2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Vasárnapig tart Székesfehérváron a nemzetközi csellófesztivál

Vasárnapig tart Székesfehérváron az a nemzetközi csellófesztivál, amelyen világhírű gordonkaművészek tartanak mesterkurzusokat fiatal, tehetséges előadóművészek számára.

    A fesztiválnak helyet adott már Argentína, Chile és Németország is, ebben az évben pedig Magyarországra került a sor - fejtette ki az M5 kulturális csatorna Kult30 című szerdai műsorában Onczay Csaba gordonkaművész, a Zeneakadémia professzora. Hozzáfűzte: az egy héten át tartó programra 22 csellista érkezett a magyarok mellett Franciaországból, Japánból, Koreából, Németországból és Görögországból. 
   
 Kiemelte, hogy a mesterkurzusokat rajta kívül három kollégája, Marcio Carneiro (Brazília-Svájc), Olaf Niessing (Németország-Chile) és Matias de Oliveira Pinto (Brazília-Németország) tartja a 16-25 éves kor közötti művészek számára.
    
"Elképesztő színvonalú csellisták gyűltek össze", akiket élőben csütörtökön, az Alba Regia Szimfonikus Zenekarral együtt hallhat majd a közönség a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban - mondta. A koncerten a világhírű professzorok tanítványaikkal közösen mutatkoznak be, különböző összeállítású csellóegyüttesekkel és versenyművekkel. Az esten két ősbemutatóra is sor kerül: Vörös Janka Szóló ének és 5 cselló című művét a Vörös Janka Unlimited előadásában hallhatja a közönség, valamint itt lesz hallható először Tóth Péter Suite - 8 csellóra című darabja is.
    
Az egyhetes program záró koncertje a Hiemer-házban lesz vasárnap, ahol Matias de Oliveira Pinto, Marcio Carneiro, Olaf Niessing, Onczay Csaba professzorok és a fesztivál növendékeiből alakult együttesek, valamint a fesztivál legjobbjainak szóló előadására kerül sor.

 

MTI 

[2018.12.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még