2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Világsztárok a 20. Jubileumi Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztiválon

Világsztárok és ősbemutató a 20. Jubileumi Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztiválon a Gödöllői Királyi Kastélyban és a Zeneakadémia Nagytermében

Immár hagyomány, hogy minden év októberében világhírű hárfások látogatnak el Gödöllőre az MVM Koncertek keretében. Október 5. és 14. között már 20. alkalommal kerül megrendezésre a Királyi Kastélyban a nemzetközi hárfafesztivál. A gyönyörűen felújított Lovarda és a Díszterem ismét méltó helyszíne lesz a rangos hangversenyeknek. A gálakoncertet a korábbi jubileumi fesztiválokhoz hasonlóan ismét a Zeneakadémia Nagytermében rendezzük meg.

A fesztivált Vigh Andrea Prima- és Liszt-díjas hárfaművésznő nyitja meg október 5-én pénteken este a kastély Dísztermében. A koncerten a Junior Prima-díjas Razvaljajeva Anasztázia közreműködésével kéthárfás művek is elhangzanak. A Debussy évforduló alkalmából a nagyon népszerű Kis szvitet is műsorra tűzik. Az első hétvégén a Camac hárfagyár hangszereit tekinthetik meg az érdeklődők a Lovardában, és a hét további koncertjein is a Camac művészei lépnek fel: 6-án szombaton este Ben Creighton Griffiths jazz-hárfaestje, 7-én vasárnap este pedig Isabelle Moretti nagy érdeklődéssel várt francia-spanyol estje lesz hallható. Szombaton és vasárnap (október 6–7-én és 13-án egyaránt) 11 és 14 órakor ingyenesen látogatható koncerteket is találunk a bőséges kínálatban: Vigh Andrea gyerekeknek szóló koncertjei (A hárfa sokszínűsége) mellett fiatal tehetségek és hárfaegyüttesek is bemutatkoznak, valamint ekkor rendezzük meg a Kezdő Hárfások Tücsökfesztiválja című programunkat is. Ezekre a koncertre regisztrálni kell a jakobikoncertinfo@gmail.com e-mai-címen.

A második héten a David és a Salvi hárfagyárak mutatják be a legkülönbözőbb hangszereiket.

A koncertek sorát 12-én pénteken a még nagyon fiatal, de már a világ legjelentősebb pódiumain koncertező Sasha Boldachev virtuóz és rendkívül izgalmas estje nyitja, hiszen többek között Bach, Beethoven, Chopin és Sztravinszkij művei mellett hallhatjuk Freddie Mercury, a Red Hot Chilli Peppers és Piazzolla egy-egy darabját is. Szombaton 11 és 14 órakor folytatódnak az ingyenesen látogatható koncertek, majd este Jana Boušková estjére kerül sor, ahol Smetana nagyon népszerű Hazám ciklusából is elhangzik több tétel, részben a művész saját áiratában.

A fesztivál záróakkordjaként a Zeneakadémia Nagytermébe költözik a fesztivál, ahol Jana Boušková, Sasha Boldachev, Vigh Andrea és a Budapesti Vonósok előadásában 3 hárfaversenyt és egy-egy szólóhárfadarabot is meghallgathat a koncertre látogató közönség. Ezen a hangversenyen hangzik el először Fekete Gyula hárfaversenye, melyet a zeneszerző erre az alkalomra írt Vigh Andreának ajánlva, így ősbemutatóval zárul majd a 20. Jubileumi Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál.

A fesztiválon ismét lesz hárfakiállítás, ahol az érdeklődő felnőttek és gyerekek megismerkedhetnek Anne-Marie és Gérard David (Svájc), valamint a Salvi, a Lyon&Healy és a Camac hárfagyárak csodálatos hangszereivel, melyeket a hangversenyek előtt és után meg is szólaltathatnak a koncertekre látogatók.

[2018.09.12.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még