2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Kiderült a Szegedi Szabadtéri 2019-es műsora
Plusz Titanic előadást hirdet a Szegedi Szabadtéri
Sosem látott premier érkezik a Szegedi Szabadtérire
Don Juant játszik Csákányi Eszter, Kulka János és Bodrogi Gyula
Kapcsolatok
Szegedi Szabadtéri Színpad

Az operák királynője készül a Szegedi Szabadtérire - jegyek az Aida előadásra

Verdi Aidáját nagyszerű alkotók viszik a Dóm téri színpadra: Kesselyák Gergely rendezésével, Pál Tamás vezényletével láthatják az operák királynőjét. A grandiózus látványvilágért, lenyűgöző jelmezekért és díszletért Velich Rita és Zeke Edit felel, valamint még egy közönségkedvenc visszatérőt várhatunk: László Boldizsár a hős Radamesként állhat színpadra!

Verdi világhírű operája, az Aida jubileumot ünnepel a Dóm téren, ugyanis 1939-ben mutatták be először a csillagtetős színpadon – nyolcvan év eltelt, de azóta is hatalmas érdeklődés övezi az Aidát! Ennek megfelelően igazi sztárcsapat állt össze, hogy megalkossák a Szabadtéri új operabemutatóját.

Az Aida rendezője Kesselyák Gergely lesz, aki nemcsak Liszt-díjas karmesterként, a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatójaként és a Magyar Állami Operaház első karmestereként ismerhetünk, hanem sikeres operarendezőként is. A Szegedi Szabadtérihez nemcsak a művészeti vezetői tevékenysége, hanem a nagysikerű operarendezései is kötik: a két-két éven át játszott Nabucco és a Turandot.

Pál Tamás Liszt-díjas karmester életében különleges szerepet tölt be Verdi Aidája – ezzel az operával kezdődött el nemzetközi karrierje a Caracasi Operaház megnyitóján. A kiváló művész jövő nyáron ismét utánozhatatlan módon tolmácsolja a Szabadtéri közönségének a nagy olasz mester remekét.

Nemcsak az alkotók, hanem a szólisták közül is fény derül egy nagy visszatérőre: László Boldizsár énekli a hősszerelmest, Radamest. A népszerű és kiváló tenorista a Szegedi Szabadtérin énekelheti először Radames szerepét – épp ezért a szokásosnál is nagyobb izgalommal várja az ötödik évadát a Dóm téren!

Az Aida mindig magában hordozza a grandiózus látványvilág ígéretét, ahogy a Szegedi Szabadtéri méretei is. Ezt az ígéretet július 26-án és 27-én két nagyszerű, a Dóm téri színpadot jól ismerő tervező váltja valóra: Zeke Edit a díszletért, Velich Rita a jelmezekért felel. A többszörös díjnyertes díszlet- és jelmeztervezők közösen már például a nagy sikerű Turandotban is bizonyították, milyen rendkívüli látványvilágot képesek alkotni.

Ha csak számokban gondolkodunk, akkor már az is árulkodó a másfél évtizede nem látott operáról, hogy a közel ezer négyzetméteres színpadon 130 fős kórus fogja zengeni az Aida legszebb szólamait 2019. július 26-án és 27-én.

2019. JÚL 26. PÉNTEK, 21:00
jegyvásárlás

2019. JÚL 27. SZOMBAT, 21:00

 

[2018.12.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még