2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Az NKA támogat, a közönség dönt
Jót nevettünk! Majka dalát dolgozta fel az Irigy Hónaljmirigy
Láttad Majka, Curtis és Király Viktor közösét? - itt a Füttyös
Majka és a 100 Tagú Cigányzenekar koncertek - helyszínek, időpontok, jegyek itt
Ezt láttad már? Majka és Horváth Tamás - Meztelen: videoklip, dalszöveg itt
Képgalériák
Majka koncert az Audi Aréna Győrben, 2018
Kapcsolatok
Majka (Majoros Péter)
Audi Aréna, Győr

Majka nagy bulival köszönt el Győrtől

Legalábbis ami az idei koncerteket illeti. Ugyanis december 29-én este csordultig töltötte az Audi Aréna Győrt évzáró koncertjével. Hihetetlen bulit nyomtak a srácok, a legnagyobb slágereket felvonultatva.

Majka és a BSW-s fiúk egyébként a koncert előtt az Angyalok Szárnya Jogvédő Egyesület közbenjárására meglátogatta a Győri Anya-csecsemő és gyermekotthon lakóit s ők adták át azt a sok-sok ajándékot, amelyet magánszemélyek ajánlottak fel a nehéz sorsban élőknek. Ők csak a ráadások voltak azon a remek kezdeményezésben, amelyet egytől-egyik győriek szerveztek és bonyolítottak le.

A koncertről már előre lehetett tudni, hogy rengetegen lesznek, Majka a magyar könnyűzenei élet egyik vezető előadója. Minden megszólalását milliók figyelik, rengeteget dolgozik, s bár eléggé megosztó személyiség, amit csinál és ahogy, az megsüvegelendő.

Az amúgy sem hűvös hangulatot a BSW fűtötte még tovább, akik este 8-kor vágtak bele a dalokba. Jöttek sorra a slágerek, mint az Élt át, a Gucci vagy éppen az Alig bírom és a legújabb dal, a Szerelem. Gaben és Meklód rendesen odapakolta magát, a közönség pedig vette a lapot az egy órás élő koncert során. Tisztán látszott: nem véletlen, hogy a srácok nótái hatalmas nézettségeket produkálnak a videómegosztókon.

Este kilenckor aztán hangorkánnal kísértve érkezett meg Majka és a Ők. Az énekes-rapper-műsorvezető a piros bőrkesztyűben és a teniszzokniba tűr farmernadrágszárral elsőre egy kicsit meghökkentő volt, ám Majka mindig is vevő volt a különcségre és a stílusteremtésre. A színpadon ez első perctől kezdve profi zenészek, profi táncosok, profi show és maga a vérprofi frontember hódította a füleket, szemeket és a szíveket.

S ha már a szíveknél tartunk, rendesen megmelengette a győriekét, hiszen elmondta, hogy a 2000-es évek elején a Plázában, a Hasfaloda nevű büfében dolgozott. Jól érezte magát a városban, sőt, Ózd után itt érezte magát először itthon, s nem vágyódott el máshová. 

A győri sportélet egyik legnagyobb csillagát, a Győri Audi ETO KC csapatkapitányát, Göbicz Anitát is köszöntötte, aki férjével, Vincze Ottóval bulizta végig a koncertet. A fanatikus Újpest szurkoló Majka külön üzent az egykori Fradi-kedvenc, BL-hős Vinczének, akinek az Ítélet helyett című Pokolgép feldolgozást küldte azzal a címzéssel: „Te biztos tudod miről szól a dal...”

A közönség pillanatok alatt átvette az életérzést s azt az energiát ami áradt a színpad felől. A korosztály körülbelül a 6-60 éves korig terjedt, ami mutatja: bár még mindig rapzenének tartják a rapper, Majka valami olyat vitt véghez hazánkban, ami kapukat nyitogatott. Olyannyira, hogy az egyik kivetítőn üzenni is lehetett az előadónak, s ezeket a rövid mondatokat mindenki olvashatta aki épp nem a színpadot figyelte.

A közösen énekelt slágerek pedig jöttek egymás után, erős a valószínűsége, hogy mára sokaknak kopott meg a hangja. A Tündi bündi még mindig fricska azoknak a bizonyos nőknek, az Elvitted a szívemet szerelmi vallomás a köbön, rapper módra. Az "Eléglesz" meg tipikus szakítós, ismerős, szenvedélyes, meg nem értős, beledöglős, ordítós és valóságos és éppen annyira titokzatos mint két ember lángoló szerelme.

A Mikor a test öregszix, 2015-ben robbant nagyot, s azóta is hallgatják az emberek. Önéletrajzi vonásokat tartalmazó szövegeket, amelyek mindenkinek érthetők s belehelyezkedhetünk a történetbe. Az idő múlása, a körülmények és az öregedés témakörét járja körbe, dallamos és kissé melankolikus dallamvilággal.

A Hatodik emelet Király Viktorral közös alkotás, nem ütött akkorát, mint a többi dal, nézettségben és a helyszínen sem, ám mindenesetre jegyzett dal, énekelte a közönség kívülről ezt is. A Valahonnan megasláger, Kollányi Zsuzsival és Lotfi Begivel olyan közös nótát hívtak életre, amely szenzációs sikerszériát fut még mindig. Élőben bitang jól szólt, s a több ezer torok ugyanúgy tolta, ahogy a Belehalok-ot, amely talán 2012-ben az igazi, bomba áttörést hozta Majkának és Curtisnek. Most nem taglalt okok miatt a formáció feloszlott, a dalok viszont továbbra haladnak a csúcsig. Amit ezen az estén az Audi Aréna Győr közönsége tolt fel egyre és egyre magasabbra. Egyszerre volt libabőröző s ugyanakkor megható is.

A legnagyobb bulit és felszabadultságot talán a Mindenki táncol című nóta hozta, amely sokaknak nosztalgia, sokaknak egy gyermekük mellett megismert világ, míg a fiataloknak egy ismeretlen életértés bemutatása. Ugrálás, éneklés, integetés, mosolyok és olyan szintű felszabadultság lett úrrá mindenkin, hogy kár, hogy nem lehet ezt megőrizni a hétköznapokra.

A koncert végén a piros bőrkesztyű egyébként ereklyeként repült a közönség soraiba, s aki megkaparintotta, tárgyi emléket is hazavihetett a felejthetetlen estéről. Arról, amely hangban, képben, dalban is profi volt, elejétől a végéig. Majka és társai iszonyúan odatették magukat s úgy zárták a 2018-as győri évet, hogy ezt bizony nehéz lesz bárkinek is túlszárnyalnia a jövőben. 

Havassy Anna Katalin/Győr+ Média
Fotó: O. Jakócs Péter

[2018.12.31.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még