2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Kezdődik a hatodik Nagy-Szín-Pad! - érdekes infokat közlünk!

Hatodik alkalommal indul a könnyűzenei előadók legrangosabb hazai versenye, a Nagy-Szín-Pad! 

A 2019-es mezőnyt a Follow the Flow, KosziJanka, a New Level Empire, a Nomad, a Stolen Beat, a Useme, a USNK és a The Bluebay Foxes alkotja. A résztvevők meghívást kapnak többek között a Szigetre, a VOLT fesztiválra, a Strand fesztiválra, a MOL Nagyon Balaton eseményeire és a Campus Fesztiválra is, a győztes pedig a fesztiválok nagyszínpadán koncertezhet. A Nagy-Szín-Pad! május 8-9-10-11-i elődöntőinek, valamint a május 16-i döntőnek is az Akvárium Klub ad otthont, a koncerteket az M2 Petőfi TV élőben közvetíti.

EZ A NAGY-SZÍN-PAD!
Hatodik alkalommal rendezik meg az egyik legizgalmasabb zenei versenyt a Nagy-Szín-Pad!-ot. A versenyben részt venni, ahogy eddig, idén is kizárólag a szervezők elbírálása alapján, meghívásos alapon lehet. Jelentkezésre nincs lehetőség, mivel ez nem egy tehetségkutató, sokkal inkább egy tehetségMUTATÓ verseny, amelynek elsősorban az a célja, hogy olyan előadók és zenekarok kapjanak lehetőséget, akik már felépítettek valamit, már bizonyítottak, és épp csak egy ugrásra vannak attól, hogy a fesztiválok nagyszínpadára kerülhessenek. A rendezvénysorozat egyfajta katapultként is szolgálhat azok számára, akik eddigi karrierjük során már bizonyították a nagyszínpad-érettségüket, megalapozták a jövőjüket, csak a nagy áttörés lehetőségére várnak. A Nagy-Szín-Pad! hitelességét jól példázza, hogy eddigi éveiben olyan előadók és zenekarok szerepeltek benne, akik ma már arénákat töltenek meg, és a fesztiválok nagyszínpadán, főműsoridőben játszanak, elég, ha csak a Halott Pénzre, a Margaret Island-re, a Honeybeastre, a Lóci Játszikra, vagy a tavalyi győztes Apey & the Pea-re gondolunk.

Lobenwein Norbert, a rendezvény alapítója a szerdai sajtótájékoztatón azt mondta: “A mezőny idén is hihetetlenül színes és erős. A résztvevők között akad lenyűgözően tehetséges énekesnő, tehetségkutató győztes rapcsapat, hatalmas és lojális rajongótáborral rendelkező együttes, a YouTube-on nézettségi rekordokat döntögető trió, és évek óta élmezőnyben dolgozó rockzenekar is. Bárki nyerjen is idén, egy biztos: ők már mindannyian győztesek, és fényes karrier előtt állnak.“ 

Száznál is több koncertszervezőtől, producertől, újságírótól, zenei szerkesztőtől érkeznek ajánlások azokról a zenekarokról és előadókról, akik önerőből jutottak el teltházas klubkoncertekig, vagy éppen rádióban és YouTube-on népszerű dalokig. Közülük választja ki egy nagy létszámú kör azt a nyolc előadót, akiket meghívnak a versenyre.

„A Nagy-Szín-Pad! elődöntői és döntője teljes koncertekből áll, így akár egy négy plusz egy napos fesztiválnak is tekinthető, amelynek kulisszái mögé a tévénézők is betekintést nyerhetnek. Különös figyelmet fordítunk arra, hogy a résztvevőknek a lehető legprofesszionálisabb lehetőséget nyújtsuk a nagyobb közönség előtti bemutatkozásra, és idén számos újítást bevezetve még nagyobb hangsúlyt fektetünk a látványelemekre.” - mondta el az alapító, majd hozzátette: a már említett fesztiválfelkérések mellett rengeteg értékes díjjal is gazdagodnak majd a legjobb Nagy-Szín-Pad!-osok.

Ahogy az elmúlt két évben, úgy idén is az MVM Zrt. a tehetségmutató főtámogatója. „Az MVM a Nagy-Szín-Pad! verseny támogatásával új területre lépett kulturális szerepvállalásában. A komolyzene mellett kiemelten fontos számunkra a könnyűzenei élet tehetségeinek támogatása, népszerűsítése. Büszkék vagyunk rá, hogy már harmadik alkalommal segíthetjük a Nagy-Szín-Pad! szponzorálásával a kortárs zene fiatal tehetségeinek elismerését” – mondta Jákó Eszter, az MVM Zrt. kommunikációs igazgatója.

Ahogy az elmúlt 5 évben, úgy idén is az Akvárium Klub ad otthont a Nagy-Szín-Pad! elődöntőinek és döntőjének is. Ezen az öt napon fesztiválhangulat várja az ide látogató rajongókat:

A NAGY-SZÍN-PAD! 2019-ES MENETRENDJE:

05.08. Follow the Flow - KosziJanka
05.09. Nomad - New Level Empire
05.10. Useme - Stolen Beat
05.11. USNK - The Bluebay Foxes
DÖNTŐ: MÁJUS 16

ÉLŐBEN A PETŐFIN!
A Nagy-Szín-Pad!-ot 2014-ben indította el a VOLT Produkció és a Petőfi Rádió, és azóta is együtt gondozzák. „A Nagy-Szín-Pad! már évek óta azt jelzi nekünk a Petőfi Rádióban, hogy visszavonhatatlanul itt a tavasz. Idén is nagyon várjuk, hogy a fesztiválszezon első fecskéje, a VOLT Produkcióval közösen szervezett buli elinduljon. A 2019-es fellépőket elnézve biztosra vehető, hogy az idei évben is zenei csemegéktől hemzsegő estéket izgulhatunk majd végig május elején a helyszínen, az Akváriumban és a Petőfi TV-ben is” - tudtuk meg Tiszttartó Titusztól, a Petőfi Rádió csatornaigazgatójától. “Büszkék vagyunk rá, hogy az idei Nagy-Szín-Pad! is az M2 Petőfi tv-n látható. A könnyűzenének szüksége van az ilyen jellegű kezdeményezésekre, aminek keretében az előadóknak lehetőségük van egy országos lefedettségű televízióban meg- és bemutatni magukat. A 2019-es mezőnyt elnézve a verseny idén is biztosan tartogat meglepetéseket, kíváncsian várjuk a crew és a nézők által felállított végeredményt!“ – mondta Medvegy Anikó, az M2 Petőfi TV csatornaigazgatója.

Nagy-Szín-Pad! 2019 elődöntők május 8-9-10-11-én, döntő május 16-án az M2 esti műsorsávjában, 21.05-kor lesz látható.

A TÉT

A Nagy-Szín-Pad! győztese bemutatkozhat a Sziget, a Telekom VOLT Fesztivál, a STRAND Fesztivál és a Campus fesztivál nagyszínpadán, meghívást kap a Petőfi Zenei Díj 2019-es showműsorába, amelynek idén is a STRAND Fesztivál ad otthont, valamint saját, dedikált estét kap az Akvárium Klubban. Emellett minden döntős zenekar 1-1 millió forintos videóklip támogatásban részesül, és egy valaki vendégzenekari meghívást kap a Budapest Parkba. Ráadásképp az elődöntők összes résztvevője fellép a Sziget, a Telekom VOLT, a STRAND és a Campus fesztiválon, valamint a MOL Nagyon Balaton eseményein.

BEMUTATKOZIK A NAGY-SZÍN-PAD! CREW!

Az elődöntők alatt elsősorban a szakmai zsűri, azaz a Nagy-Szín-Pad! Crew szavazata számít, a közönség, mint 11. zsűritag teheti le a voksát 3 platformon, az aznap fellépő előadókra 20:00-tól másnap 20:00-ig: SMS-ben, Instagramon és a www.nagyszinpad.com-on.
A közönség és a Nagy-Szín-Pad! CREW szavazatainak összesítése adja ki a 3 továbbjutó zenekart, személyüket május 13-án reggel jelentik be a Petőfi Rádióban. Ekkor újraindul a szavazás a 3 döntősre, akikre egészen a döntő végéig lehet szavazni.

A végeredményt már csak a közönség alakítja: az ő voksaikat a szavazás élő adásbeli lezárása után összesítik, és bejelentik a Nagy-Szín-Pad! idei győztesét.

A Nagy-Szín-Pad! Crew 2019-es tagjai:
Áron András "Apey", a tavalyi Nagy-Szín-Pad! győztes Apey & the Pea frontembere.
Boros Csaba, a Republik együttes frontembere és a Petőfi Rádió műsorvezetője.
Lábas Viki, a 2014-es Nagy-Szín-Pad! résztvevő Margaret Island énekesnője.
Lobenwein Norbert, a Telekom VOLT Fesztivál és a STRAND Fesztivál vezetője, a Sziget zenei igazgatója valamint a NAGY-SZÍN-PAD! alapítója.
Marsalkó Dávid, a 2014-es Nagy-Szín-Pad! résztvevő Halott Pénz alapítója, frontembere.
Medvegy Anikó, az M2 Petőfi TV csatornaigazgatója
Muraközi Péter, a Sziget Szervezőiroda magyar zenei igazgatója, a veszprémi Expresszó Klub vezetője.
Patkó Béla Kiki, az EMELET zenekar frontembere.
Takács Ákos, a Red Bull marketing menedzsere.
Tiszttartó Titusz, a Petőfi Rádió csatornaigazgatója.

[2019.05.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még