2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Pankastic!

Karácsonyi Pankastic koncerten jártunk!

Teltházas koncerten varázsolt a kiváló zenekar.

A Pálmai Panna vezette Pankastic zenekar történetét 2015 eleje óta követem, több koncertjükön is voltam már, klubban és fesztiválon is egyaránt. Kiváncsian vártam a kedden a Budapest Jazz Club sokat látott falai között megtartott bulin mivel készül a zenekar, hiszen különleges karácsonyi koncertként reklámozták az estét.

A koncert előtt fél órával érkeztünk a helyszínre, ahol korábban még nem jártam. Nagyon megtetszett a koncerttterem kialakítása, nívós helyszín, remek hangosítás, s már majdnem minden ülőhely elfogyott amire bementünk.

A koncert különlegessége amellett, hogy karácsonyi volt, Oláh Krisztián zongoramávész vendégszereplése volt, aki Washingtonból érkezett haza, ahol a Thelonius Monk Institute jazz versenyén szerepelt nagy sikerrel.

Az első daltól kezdve az egész zenekar az elemében volt, külön kiemelném azt a különleges örömzenélést, amely Serei Dániel dobos és Kardos Dániel gitáros között történt, elképesztő, hogy a zenekar milyen profin dolgozik alá a kiváló énekesnőnek. Itt fontosnak tartom megemlíteni, hogy mind a régi dalok, mind az újlemezes nóták kapcsán Panna hangja sokat változott előnyére. Még jobbak a frazírok, s a rendkívül nehéz feldolgozásoknál is minden hang a helyén volt.

A két részből álló koncert első felében több feldolgozás és egy csodálatos Oláh Krisztián zongora-Pálmai Panna ének duettet is hallhattunk, amely megdobogtatta a közönség szívét. A második részletben persze jöttek a saját slágerek is és a már rádiókban is hallható új dal, a Nagyon péntek, mely a közönség soraiból érkező "dalkérés" során korábban felcsendült, amely ismételten komoly szimpátiát váltott ki a nézőkből és belőlem is.

Nagyon fontosnak tartom, hogy minden koncerten az előadó együtt pezsegjen a közönséggel és egymásra reflektálva történjen minden. Ezen az estén ez abszolút így volt, a koncert végén elhangzott, A Dal 2015 műsorban elődöntőt érő, Tavasz, nyár, ősz, tél dal pedig feltette az i-re a pontot.
Bevallom őszintén, a Pankasticnak sikerült az, amely nagyon kevés zenekarnak sikerül. Üresjárat nélküli, végig vidám show-t csináltak, elképesztő színvonalú zenéléssel, alázattal és profizmussal. Több ilyen produkcióra lenne szükség ebben az országban.

A zenekar új lemeze már elérhető a Pankastic oldalán és kapható a koncerten.

A Pankastic január 25-én lemezbemutató koncertet tart Budapesten a FÉM Arts and Caféban!

[2018.12.21.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még