jól körbeírható világ: Egyedi intim, letisztult, belső feszültségektől teli világa, ami semmi korábbi munkájához nem hasonlítható.

„Nagyjából egy éve került helyre bennem a saját közlésem, hogy mi is vagyok én, mit és hogyan szeretnék a zenével mondani. Amikor ez megvolt, hirtelen minden egyértelművé vált és szinte magától kezdtek történni a dolgok. Talán soha semmi nem mutatott annyira pontosan engem, mint ahogyan ez a lemez teszi.” – mondta el Egyedi az albumról.

A 46 perc hosszú bemutatkozás sokrétű, gazdag hangszerelésű anyag lett, amelyen az egy szál gitárostól a nagyzenekari felállású dalokig sokféle megszólalás helyet kapott. „Talán furcsa, hogy így alakult, de a lemezbemutatón lesznek dalok, amikor közel 10-en leszünk a színpadon.” – meséli Egyedi. És a lemezbemutató koncert sem ülős lesz, mint az eddigi szólóestek.

A lemez egyik dalában Péterfy Bori vokálozik. „Szerettem volna, ha a Csak a miénk végén megjelenik egy női hang, mint a dal párbeszédének női résztvevője. Borit is és a hangját is nagyon szeretem, ő meg örömmel jött. Ráadásul a dal így szépen rímel a 2009-es Újraélesztő c. Péterfy Bori & Love Band szerzeményre is, amelyben duettet énekeltünk.”

A lemezen egy versfeldolgozás is helyet kapott. A Sanzon c. dal Kemény István verséből született. Kemény és Egyedi már régóta együtt dolgozik a Rájátszásban, a Sanzon pedig meghatározó dal lett az egész lemez születésével kapcsolatban.

“A közlésem került a helyére a Sanzonnak köszönhetően. Kemény nyugodtan, egy hangerőn és egy energiaszinten olvassa fel a verseit, a szöveg így teljes mértékben ki tud bontakozni. Rájöttem, hogy én sem akarom túlszínezni a mondanivalómat, csak ki kell engednem, ami már egyébként is megszületett, odabent. Nem mondani akartam, csak kiengedni.” – Mesélte Egyedi. Beck Zoltán, a 30Y énekese szerint „a kimondás akarata nélküli kimondás lemeze lett ez.”

[2019.01.22.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még