2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Nagy siker volt! Mága Zoltán túl van a századikon
Budapesti Újévi Koncert: hatodik alkalommal is nagy siker
Jön a Budapesti Karácsonyi Koncert Nyári Károllyal - jegyek itt
Nagy nyári koncertre készülnek Nyáriék
Nyári Károly idén is duplázik - jegyek itt
Új albummal jelentkezik Nyári Károly - ekkor lesz a lemezbemutató
Kapcsolatok
Nyári Károly
Győri Filharmonikus Zenekar
Kapcsolódó események
Jótékonysági koncert Nyári Károllyal
[2018. október 15.
hétfő 19:00]

A Fehér Bot napján segít a kiváló művész

A nemzetközi szinten is elismert és kedvelt Nyári Károly október 15-én jótékonysági koncertet ad a győri Richter Teremben, amellyel a vakokat és a gyengénlátókat kívánja támogatni.

– Gratulálunk, hiszen egyik lánya férjhez ment nemrég. Milyen érzés ez egy lányos apának?
– Nagy boldogsággal és büszkeséggel tölt el, hogy Edit lányom idén nyáron férjhez ment és hogy a szakmai sikerek mellett a magánéletben is megtalálta a boldogságot. Örömmel adtam áldásomat a fiatalokra, nagyon boldog, sikeres életet kívánva nekik.

– Ráadásul zenésznek mondott igent. Sorsszerű ez önöknél?
– Nem gondoltam volna, hogy Edit választottja Dráfi Kálmán hegedűművész lesz, aki egy régi, kedves barátom Dráfi Kálmán, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanszékvezető professzorának a fia. Mivel mindkét család élete a zenéről szól, így úgy gondolom emiatt is a lehető legjobb párosítás.

– S ha már a sors... Mondhatjuk, hogy Győr a második otthona?
– A szülővárosom, nagyon különleges helyet foglal el a szívemben. Gyermekkori emlékeim mind ide kötnek. A győri Liszt Ferenc Zeneiskolában kezdtem klasszikus zongora tanulmányaimat, majd tizenhárom éves koromban megnyertem az országos zongoraversenyt. Középiskolába a győri Zeneművészeti Szakközépiskola klasszikus zongora szakára jártam, de ekkor már egyre inkább kezdtem érdeklődni a jazz iránt. Ezt követően költöztünk családommal Budapestre, így a diplomát már a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Konzervatórium jazz-zongora szakán szereztem meg Gonda János növendékeként. A családommal azóta is minden nyáron ellátogatunk Győrbe, nosztalgiázunk, elmegyünk a régi házunkhoz, felkeressük a régi barátokat. Természetesen számos megtisztelő koncert felkérésnek is eleget tettem már Győrben. Azt gondolom, hogy nyugodtan mondhatjuk, hogy Győr a második otthonom.

Ez a dal is felcsendül a győri jótékonysági koncerten

–  Díszpolgárnak lenni nem csak elismerés, hanem felelősség is...
– Hatalmas megtiszteltetés volt, hogy átvehettem a Győr Díszpolgára kitüntető címet. A művészetem és a zeném által szeretném az embereknek az értéket és a minőséget közvetíteni és ezzel Győr hírnevét öregbíteni. Hálám és szeretetem jeléül ebben az évben is még több exkluzív koncerttel készülök.

– Most például a Vakok és Gyengénlátók javára.
– A jótékonyság elkötelezett híveként mindig örömmel segítek. Most is azonnal igent mondtam. Szívemen viselem az embertársaim sorsát. Mindannyiunk közös nyelvén, a zenén keresztül szeretnék segíteni a jótékonysági koncerten, a Fehér Bot Nemzetközi napján.

– A Győri Filharmonikus Zenekar világszerte ismert és elismert, milyen velük próbálni, játszani?
– Velük mindig különleges élmény játszani, hiszen mindannyian kiváló művészek, ezért nagyon nagy örömmel koncertezem velük. Figyelemmel kísérem a zenekar munkásságát, hazánkban és nemzetközi szinten elért kimagasló sikereiket. Ezen kívül számos régi ismerős, iskolatárs is van közöttük, akikkel mindig jókat beszélgetünk a régi emlékeket felidézve.

– Világslágerek csendülnek majd fel. Említene párat?
– Ez év novemberében Egy nyáron át címmel új albumom jelenik meg, melynek zenei anyagát egy teltházas, nagysikerű lemezbemutató koncert alkalmával nemrég lehetőségem volt bemutatni a közönségnek szeptember 15-én az Erkel Színházban. Régi vágyam teljesült azzal, hogy a pályámat meghatározó és számomra legkedvesebb magyar és világslágereket dolgozhattam fel igényes és különleges szimfonikus hangszerelésben. A koncerten az új album zenei anyagából a győri közönségnek is szeretnék egy kis ízelítőt adni, így olyan örökérvényű dallamok csendülnek majd fel, mint a My Way, vagy az Addig szeretnék élni csak.

A Love Story 2016-ban is sikert aratott 

– Közösen választottak dalokat?
– A Győri Filharmonikus Zenekarral együtt ötleteltünk. Hatalmas lelkesedéssel állunk a koncert elébe, a közös játék egy igazi örömkoncertet eredményez majd.

– Mennyivel másabb Győrben fellépni, mint a világon bárhol?
– Gyermekként sokszor álmodoztam arról, hogy egyszer majd én is a nagy győri koncerttermekben léphetek fel. Ez az álmom valóra vált, hiszen számos koncertmeghívásnak tehetek eleget szülővárosomban. Bár a világ számos színpadán állhattam már, amikor Győrben lépek fel az mindig különleges, hiszen a szívemben ott van a szeretet, a büszkeség érzése.

– Győr pályázott az Európa Kulturális Fővárosa címre. Ön szerint miért érdemelné meg a város, hogy végső győztesként kerüljön ki a pályázatból?
– A város a kezdetektől meghatározó kulturális központja az országnak. Mindig helyet kapnak azok a magas színvonalú koncertek, színházi előadások, kulturális rendezvények, amelyek páratlanok és megannyi embert vonzanak. Győr rengeteget tesz a kulturális értékek megőrzése, ápolása és bemutatása érdekében, ezért – véleményem szerint – mindenképp megérdemelné az Európa Kulturális Fővárosa címet

Havassy Anna Katalin
Fotó: Sajtófotó

[2018.10.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még