2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A Barba Negrában zúzott a Hammerfall - képekben
Tarja Turunen és a Stratovarius is a Barba Negrában járt - képekben
Farkasok vették be a Barba Negrát - képek az Amaranthe és a Powerwolf koncertjéről
Kapcsolatok
Barba Negra Music Club

Dinamit koncert eredeti felállásban Budapesten

Erős koncert kínálat, benne máris több teltházas buli az év utolsó hónapján a Barba Negra klubban. Road, Kowalsky meg a Vega, Edda, Republic, Hobo, hogy csak néhány hazai kiemelt nevet említsünk, The Dead Daisies, Pretty Maids, Marillion a nemzetközi kínálatban. 

Egy hónap és jön az újév, 2019-ben a klubszezon tovább dübörög, miközben már alakul a májusban induló Barba Negra Track felhozatala is. Jó érzés már most arra gondolni, hogy a mínusz fokok után, milyen lesz májusban a Tankcsapdával ünnepelni, vagy egy igazi rock legendát, a Whitesnake-et budapesti színpadon látni. A rock legendák sorozatnak ráadásul ezzel még nincs vége, 2019. május végén meglepetés vendég érkezik.

1979-et írtunk mikor egy igazi 'szupergroup' alakult Magyarországon. A Dinamit a korszak legismertebb zenészeiből állt össze, népszerűségüket több százezres lemezeladások igazolták, megalakulásuk után, mai szemmel nézve, felfoghatatlan tömegeket mozgattak meg rövid idő alatt. 2009-ben ugyan nem eredeti felállásban, de újjáalakult a csapat, 2010-ben új albumot adtak ki, mind a mai napig folyamatosan koncerteztek és most nagy dobásra készülnek. Hosszú tervezés és egyeztetés után, ha csak egy koncert erejéig is, de végre ismét összeáll május 24-én, az 1982 elején feloszlott, eredeti felállás a Barba Negra Trackben.

„Eredeti felállásban, Vikidál Gyula (ének), Papp Gyula (billentyű), Szűcs Antal Gábor (gitár), Németh Alajos (basszusgitár) és jómagam ünnepeljük a 40 éves jubileumunkat."- mondta Németh Gábor a Dinamit dobosa.

„Több mint tíz éve fogalmazódott meg bennem, hogy össze kellene hozni ezt a felállást. 1982 óta nem lehetett látni így ezt a zenekart, és nagy valószínűséggel ez az egyetlen egy alkalom lesz május 24-én Budapesten a Barba Negra Trackben. A próbák még nem kezdődtek el, de már beszélgetünk a dalokról, mi legyen a koreográfia, túl vagyunk egy fotózáson, nagyon komoly kétórás bulira készülünk."

A Dinamit igen gyorsan a népszerűség kapujában találta magát. Ennek titkát a zenekar is próbálta megfejteni, de tökéletes recept természetesen ez esetben sem létezik.

„Szerintem a sikert a 'Tinédzser-dal' hozta meg, de a többi dal is népszerű lett a közönség szempontjából."- vázolta Németh Gábor. „Átlagban havi negyven előadást játszottunk teltházak előtt. Volt olyan, hogy egy hatszáz fős faluban, háromszor töltöttük meg a kultúrházat, mert a környékről mindenki beáramlott. Nagyon népszerű volt a zenekar."

A Dinamit tehát 2019-ben újra eredeti felállásban lép színpadra. A különleges műsorban természetesen a 2009-ben újjáalakult formáció tagjai is részt vesznek, így a rajongók találkozhatnak Rudán Joe énekessel és az Eddából, P.Boxból, Beatricéből ismert Zselencz László basszusgitárossal is. 

Jegyek a Barba Negra oldalán, további infók az esemény Facebook oldalán.

[2018.12.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még