2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
30 éves a Pokolgép - képekkel
Lemezbemutató koncerttel zárta az évet a Pokolgép
Pokolgép a Trackben - képek a koncertről
Jön a Pokolgép 35 - jegyek itt
Mindenkit elkapott a Gép-szíj az Arénában. Ilyen volt a Pokolgép Aréna koncertje - képek
Képgalériák
Pokolgép
Kapcsolatok
Pokolgép

Metálkarácsony Pokolgép módra a Barba Negrában - képek

December 30-án a Barba Negra Music Club színpadán a metálé volt a főszerep. A 35 éves Pokolgép hagyományos évzáró buliját tartotta a fővárosi klubban.

Brutális metálkarácsonyt vagy inkább elő szilveszteri bulit csapott a Pokolgép Budapesten. Az idén 35 éves zenekar az egész 2018-as évet a jubileumnak szentelte. Június elején fergeteges Aréna koncertet adtak, ahová szinte az összes régi zenekari tag meghívást kapott. A mega koncert után országos turnéra indult az együttes és végül december 30-án zárták az évet a Barba Negra Music Clubban.

Az Aréna koncert különlegessége az volt, hogy a Pokolgép valaha volt összes énekese színpadra állt együtt és külön-külön is. A különleges metál show-ról egyébként koncertfelvétel is készült, amit a rajongók hamarosan DVD-n szerezhetnek be.
Az év végi koncert pedig attól volt igazán különleges, hogy minden dalt, kivétel nélkül Tóth Attila énekelt el. Tudom, mindenkinek megvan a kedvenc Pokolgép énekese és felemelő érzés volt őket egy színpadon látni, de nekem ezzel a koncerttel lett teljes a jubileumi év. Volt sok turnéhelyszín, volt sok remek hangulatú koncert, a metálkarácsony azonban mindig kiemelt helyen áll a pokolnép életében.
Minden alkalommal élmény Tóth Attilát hallgatni. Erőteljes kiállása, alázatossága és teljesen egyedi hangszíne új lendülettel töltötte meg a dalokat és új színt hozott a zenekar életébe is. Színpadi jelenlétéből egyértelműen érezhető, hogy mennyire elismeri a Pokolgép korábbi énekeseit, ez az alázat és tisztelet lengi be a színpadot a mai napig minden egyes koncerten, pedig már nyolc éve, ő a Pokolgép frontembere. Emlékszem, amikor új énekest keresett a zenekar, rögtön Attila neve ugrott be, hogy szuper választás lenne, és így is lett.

Talán lehetetlen az összes nagy Pokolgép slágert eljátszani egy este alatt, de erre meglehetősen korrekt kísérletet tett a csapat. A legelső lemeztől a legutolsóig, a legszebb melódiáktól a legkeményebb dalokig mindennek helye volt setlisten. Ilyen volt például: a Jel, a Ringben, az Ítélet helyett és az Adj új erőt.

Az ilyenkor szokásos pirót leváltotta a füst, de az egyedülálló gitár és gitáros párbajok maradtak. Mindig ámulok, hogy mit meg lehet tenni egy gitárral, pláne kettővel, főleg ha egy basszer is betársul. A leglátványosabb mikor Gábor, Pinyő és Zalán mesterhármasban nyomják a metált.

Összességében felejthetetlen buli volt, méltó zárása a jubileumi évnek.

2019-ben is lesz mit ünnepelni, Kukovecz Gábor a Pokolgép alapítója 60. születésnapját ünnepli. Ebből az alkalomból ismét nagyszabású koncertre készül a zenekar.

Audrey

Metálkarácsony Pokolgép módra a Barba Negrában - képekben - klikk a fotóra

 

[2019.01.11.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még