2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Klasszikus zenészekkel játszik a magyar együttes Londonban

Komolyzene keveredik kortárs elektronikával látványos fényfestés kíséretében a Londoni Magyar Kulturális Központ adventi koncertjén.

A Fonogram-díjas Belau európai turnéját a Londoni Magyar Kulturális Központ felkérésére egy különleges koncerttel zárja: december 3-án Lisztes Jenő cimbalomművésszel, valamint két fiatal tehetséggel: Balog Alexandrával (zongora) és Schwartz Zoltánnal (hegedű) kiegészülve játszanak a Covent Garden ikonikus helyszínén, a Színészek Templomában. A Downtemple címet viselő est folyamán a komolyzene ötvöződik a kortárs elektronikus zenével, amelyet a Kiégő Izzók különleges, Kodály-inspirálta fényfestése tesz teljessé.

 A Belau két éve tűnt fel a magyar zenei palettán könnyed, elektronikával átitatott dalaival.  A céljuk az, hogy gondolatban olyan áhított helyekre kalauzolják hallgatóikat, ahova titkon önmaguk kívánnak eljutni.

A zenekar közel két év alatt számos sikernek örülhetett: több portálon is bekerültek az év legjobb dalai és klipjei közé, megnyerték a Klipszemle különdíját, sőt a BBC Radio 1 is leadta egyik dalukat. A fiatal formáció két év alatt több mint 150 koncertet adott a legnagyobb magyar fesztiválokon és klubokban, valamint 21 különböző országban. 

Lisztes Jenő cimbalomművész már tizenkét évesen megnyerte a Rácz Aladár Cimbalomversenyt, később a Zeneakadémián diplomázott. Zenei érdeklődése kezdettől fogva igen széles körű, így amellett, hogy jó pár klasszikus és cigányzenei projekt résztvevője, a jazz berkeiben is otthonosan mozog. A londoni közönség legutóbb a Royal Albert Hallban láthatta a Budapesti Fesztiválzenekarral együtt a BBC Proms koncertsorozat keretében.

A Balogh Alexandra, a londoni Royal Academy of Music tehetséges hallgatója zongorán, a Virtuózok korábbi versenyzője, Schwartz Zoltán pedig hegedűn játszik majd a kizárólag erre a koncertre összeálló különleges együttesben. A produkciót színesítő Kiégő Izzók a tavalyi Walesi bárdok témájú fényfestése után másodjára mutatkozik be az Egyesült Királyságban a Londoni Magyar Kulturális Központ megbízásából.

Az ingyenes koncert időpontja: 2018. december 3. 19:00. Helyszíne: St Paul’s Church, Covent Garden. Regisztráció: bookings@hungary.org.uk, további információ: www.london.balassiintezet.hu/en/events/current-events/1398-festive-classical-beats-from-hungary/

[2018.11.23.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még